Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Daredevil, vol. 6 (Chip Zdarsky, Marco Checchetto, Lalit Kumar Sharma, Jorge Fornés, Manuel Garcia, Mike Hawthorne)


leonidio
 Share

Recommended Posts

81HvmeZkgTL (1).jpg

 

Μετά το run των Mark Waid και Chris Samnee (κατά κύριο λόγο) ακολούθησε το vol. 5 του Charles Soule για την ιστορική σειρά και στη συνέχεια η Marvel αποφάσισε να κάνει μια ακόμη επανεκκίνηση στις περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα εμπιστευόμενη τον Chip Zdarsky στο σενάριο και τον Marco Checchetto ως βασικό σχεδιαστή. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κατά τη γνώμη μου δικαίως! :) 

D6o9DYEW4AA9HE6.jpg

 

Στο vol. 5 συνέβησαν διάφορα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία τα πληροφορούμαστε ακόμη κι αν δεν το έχουμε διαβάσει (όπως συμβαίνει με εμένα), τα οποία δεν θα γράψω εδώ, τόσο για να αποφύγω τα σπόιλερ, όσο και επειδή τα περισσότερα αναφέρονται στα πρώτα τεύχη της νέας αρίθμησης. Περιορίζομαι μόνο να γράψω, ότι μιλάμε για μια σχεδόν ολική επανεκκίνηση του ήρωα.

 

DD3.jpg

 

Ο Zdarsky είναι σεναριογράφος εγνωσμένης αξίας και κάνει εξαιρετική δουλειά στο χαρακτήρα. επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στον άνθρωπο Matt Murdoch, παρά στον υπερήρωα Daredevil και μας παρουσιάζει ένα Ματ ευάλωτο, ανασφαλή, γεμάτο αμφιβολίες, να αποζητά την αποδοχή, αλλά και την ανθρώπινη επαφή και με αυτό εννοώ και τη γυναικεία και να παλεύει διαρκώς με την καθολική του πίστη, αναρτώμενος εάν πράττει το σωστό ως μασκοφόρος υπερήρωας. Τα πράγματα για εκείνον θα επιδεινωθούν, όταν κατά λάθος θα σκοτώσει ένα διαρρήκτη και θα έχει να αντιμετωπίσει τόσο το νόμο, όσο και τους προσωπικούς του εφιάλτες. Πολλοί - ανάμεσά τους και ο φιλικός μας γείτονας - θα απαιτήσουν να μείνει εκτός δράσης, αλλά του είναι αδύνατον και για αυτό θα επιχειρήσει να καταπολεμήσει το έγκλημα με άλλους τρόπους. Ο Matt όμως, είναι ο Daredevil ακόμη και χωρίς τη μάσκα και δεν μπορεί να αποβάλει την ανάγκη του να καταπολεμήσει το έγκλημα και να βοηθήσει την περιοχή του. Δύο πράγματα θα συμβούν στη συνέχεια της ιστορίας, που θα της δώσουν μια νέα τροπή: μια οικογένεια Κροίσων θα θελήσει να αγοράσει τα κτήρια στη φτωχή γειτονιά του Matt και εκείνος θα αποφασίσει να παραδοθεί στην αστυνομία, μη αντέχοντας τις τύψεις για τη ζωή, που αφαίρεσε. Μέσα σε όλα αυτά, θα δούμε τον Κίνγκπιν και το οργανωμένο έγκλημα της πόλης να δρουν εναντίον του, την Ηλέκτρα να προσπαθεί να τον βοηθήσει με ανορθόδοξους τρόπους, τον αδερφό του να εμφανίζεται και θα υπάρξει ακόμη κι ένα crossover με το King in Black σε ένα ή δύο τεύχη, στο κατά τη γνώμη μου, πιο αδύναμο κομμάτι του run. Θα κάνουν και μικρές ή μεγαλύτερες εμφανίσεις και άλλοι ήρωες και εγκληματίες, που έχουμε δει, καθώς και ένας χαρακτήρας από το run του Waid, αλλά τίποτα δεν αλλάζει: η ιστορία ανήκει στο Matt και σε κανέναν άλλο.

 

c1be6dd4453690f9469e54885ca7a69c._SX360_QL80_TTD_.jpg 6673a76cd1613e84d618d60ebf0da341._SX1280_QL80_TTD_.jpg

 

Ήδη έχω γράψει πάρα πολλά, αλλά η ουσία είναι, ότι ο Zdarsky δίνει μεγάλο βάθος στον ήρωα: ταλαιπωρημένος, κυνηγημένος, απόκληρος, φυλακισμένος, καταδικασμένος να βοηθά τους άλλους, βαθιά ανθρώπινος, πραγματικά μου έδωσε αφορμή για πολλές σκέψεις. 

 

word-image-1-scaled.jpeg daredevil-v2019-22-2020-page-3.jpg

 

Στο σχέδιο βρίσκεται πρωτίστως ο Marco Checchetto, αλλά αρκετά τεύχη έχουν σχεδιαστεί από τον Jorge Fornés και ορισμένα από τον  Lalit Kumar Sharma. Έχουν κάνει όλοι πολύ καλή δουλειά, αλλά η προτίμησή μου είναι σαφώς με τον πρώτο, ο οποίος σχεδιάζει σε ένα κλασικό, πολύ δυναμικό στιλ.

 

u0crahzzogmbjkfpazxw.jpg hnsx3qyx8e871.jpg 4cd93cc8f8166a1dd645c9c310dc644e._SX1280_QL80_TTD_.jpg

 

Έχουν κυκλοφορήσει 36 τεύχη και μετά νομίζω, ότι η σειρά ξεκίνησε νέα αρίθμηση (διορθώστε με, αν κάνω λάθος). Εγώ έχω διαβάσει τα έξι πρώτα trades, που φτάνουν έως το #30. Για τους φίλους του ήρωα και γενικά των υπερηρωικών είναι must, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι άλλοι θα έπρεπε να του ρίξουν μια ματιά! :beer:

 

daredevil-checchetto-1.jpg

 • Like 8
 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Είναι από τις σειρές που δεν έχω ξεκινήσει επίτηδες, γιατί περιμένω καρτερικά να βγει το Omnibus. 

 

Toν Checchetto τον είχα σταμπάρει από το crossover Daredevil/ Spider-Man/ Punisher από το run του Waid. Πολύ ωραίος. 

 

Για τον Zdarsky δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, πιστεύω. Ο,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, τελευταία. 

 

Επίσης, το οξύμωρο  είναι ότι ο πιο βασανισμένος ήρωας της Marvel έχει μονίμως τα καλύτερα creative teams στο χώρο. 

Edited by the comic guide
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια είναι αυτό, τον προσέχουν τον διαβολάκο. :hell:

Βοηθάει βέβαια και το ότι είναι street-level και δεν πολυ-εμπλέκεται στους αγώνες εναντίον cosmic-level villains, οπότε δεν τον παρασέρνουν συχνά τα διάφορα crossovers.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • geo_trou changed the title to Daredevil vol. 6 (Chip Zdarsky, Marco Checchetto, Lalit Kumar Sharma, Jorge Fornés, Manuel Garcia, Mike Hawthorne)
On 24/3/2022 at 6:59 ΜΜ, leonidio said:

Έχουν κυκλοφορήσει 36 τεύχη και μετά νομίζω, ότι η σειρά ξεκίνησε νέα αρίθμηση (διορθώστε με, αν κάνω λάθος).

Τον Ιούνιο βγαίνει το καινούριο #1 από το ίδιο creative team, αλλά μεσολαβεί ενδιάμεσα το Devil's Reign που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

 

On 24/3/2022 at 9:19 ΜΜ, the comic guide said:

Toν Checchetto τον είχα σταμπάρει από το crossover Daredevil/ Spider-Man/ Punisher από το run του Waid. Πολύ ωραίος.

Είναι ακόμα καλύτερος τώρα!

 

On 24/3/2022 at 10:21 ΜΜ, Dredd said:

Βοηθάει βέβαια και το ότι είναι street-level και δεν πολυ-εμπλέκεται στους αγώνες εναντίον cosmic-level villains, οπότε δεν τον παρασέρνουν συχνά τα διάφορα crossovers.

Funnily enough, υπάρχουν και 2 crossover τεύχη σε αυτό το run (από το event του venom).

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • Dredd changed the title to Daredevil, vol. 6 (Chip Zdarsky, Marco Checchetto, Lalit Kumar Sharma, Jorge Fornés, Manuel Garcia, Mike Hawthorne)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...