erosennin35 Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 An Invitation from a Crab / Kani ni Sasowarete Volumes: 1 Chapters: 18 Status: Finished Published: Feb 5, 2012 to Feb 28, 2014 Serialization: Rakuen Web Zoukan Authors: panpanya (Story & Art) "Αν ποτέ είστε αρκετά τυχεροί να δείτε έναν κάβουρα να περιπλανιέται στη γειτονιά σας, παρακαλώ ακολουθήστε τον. Με το να πάτε με τον αργό ρυθμό του και να κοιτάτε γύρω σας μπορεί να ανακαλύψετε πολλά μυστήρια της ζωής που είναι κρυμμένα σε κοινή θεα." Αυτή είναι η περιγραφή για την έκδοση και νομίζω εκφράζει απόλυτα το τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος που διαβάζει το μανγκα αυτό. Πρόκειται για μια συλλογή μικρών ιστοριών οι οποίες είναι αυτοτελείς καί πρωταγωνιστει ο ίδιος χαρακτήρας. Το όνομα προέρχεται από την πρώτη ιστορία της ανθολογίας. Αρκετές ιστορίες σχετίζονται με όνειρα, είναι κάπως σουρεαλιστικες και αφηρημένες. Ανάμεσα σε κάποιες από αυτές παρουσιάζονται και κάποιες σκέψεις του δημιουργού που δεν σχετίζονται πάντα άμεσα αλλά δίνουν μια ιδέα για το ύφος τους και ενδεχομένως τι σκεφτόταν όταν τις έκανε. Όσον αφορά το σκίτσο αλλάζει κάπως ανάλογα με την ιστορία. Τη μια φορά έχει περισσότερες σκιες, άλλες τα περιγράμματα είναι λίγο παραμρφωμενα. Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για να το περιγράψει Τα τοπία είναι αρκετά προσεγμένα και δίνουν την αίσθηση οτι βρίσκεσαι σε αυτά. Κύριο θέμα θα μπορούσε να πει κανείς οτι είναι τα πράγματα που δεν παρατηρούμε στην καθημερινότητα . Ζούμε σε ένα κόσμο που θυμίζει κινούμενα σχέδια. Στον κόσμο αυτό κυρίως παρατηρούμε τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν εκείνη την στιγμή καί αγνοούμε την οποία λεπτομέρεια(π.χ το background, περαστικούς κλπ). Πόσες φορές σας έχει τύχει να περνάτε από ένα μαγαζί που έκλεισε ή άλλαξε και προσπαθείτε μάταια να θυμηθείτε τι ήταν; Εμένα σίγουρα πολλές φορές. Το μάνγκα καταφέρνει να το αποτυπώσει με πολύ ευφάνταστο τρόπο. Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα κόμιξ που έχω διαβάσει τελευταία. Το σκίτσο μου άρεσε πολύ και ταιριάζει απόλυτα με το ύφος των ιστοριών. Μου άφησε ωραίες εντυπώσεις και με έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο ο ίδιος πολλές φορές αγνοώ πράγματα λόγω των έντονων ρυθμών ζωής. Το προτείνω ανεπυφύλακτα και περιμένω με ανυπομονησία και το επόμενο που θα μεταφραστεί στα αγγλικά (Guyabano Holiday). 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Πολύ ενδιαφέρον!! Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ τέτοια θεματολογία, του στυλ "taking a moment to appreciate life". Θα το τσεκάρω πολύ σύντομα και θα γράψω και εγώ την αποψάρα μου (αν το θυμηθώ)! 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Πάρα πολύ ενδιαφέρον! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erosennin35 Posted January 7, 2022 Author Share Posted January 7, 2022 On 1/5/2022 at 3:07 PM, angeltze said: Πολύ ενδιαφέρον!! Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ τέτοια θεματολογία, του στυλ "taking a moment to appreciate life". Θα το τσεκάρω πολύ σύντομα και θα γράψω και εγώ την αποψάρα μου (αν το θυμηθώ)! Περιμένω σχόλια! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Είμαι στα μισά περίπου, απόψε θα το τελειώσω μια και καλή! Προς το παρόν έχω πολύ θετική εικόνα 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 Αν θεωρείται σπαμ, σας παρακαλώ να γίνει merge. Το τελείωσα χτες το βράδυ. Πολύ σουρρεάλ αυτόνομες ιστοριούλες, με έκταση από 4 μέχρι και 40+ σελίδες η καθεμιά! Μου άρεσε το γεγονός πως δεν υπήρχε κάποια στάνταρ φόρμουλα, πως ο δημιουργός είχε ελευθερία κινήσεων. Πολλές από τις ιστορίες μου άφησαν πολύ όμορφη αίσθηση και, ενώ σε μπόλικες περιπτώσεις, σχεδόν νιώθω ότι δεν έχω καταλάβει τίποτα, το απολαμβάνω, σαν να μου έχει περάσει ένα συναίσθημα υποσυνείδητα. Πάντα θετικό. Και το σχέδιο είναι ιδιαίτερο, πολύ ταιριαστό με το μουντό feel που νομίζω ότι θέλει να περάσει! Η αγαπημένη μου ιστορία είναι πιθανότατα αυτή που κατεβαίνει στον λανθασμένο σταθμό, αλλιώς είτε η ιστορία με το κομπιουτεράκι είτε με τις καρύδες. Αυτές οι τρεις ξεχώρισαν κάπως, γιατί χτύπησαν ας πούμε στις χορδές μου παραπάνω. Τέλος, οι σημειώσεις του συγγραφέα στο τέλος μερικών ιστοριών ήταν πολύ πολύ relatable και είχαν πολλή πλάκα! All in all, μια πολύ διασκεδαστική συλλογή τίγκα στον σουρρεαλισμό! Άνετα αγόραζα το τομάκι! 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erosennin35 Posted February 10, 2022 Author Share Posted February 10, 2022 Χαίρομαι που σ άρεσε. Και μένα αυτή με το σταθμό ήταν απ τις αγαπημένες μου η αλήθεια είναι. On 1/9/2022 at 1:48 AM, angeltze said: Άνετα αγόραζα το τομάκι! Αγόρασε το, αγόρασε και το άλλο που βγαίνει μπας και βγούνε και τα υπόλοιπα στα αγγλικά 2 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts