Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Brindille (Frédéric Brrémaud, Federico Bertolucci)


Recommended Posts

 

image.thumb.png.521aacf1c8e34b7ac5a39ac40f0466bb.png

Δημιουργική Ομάδα: Frédéric Brrémaud (σενάριο) ,  Federico Bertolucci (Σχέδιο)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2021
Είδος: Δράμα, Περιπέτεια, Φαντασίας 


image.thumb.png.f729d79245025d9244aa5faa078c4891.png

Από το δημιουργικό δίδυμο της σειράς βιβλίων Love έρχεται στα χέρια μας μια ιστορία που μας βυθίζει κατευθείαν σε έναν παραμυθένιο κόσμο γεμάτο μαγεία και κάθε λογής πλάσματα που μπορεί να βάλει ο νους μας. Στο επίκεντρο είναι η νεαρή Brindille ένα φαινομεντικά τουλάχιστον αδύναμο κορίτσι που εξαντλημένο και τραυματισμένο σώζεται από ένα χωριό πλασμάτων του δάσους. Η νεαρή Brindille δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα πέρα από το όνομά της και το ότι έτρεχε να ξεφύγει από μια τρομερή φωτιά. Πράγμα που φαίνεται περίεργο στους σωτήρες της καθώς δεν έχει παρατηρηθεί καμία φωτιά κοντά τους. Και όμως η Brindille φέρει σημάδια από εγκαύματα. Μόλις έχει αρχίσει να να εξοικειώνεται με την ζωή της στο χωριό των κατοίκων του δάσους η ηρωίδα μας μαθαίνει ότι πρέπει επειγόντως να φύγει γιατί την καταδιώκει ένα φοβερό κακό το οποίο σπέρνει την καταστροφή στο πέρασμά του και απειλεί να εξαφανίσει ολόκληρο τον κόσμο. Το οποίο κακό για κάποιον ανεξήγητο λόγο φαίνεται να την έχει βάλει στο στόχαστρο. Με σύντροφο έναν λύκο ξεκινάει λοιπόν η Brindille ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια προσπαθώντας να ανακτήσει τα κομμάτια του εαυτού της αλλά και να αμυνθεί ενάντια σε αυτούς που θέλουν την καταστροφή της. 

image.thumb.png.64c921bac0590285567f2525d38bc39d.png

Από το δίδυμο της σειράς "Love" και την Magnetic Press μας έρχεται στα αγγλικά αυτό το πανέμορφο ταξίδι αυτοεκπλήρωσης. Σε εικαστικό επίπεδο η αρτιότητα με την οποία αποδίδονται οι χαρακτήρες, τα τοπία και οι καταστάσεις είναι αρκετά για να ρουφήξουν το θεατή και να κερδίσουν μονομιάς το ενδιαφέρον του. Πέρα από το ερώτημα του "Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;" και τα αμέτρητα "Γιατί" στων οποίων την απάντηση κινούμαστε καθόλην την διάρκεια του βιβλίου είναι το ταξίδι αυτό το οποίο κυριαρχεί. Ο κόσμος που πολύ επιδέξια στήνεται προκαλεί δέος και εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Είναι δύσκολο να μείνει κανείς αδιάφορος προς την κεντρική ηρωίδα αλλά και τους επί μέρους χαρακτήρες της ιστορίας καθώς αγωνιούμε για το πού θα τους οδηγήσει αυτός ο δύσκολος και γεμάτος εμπόδια δρόμος. Η φθορά και ο επερχόμενος κίνδυνος ακόμη και μέσα από τις σελίδες του κόμικ μοιάζουν πιο αληθινά από ποτέ. Πώς μπορεί μια τόσο εύθραυστη ύπαρξη να τα αντιμετωπίσει και να επαναφέρει την ισσοροπία; Η απάντηση είναι αναπάντεχη και σίγουρα δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι μπορούν να προβλέψουν παρά τα διάσπαρτα στοιχεία που υπάρχουν. Είναι όμως αρκετή; Συναισθηματικά μπορώ να πω ότι με κάλυψε αλλά η απόδοσή της ως ρυθμός ίσως να ήθελε το κάτι παραπάνω. Ενώ υπάρχει η σταδιακή κλιμάκωση που αποδίδει το ταξίδι και τον κλοιό που ολοένα σφίγγει γύρω από την ηρωίδα και αποδίδονται εξαιρετικά στο τέλος δίνεται η εντύπωση μιας ελαφρώς βιαστικής εκτέλεσης μιας πάρα πολύ καλής και πρωτότυπης ιδέας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτό αφαιρεί από το σύνολο του έργου σημαντικά και ότι δεν είναι μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί. 

image.thumb.png.fa21bbe40869957e30f9d1de07b552f8.png

 

Σαν σύνολο η έκδοση είναι εξαιρετικά προσεγμένη και αν κάποιος μπορεί να βρει και αυτήν με το εναλλακτικό εξώφυλλο θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Το στήσιμο, η βιβλιοδεσία και το υλικό των σελίδων είναι τέτοια τα οποία κάνουν το κόμικ μια πολύ όμορφη προσθήκη σε κάθε βιβλιοθήκη. Προσωπικά μιλώντας μπορώ να χαζεύω με τις ώρες τις σελίδες του και τα πανέμορφα καρέ του και να σκεφτώ με γλυκόπικρο συναίσθημα ότι δεν θα μπορέσω να το ξαναδιαβάσω για πρώτη φορά. Προτείνεται ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις του φανταστικού και για όσους αγαπάνε τις ιστορίες με μεγάλη έμφαση στο ταξίδι. 
 

 

  • Like 6
  • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...