The Fists Of Stan Lee Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 (edited) E T E R N A L S Εικοστή Έκτη ταινία του MCU. Τρίτη ταινία της Τέταρτης φάσης. Σκηνοθέτρια η Κινεζούλα Chloé Zhao, που έγινε γνωστή από Sundance και το οσκαρικά (και όχι μόνο) βραβευμένο Nomadland! Πολλοί γνωστοί και κάποιοι βετεράνοι ηθοποιοί!! Soundtrack από τον βραβευμένο Ramin Djawadi!!! Τι μπορεί να πάει στραβά; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το λήμμα: Quote capeshit (uncountable) (slang, vulgar, derogatory) Tiresome, derivative films about the exploits of superheroes. Το Eternals, που έκανε πρεμιέρα μετά από κάποιες αναβολές (όπως όλες οι πανδημικές ταινίες) αυτό το μήνα, είναι ο ορισμός του διεκπεραιωτικού exposition, προκειμένου να ετοιμάσει αρκετά πράματα για μελλοντικές ταινίες, σε συνδυασμό με υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες και όλα αυτά βασισμένα σε ένα ψυχεδελικό comic της Marvel που προσωπικά δεν άντεξα να διαβάσω πάνω από 2 τεύχη. Ωραίο το art του Kirby αλλά πραγματικά δε διαβάζεται. Αν περιμένετε πράματα από το sequel του Gaiman, να θυμάστε ότι είναι sequel material. Ποιο είναι το story? Οι πρώτοι ήρωες της Γης, ονόματι Eternals ήρθαν από το διάστημα, προκειμένου να προστατεύσουν την ανθρωπότητα από μία συμπαντική απειλή ονόματι Deviants, που είναι σαν symbiotic beasts. Και μας ξεδιπλώνεται με κάποια ήρεμα, γαλήνια flashbacks, η ιστορία τους που διαρκεί 7.000 χρόνια. Όσα και θα νιώσετε ότι πέρασαν μόλις τελειώσει η ταινία. Η φωτογραφία και η σκηνοθεσία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι προσεγμένη. Είναι μία όμορφη ταινία. Όμως το σενάριο πάσχει σε απίστευτο βαθμό, θυμίζοντας κάθε τόσο τους μύες του προσώπου σας ότι είναι ώρα για χασμουρητό. Χωρίς διάλειμμα, δύσκολα παλεύεται. Η ροή είναι ό,τι πιο αργό έχει συμβεί στο MCU, οι χαρακτήρες αν και είναι παντελώς διαφορετικοί σε πολλές βαθμίδες, αντιπροσωπεύοντας ΠΟΛΛΑ diversities (έχει και gender swaps), δεν προλαβαίνεις να ενδιαφερθείς για όλους και όλες και κάπου εκεί θα αναρωτηθείς: Γιατί δεν ήταν αυτό απλά σειρά του Disney+ και ήρθα σινεμά; Τότε έρχεται το τέλος σαν σφαλιάρα και σου θυμίζει πως υπήρχε λόγος, όμως, είπαμε, απαιτείται ιώβια υπομονή, επιπέδου Snyder Cut. Είναι δυόμιση ώρες που δεν κυλάνε εύκολα. Απαιτείται προκειμένου να παρακολουθήσετε τη συνέχεια του MCU? Ναι, εννοείται. Να το δει κάποιος που δεν έχει δει ποτέ MCU? Όχι, σας ξορκίζω, είναι σαν filler/breather επεισόδιο, αν το πάμε με ορολογία anime. ~5/10 Edited November 14, 2021 by The Fists Of Stan Lee 7 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the comic guide Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Έμενα από την άλλη, μου άρεσε πολύ. Δε ένιωσα ότι βαρέθηκα σε κάποιο σημείο της ταινίας. Και επιτέλους μπορώ να πω ότι είναι από τις λίγες ταινίες της Marvel που έχουν καλό χιούμορ. (για τον Kingo και τον υπηρέτη του λέω ) Επίσης, επιτέλους έχουμε μία υποδειγματική απεικόνιση του Superman (Ikaris) και του Flash (Μakkari) στη μεγάλη οθόνη. Τέλος, το μυθολογικό στοιχείο με τους Celestials, Eternals, Deviants (πέρα από το ότι επεκτείνει το MCU) είναι κάτι το οποίο θα έκανε τον Jack Kirby πολύ περήφανο. Γενικά, η ταινία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Φτάνω μέχρι και στο σημείο να πω ότι οι αρνητικές κριτικές των δήθεν επαγγελματιών κριτικών που κάνουν βόλτα στο διαδίκτυο, είναι ο ορισμός της υπερβολής. Δηλαδή, να έχουν ταινίες όπως π.χ. το Captain Marvel κάτι 90άρια και το Eternals γύρω στο 50, είναι απλά αστείο. Καλύτερο το Eternals από το Shang Chi και το Black Widow με αρκετή διαφορά. Τώρα, θέλω να διαβάσω τα κόμικ του Kirby. (και εκείνα των Gillen/ Ribic, τα οποία φαίνονται πολύ καλά.) 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 η ασυμφωνία σας μου κεντρίζει το ενδιαφέρον για την ταινία, περισσότερο από το τρέιλερ 3 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the comic guide Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Μα φυσικά, είναι ωραίο να υπάρχει μια ποικιλία στις απόψεις. Α! Ξέχασα να αναφέρω στη μικρή κριτική μου, ότι η ταινία έχει ένα φοβερό τουίστ που ευτυχώς δε το είχαν προμοτάρει καθόλου στα τρέιλερ! Ειλικρινά, ούτε που το είδα να έρχεται και μετά κούναγα πέρα δώθε χαρούμενος το κεφάλι μου! 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted November 14, 2021 Author Share Posted November 14, 2021 Imho Black Widow > Shang Chi > Eternals >>> Snyder Cut. Από τους 9 Eternals μόνο οι Kingo, Karun και Makkari ήταν κάπως καλογραμμένοι, αν και ο Kingo δεν είχε καμία σχέση με τον αντίστοιχο των comics. Καλά, κανένας δεν είχε ουσιαστικά, είχαν γίνει όλοι πιο mainsteam (ή γυναίκες), όμως παραμένει borefest με διάσκορπες καλές στιγμές. Εξού και το 5. Δεν πέρασα άσχημα, αλλά ούτε και τρομερά. Φυσικά χαίρομαι που πήγα και είδα Eternals αντί για Carnage, ε. Είναι μια μέτρια ταινία, με χαρακτήρες που δε σε πολυενδιαφέρει να ξαναδείς. Θα τους ξαναδούμε (όσοι επιζήσανε) στο μέλλον και αποκαλύφθησαν πολλά συμπαντικά stuff στο τέλος, όπως και στα 2 post-credits scenes, που στήνουν μέχρι και επόμενες ιστορίες του MCU. Ό,τι κάνουν οι Eternals είναι σημαντικό για το MCU, αλλά όχι τόσο το τι είναι. Το παραδέχονται και οι ίδιοι εξάλλου. Spoiler Επίσης τον Arishem έκανε Ο ΘΕΟΣ DAVID KAYE Κακές ταινίες της Marvel παραμένουν αρκετές της πρώτης φάσης και φυσικά η Captain Marvel. Τώρα από κόμικς, του Kirby είναι New Gods στη Marvel με φουλ ψυχεδέλεια στην Κεντρική Αμερική και δε διαβάζεται, εκτός αν θέλετε να το τσεκάρετε για ιστορικούς λόγους, των Gillis/Simonson δεν το'χω διαβάσει αλλά με κουράζει ο Simonson, το Eternals του Gaiman είναι έπος και το sequel του Knauf ήταν σκουπίδι. Κάποια στιγμή θα τσεκάρω του Gillen που δεν το'χα πάρει χαμπάρι (θενξ!), όταν φτάσω στα Marvel τα φετινά, χωρίς καν να κρατάω καλάθι. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zade Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 Για όσους θέλουν ένα πάρα πολύ απλουστευτικό και συνοπτικό πρόλογο του τι πάνε να δούνε. Οι αρχαίοι ΘΕΟΙ (celestials) δημιούργησαν τους αγγέλους (eternals) και τους δαίμονες (deviants) . Και αυτοί πολεμάν' μεταξύ τους. Και στη μέση είναι οι άνθρωποι. Αυτό. Μια υπερηρωϊκή ιουδαιοχριστιανική κλασική ιστορία είναι. Αλλά με λίγο ψυχεδέλεια από 70's και λίγο μοντέρνες πινελιές και λίγο diversity. Not great. Not terrible. 