leonidio Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Μετά το run των Mark Waid και Chris Samnee (κατά κύριο λόγο) ακολούθησε το vol. 5 του Charles Soule για την ιστορική σειρά και στη συνέχεια η Marvel αποφάσισε να κάνει μια ακόμη επανεκκίνηση στις περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα εμπιστευόμενη τον Chip Zdarsky στο σενάριο και τον Marco Checchetto ως βασικό σχεδιαστή. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κατά τη γνώμη μου δικαίως! Στο vol. 5 συνέβησαν διάφορα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία τα πληροφορούμαστε ακόμη κι αν δεν το έχουμε διαβάσει (όπως συμβαίνει με εμένα), τα οποία δεν θα γράψω εδώ, τόσο για να αποφύγω τα σπόιλερ, όσο και επειδή τα περισσότερα αναφέρονται στα πρώτα τεύχη της νέας αρίθμησης. Περιορίζομαι μόνο να γράψω, ότι μιλάμε για μια σχεδόν ολική επανεκκίνηση του ήρωα. Ο Zdarsky είναι σεναριογράφος εγνωσμένης αξίας και κάνει εξαιρετική δουλειά στο χαρακτήρα. επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στον άνθρωπο Matt Murdoch, παρά στον υπερήρωα Daredevil και μας παρουσιάζει ένα Ματ ευάλωτο, ανασφαλή, γεμάτο αμφιβολίες, να αποζητά την αποδοχή, αλλά και την ανθρώπινη επαφή και με αυτό εννοώ και τη γυναικεία και να παλεύει διαρκώς με την καθολική του πίστη, αναρτώμενος εάν πράττει το σωστό ως μασκοφόρος υπερήρωας. Τα πράγματα για εκείνον θα επιδεινωθούν, όταν κατά λάθος θα σκοτώσει ένα διαρρήκτη και θα έχει να αντιμετωπίσει τόσο το νόμο, όσο και τους προσωπικούς του εφιάλτες. Πολλοί - ανάμεσά τους και ο φιλικός μας γείτονας - θα απαιτήσουν να μείνει εκτός δράσης, αλλά του είναι αδύνατον και για αυτό θα επιχειρήσει να καταπολεμήσει το έγκλημα με άλλους τρόπους. Ο Matt όμως, είναι ο Daredevil ακόμη και χωρίς τη μάσκα και δεν μπορεί να αποβάλει την ανάγκη του να καταπολεμήσει το έγκλημα και να βοηθήσει την περιοχή του. Δύο πράγματα θα συμβούν στη συνέχεια της ιστορίας, που θα της δώσουν μια νέα τροπή: μια οικογένεια Κροίσων θα θελήσει να αγοράσει τα κτήρια στη φτωχή γειτονιά του Matt και εκείνος θα αποφασίσει να παραδοθεί στην αστυνομία, μη αντέχοντας τις τύψεις για τη ζωή, που αφαίρεσε. Μέσα σε όλα αυτά, θα δούμε τον Κίνγκπιν και το οργανωμένο έγκλημα της πόλης να δρουν εναντίον του, την Ηλέκτρα να προσπαθεί να τον βοηθήσει με ανορθόδοξους τρόπους, τον αδερφό του να εμφανίζεται και θα υπάρξει ακόμη κι ένα crossover με το King in Black σε ένα ή δύο τεύχη, στο κατά τη γνώμη μου, πιο αδύναμο κομμάτι του run. Θα κάνουν και μικρές ή μεγαλύτερες εμφανίσεις και άλλοι ήρωες και εγκληματίες, που έχουμε δει, καθώς και ένας χαρακτήρας από το run του Waid, αλλά τίποτα δεν αλλάζει: η ιστορία ανήκει στο Matt και σε κανέναν άλλο. Ήδη έχω γράψει πάρα πολλά, αλλά η ουσία είναι, ότι ο Zdarsky δίνει μεγάλο βάθος στον ήρωα: ταλαιπωρημένος, κυνηγημένος, απόκληρος, φυλακισμένος, καταδικασμένος να βοηθά τους άλλους, βαθιά ανθρώπινος, πραγματικά μου έδωσε αφορμή για πολλές σκέψεις. Στο σχέδιο βρίσκεται πρωτίστως ο Marco Checchetto, αλλά αρκετά τεύχη έχουν σχεδιαστεί από τον Jorge Fornés και ορισμένα από τον Lalit Kumar Sharma. Έχουν κάνει όλοι πολύ καλή δουλειά, αλλά η προτίμησή μου είναι σαφώς με τον πρώτο, ο οποίος σχεδιάζει σε ένα κλασικό, πολύ δυναμικό στιλ. Έχουν κυκλοφορήσει 36 τεύχη και μετά νομίζω, ότι η σειρά ξεκίνησε νέα αρίθμηση (διορθώστε με, αν κάνω λάθος). Εγώ έχω διαβάσει τα έξι πρώτα trades, που φτάνουν έως το #30. Για τους φίλους του ήρωα και γενικά των υπερηρωικών είναι must, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι άλλοι θα έπρεπε να του ρίξουν μια ματιά! 8 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Αυτό διαβάζω κι εγώ αυτή την περίοδο, τα σπάει, φεύγει νεράκι 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the comic guide Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 (edited) Είναι από τις σειρές που δεν έχω ξεκινήσει επίτηδες, γιατί περιμένω καρτερικά να βγει το Omnibus. Toν Checchetto τον είχα σταμπάρει από το crossover Daredevil/ Spider-Man/ Punisher από το run του Waid. Πολύ ωραίος. Για τον Zdarsky δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, πιστεύω. Ο,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, τελευταία. Επίσης, το οξύμωρο είναι ότι ο πιο βασανισμένος ήρωας της Marvel έχει μονίμως τα καλύτερα creative teams στο χώρο. Edited March 24, 2022 by the comic guide 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Αλήθεια είναι αυτό, τον προσέχουν τον διαβολάκο. Βοηθάει βέβαια και το ότι είναι street-level και δεν πολυ-εμπλέκεται στους αγώνες εναντίον cosmic-level villains, οπότε δεν τον παρασέρνουν συχνά τα διάφορα crossovers. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matt Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 On 24/3/2022 at 6:59 ΜΜ, leonidio said: Έχουν κυκλοφορήσει 36 τεύχη και μετά νομίζω, ότι η σειρά ξεκίνησε νέα αρίθμηση (διορθώστε με, αν κάνω λάθος). Τον Ιούνιο βγαίνει το καινούριο #1 από το ίδιο creative team, αλλά μεσολαβεί ενδιάμεσα το Devil's Reign που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. On 24/3/2022 at 9:19 ΜΜ, the comic guide said: Toν Checchetto τον είχα σταμπάρει από το crossover Daredevil/ Spider-Man/ Punisher από το run του Waid. Πολύ ωραίος. Είναι ακόμα καλύτερος τώρα! On 24/3/2022 at 10:21 ΜΜ, Dredd said: Βοηθάει βέβαια και το ότι είναι street-level και δεν πολυ-εμπλέκεται στους αγώνες εναντίον cosmic-level villains, οπότε δεν τον παρασέρνουν συχνά τα διάφορα crossovers. Funnily enough, υπάρχουν και 2 crossover τεύχη σε αυτό το run (από το event του venom). 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts