Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Η Μητρόπολη του Χρυσού (Αγγελική Σαλαμαλίκη)


Recommended Posts

1.jpg  3.jpg  2.jpg

 

Ένας κόσμος που καταστρέφεται από τον πόλεμο. Αιτία; Ο χρυσός. Ολόκληρες φυλές έχουν εξολοθρευτεί. Μόνο δύο έχουν επιβιώσει. Οι Κανίβαλλοι, γιατί δεν έχουν μάθει να κάνουν κάτι άλλο εκτός από το να πολεμούν. Και οι Αλχημιστές, επειδή είναι οι μόνοι που μπορούν να δουλεύουν τον χρυσό. Ανάμεσα τους, θύματα και δράστες μαζί, είναι οι Γουίβερν. Πλάσματα τα οποία έχουν την δύναμη να εξαφανίζουν ολόκληρους στρατούς. Πλάσματα που χρησιμοποιούνται και από τα δύο στρατόπεδα ως όπλα. Πλάσματα που ελέγχονται μόνο από το χρυσό. Από το τέλμα που έχει δημιουργηθεί, θα ξεπηδήσει ο Ιγκορ, στρατηγός των Αλχημιστών, με -σχεδόν- ανθρωπιστικές απόψεις. Οι οποίες, όμως, απόψεις του, θα αλλάξουν, άμεσα!

 

4.jpg  5.jpg  6.jpg

 

Σαλαμαλίκη rulez! Μετά από αυτή, την αυστηρά ουδέτερη και καθαρά αντικειμενική, άποψη μου, θα συνεχίσω την παρουσίαση αυτής της υπέροχης σειράς, η οποία ήδη έχει φτάσει στο τρίτο της τεύχος (1.Ο Σκλάβος, 2. Ο Αλχημιστής, 3.Γενοκτονία), κυκλοφορόντας κάθε χρονιά την περίοδο του ComicDom. Σχεδιαστικά, πρόκειται για ότι πιο όμορφο και τεχνικά άρτιο υπάρχει εκεί έξω σε ελληνική παραγωγή. Απίστευτα δυναμικό, πανέξυπνη σκηνοθεσία και πρωτότυπη χρησιμοποίηση των καρέ. Συνδυάζει πολλά διαφορετικά στυλ και είναι πραγματικά κρίμα που δεν το βλέπουμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, σε σχέση με το (ελαφρά μικρότερο από το) αμερικάνικο στο οποίο κυκλοφορεί. Γίνεται πλήρης χρήσης όλης της παλέτας των χρωμάτων, τόσο θερμών όσο και παστέλ με εκπληκτικά αποτελέσματα. Μόνο παράπονο ότι μερικές φορές το σχέδιο φορτώνει, όχι σε μολύβια και μελάνια, αλλά σε χρώματα, τα οποία κάνουν δυσδιάκριτη τη δράση, γεγονός που πιστεύω ότι οφείλεται στο μικρό μέγεθος που αναφέρθηκα πριν.

 

7.jpg  8.jpg  10.jpg  9.jpg

 

Το σενάριο κινείται σε κλασσικά fantasy πρότυπα, διατηρώντας όμως την πρωτοτυπία του. Επιτυγχάνει ομαλή ροή, χρησιμοποιώντας συγκρατημένα την περιγραφή και τους διαλόγους, δίνοντας έμφαση στο σχέδιο και στην διαρκή συνέχεια της δράσης μέσω της έξυπνης σκηνοθεσίας. Κάποια μικρή χρήση υβριστικών εκφράσεων είναι ελαφρά αταίριαστη, καθώς δεν ομοιάζει με την υπόλοιπη χρησιμοποιούμενη γλώσσα. Θεωρώ πραγματικά κρίμα το γεγονός ότι η πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς και ο μεγάλος φόρτος δουλειάς της Αγγελικής, δεν επιτρέπουν την πολύ πιο συχνή κυκλοφορία. Πρόκειται για μια σειρά την οποία πρέπει να τη διαβάσουν όλοι και πιστεύω ότι πραγματικά κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος!

 

 

DREDD.jpg

 • Like 7
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

h-mhtropolh-toy-xrysoy-4_-amalgama-800x800.thumb.jpg.9bceb8f45f5a3b253decf0bf9e742b39.jpg

 

Την άνοιξη βγήκε και το τέταρτο και τελευταίο μέρος της επικής αυτής ιστορίας. Συγγνώμη, "επικής" ήθελα να γράψω.

 

Η αρχή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, όσο δηλαδή κρατούσε το μυστήριο και το world building. Ναι, τα δύο πρώτα τεύχη είναι πολύ καλά. Και τότε συνέβη το τρίτο που σκάνε όοοοοοολα μαζί και καταστρέφεται για πάντα η όμορφη ροή των 2 πρώτων. Είναι αφόρητα συμπυκνωμένο σεναριακά, σε σημείο ασφυκτικού μπουκώματος.

 

Ως εύλογη συνέπεια, έρχεται το τέταρτο ως από μηχανής θεός να κλείσει μετά από 5 χρόνια όοοολα όσα άνοιξαν στο τρίτο, προκειμένου να τελειώσει κάπως κάτι, που για να ανάσαινε θα χρειάζοταν τουλάχιστον τα διπλάσια τεύχη. Γι'αυτό και δεν την προτείνω σε κανένα τη σειρά, ασφυκτιά και το νιώθεις κι εσύ σαν αναγνώστης. Από Σαλαμαλίκη προτείνω μόνο Monsieur Charlatan (το sketchbook για τις πυρκαγιές ήταν απλό sketchbook) και θα περιμένω την επόμενη δουλειά της, αφού πάρει μια ανάσα. Γιατί η Μητρόπολη στην τελική, ήταν πολύ κακό για το τίποτα, δυστυχώς, ενώ θα μπορούσε να κοντράρει ακόμα και το Wynd του Διαλυνά, εάν κράταγε την αρχική ροή.

 

Spoiler

Ακόμα και το lbqt element έρχεται λίγο από το πουθενά, μέσα σε όλο αυτό το χαμό, αφού δεν προλάβαμε καλά καλά να μάθουμε τους χαρακτήρες.

 

Επίσης, θα συμφωνήσω μακράν, πως το σχέδιό της χρειάζεται μεγαλύτερο μέγεθος σελίδας για να το απολαύσεις. Μακάρι να έβγαινε όπως βγαίνει το Hard Rock.:(

Edited by The Fists Of Stan Lee
 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή πρέπει να πιάσω το 4ο, αλλά κάθε φορά σκέφτομαι ότι πρέπει να ξαναδιαβάσω τα πρωτα 3 γιατί δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Με τόσο αργή κυκλοφορία μεταξύ τευχών, το θεωρώ επόμενο. Καλύτερα να μην βγάλει κάτι για 2 χρόνια, παρά τόσο λίγο, ειδικά για ιστορίες που έχουν συνέχεια μεταξύ τους.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, The Fists Of Stan Lee said:
  Reveal hidden contents

 

Να 'σαι καλά, αλλά μνήμη χρυσόψαρου εδώ. Εντάξει, δεν είναι τίποτα δύσκολο, λίγες σελίδες είναι και φεύγουν εύκολα. Απλά, μανούρα.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...