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Περίμενα τα χειρότερα, αυτά δεν ήρθαν χαχα Βοήθησε βέβαια η εικόνα και η παραγωγή με τις εντυπωσιακές σκηνές, σε ελάχιστες σκηνές μου θύμισε βέβαια inhumans tv series Μέτριο, αυτό. Ακόμα και τα after credits.. δεν ξέρω.. λένε πολλά αλλά εμένα προσωπικά δεν μου λένε και τίποτα Μεγαλώνει το mcu, αυτό βασικά ήταν η ταινία, πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο σύμπαν του mcu γενικότερα 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 4 hours ago, gr8 said: Περίμενα τα χειρότερα, αυτά δεν ήρθαν χαχα Εννιά στις δέκα φορές που έχω ακούσει άσχημα λόγια και περιμένω να δω κι εγώ τέρατα σε μια ταινία, περνάω καλά. Νομίζω πως τελικά το ιδανικότερο είναι να κλείνουμε τα αυτιά μας και να μην επηρεαζόμαστε από άλλους. Τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω τον τελευταίο καιρό 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted January 19, 2022 Share Posted January 19, 2022 Σκουπίδι δεν ήταν αλλά ήταν κακό και βαρετό, με προβλήματα συνοχής και ρυθμού. Θα είχαν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία αν απλά παρέμεναν στην δομή της σειράς του Γκέιμαν, αλλά όπως συνήθως, το χολυγουντιανό κόμπλεξ επικράτησε και θέλησαν να δείξουν πως είναι εξυπνότεροι από τους κομίστες, με αποτέλεσμα να το γεμίσουν με ένα σωρό αχρείαστα πράγματα. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted January 19, 2022 Share Posted January 19, 2022 Εγώ πάντως μια χαρά πέρασα. Προφανώς δεν ξετρελάθηκα, αλλά είχε τις απαιτούμενες δόσεις επικούρας για να με κρατήσει. Λίγο η ισορροπία δεν κρατήθηκε στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των Eternals (αλλά αυτές είναι οι γνωστές μαρβελιές που λατρεύουμε να μισούμε) και άνετα θα μπορούσε να ήταν κανένα μισάωρο μικρότερη. Αλλά για πίτσα-κοκακολα-καναπε; Μια χαρα. Να γράψω βέβαια ότι δεν είχα διαβάσει ποτέ Eternals, οπότε δεν είχα καμία απαίτηση. Μπήκα αγνός και αμόλυντος 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted June 10, 2022 Share Posted June 10, 2022 Το είδα κι εγώ λοιπόν και μπορώ να πω ότι δεν ενθουσιάστηκα, αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Τουλάχιστον ήταν καλύτερο από το Black Widow Νομίζω ότι με το χαοτικό υλικό του κόμικ και τους μπόλικους άγνωστους χαρακτήρες δεν μπορούσε η σκηνοθέτιδα να κάνει κάτι καλύτερο. Το παλιό Eternals, το ορίτζιναλ, μου είχε φανεί εντελώς ό,τι να ναι σεναριακά. Οπότε, μια χαρά συμμαζεύτηκε αυτό το χάος. Είναι και βάση για όσα θα στηθούν στη συνέχεια λογικά, σε αυτή τη φάση του MCU. Αν κάτι με χάλασε ήταν το άκυρο χιουμοράκι (και δε με έχει χαλάσει σε άλλες ταινίες της marvel, πρώτη φορά). Χρειαζόταν πιο epic/σοβαρό ύφος και καλύτερο μονταζ σε φασεις. Επίσης, σε κάποια σημεία το cgi μου φάνηκε λίιγο προβληματικό. On 11/14/2021 at 3:42 AM, The Fists Of Stan Lee said: θα αναρωτηθείς: Γιατί δεν ήταν αυτό απλά σειρά του Disney+ και ήρθα σινεμά; Τότε έρχεται το τέλος σαν σφαλιάρα και σου θυμίζει πως υπήρχε λόγος, όμως, είπαμε, απαιτείται ιώβια υπομονή, επιπέδου Snyder Cut. Είναι δυόμιση ώρες που δεν κυλάνε εύκολα. yep, ακριβώς αυτό. Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα ως tn series, αλλά τι να γίνει... 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts