Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Demon Slayer (Koyoharu Gotouge)

angeltze

Recommended Posts

81ZNkhqRvVL.thumb.jpg.c65bf7b033d699c300f335efb05ef114.jpg

Demon Slayer / Kimetsu no Yaiba

MAL

Status: finished

Author & Artist: Koyoharu Gotouge

Volumes: 23

Chapters: 205

Serialization: Shounen Jump

Run: 15/2/16 – 16/5/20                                 

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός την Jemma δεν θα μπορούσε να είχε πέσει σε καλύτερη περίοδο, κυριολεκτικά μόλις είχα τελειώσει το μάνγκα :prankster:

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τα μάνγκα το έχουν ακουστά, κυρίως μετά από την επιτυχία που είχε το άνιμε. Ε λοιπόν, μετά από πολύ πρήξιμο εκ μέρους της μικρής μου αδελφής, το διάβασα. In fact, το τελείωσα προχτές το απόγευμα, μετά από ανελέητο binge των τελευταίων 50 κεφαλαίων μέσα στη μέρα. Πρώτα, όμως, μια μικρή εισαγωγή: 

0001-015.thumb.png.5680c153ed577bd609c9f51c4d774a0e.png0001-016.thumb.png.9220b7622db1d55e20f826cac7eea0d4.png     0001-017.thumb.png.ce4288a03c33c84f4f616f2afc2ea83c.png0001-018.thumb.png.5d36594775b6e45029ab9559199bb8b5.png       0001-019.thumb.png.2d21518d469fecdc5e8614eb5a47abdd.png0001-020.thumb.png.ae73174fb5181e7660884868f5aaa3e8.png

Η ιστορία ξεκινάει με τον Tanjiro Kamado, ο οποίος ζει με την οικογένειά του σε βουνό. Καθώς επιστρέφει από δουλειά στην πόλη, ανακαλύπτει ότι όλη η οικογένειά του έχει σφαχτεί από δαίμονα. Παίρνει καβάλα την αδελφή του Nezuko, η οποία είναι η μοναδική που δείχνει σημάδια ζωής και προσπαθεί να φύγει μακριά. Εκεί όμως ανακαλύπτει ότι, στην πραγματικότητα, η αδελφή του έχει μεταμορφωθεί σε δαίμονα. Παρολ'αυτά, φαίνεται πως η Nezuko μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό της ανθρώπινης σάρκας, καθιστώντας την έναν σπάνιο δαίμονα. Ο Tanjiro αποφασίζει, γνωρίζοντας πλέον πως μόνο ένας δαίμονας μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε δαίμονα, να πάρει εκδίκηση με την Nezuko από αυτόν που σκότωσε την οικογένειά του και να ξανακάνει την αδελφή του άνθρωπο και, έτσι, ξεκινάει εκπαίδευση. Έτσι ξεκινάει η ιστορία μας, η οποία ολοκληρώνεται μετά από 205 κεφάλαια, σε ιστορικό setting.

0004-012.thumb.png.4ae024a85647b5981ebe57e070dcf7f1.png      0005-015.thumb.png.ef08e3f8f17414b7a364c9fda65d693a.png0005-016.thumb.png.b3fb107c728688272c895efc68385129.png     0005-017.thumb.png.6f76aaf02c4f70470954ee049289eaaf.png0005-018.thumb.png.721169a71e0059062a95193a7ef2562d.png      0005-019.thumb.png.3d297357ff1aaa413d3148088c4f7ec8.png

Όσον αφορά στην ιστορία, είναι περιττό να πω ότι η πλοκή εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό, έχοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα έκβαση. Εισάγονται επίσης πολλοί χαρακτήρες που είναι αρκετά ξεχωριστοί και memorable. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα ονόματα των μισών, αλλά δεν αποτελεί πραγματικό πρόβλημα, καθώς είναι ξεκάθαρες οι πράξεις τους και η συνεισφορά τους στο έργο. Από εκεί και πέρα, το έργο αποτελείται από τέσσερα μεγάλα arcs, όλα τους πολύ δυνατά, με ιδιαίτερες τοποθεσίες και τρόπους να λάμψουν όλοι οι συμμετέχοντες. Επίσης, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κάθε λογής δαίμονες που γνωρίζουμε, καθώς βλέπουμε απίστευτη πληθώρα σε designs, προσωπικότητες και επιθέσεις (ποιος είπε ότι δεν μας αρέσουν οι μάχες???). Πάντως, την παράσταση κλέβει άνετα ο big bad guy, ονόματι Muzan. Όλη η εμφάνισή του αποπνέει πραγματικά μια αύρα σάπιας κακίλας που εκτιμούμε!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι έχει μια τελική μάχη η οποία κρατάει για 40 κεφάλαια γεμάτα και νιώθεις όλην την κούραση, την αγωνία μέχρι το τέλος, ειδικά αφού δίνεται πολύ από την ιστορία το πέρασμα του χρόνου. Θεωρώ ότι έγινε άψογη δουλειά μέχρι το φινάλε, όπου νιώθεις και την δική σου αναπνοή να επανέρχεται στα κανονικά όρια, με την ένταση να τελειώνει. Τέλος, έχει διάσπαρτες κάτι σκηνάρες που, ενώ μιλάμε για τρομερή τυρίλα (cheesy), είναι πραγματικά για ανατριχίλες! Γενικά έχει τον τρόπο του να σου περάσει το αίσθημα στις κρίσιμες στιγμές. Το μόνο που θα μπορούσα να πω ότι με χάλασε είναι το, συνήθως, πολύ κρύο χιούμορ του :prankster:

70bf51591073d3a01c26b5b75e1f0a41.thumb.jpg.352e2664b6f3ec4279a7f6526d12c17b.jpg     w7c4y9mhwa541.thumb.jpg.3b7fd11d0c4541ddc0e5addfb8f9dac5.jpg     EQxYTvMWAAEIJed.thumb.jpg.69fb855180930bb2c2a017323a7f8df0.jpg

Στο art τώρα. Είναι αρκετά καλό, παραδόξως πολύ καθαρό, φυσικά στο πέρας της ιστορίας βελτιώνεται, ειδικά στις σκηνές μάχης, τις οποίες μπορούσα να ακολουθήσω πολύ εύκολα (γκουχ my hero academia που δεν καταλαβαίνεις Χριστό στις μάχες γκουχ). Δυνατά designs, από εκεί και πέρα δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο. Μου αρέσει που δίνει την αίσθηση ότι έγινε στο χέρι, σε αντίθεση με πάρα πολλά μοντέρνα μάνγκα που είναι προφανές ότι σχεδιάστηκαν ψηφιακά ή έστω με πολλές ρυθμίσεις. Οι χρωματισμένες σελίδες είναι καλές, τα εξώφυλλα των τόμων είναι, κατ'εμέ, hit or miss. Πολλά τα βρίσκω πολύ άρτια αισθητικά, άλλα τα βρίσκω παραφορτωμένα και "βρώμικα" στο μάτι. Κατά τ'άλλα, δεν νομίζω ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο ή ξεχωριστό που αξίζει να αναφερθεί.

Γενικά, το συγκεκριμένο μάνγκα απόλαυσα απίστευτα (υπόψιν ότι δεν έχω δει το άνιμε). Δεν θεωρώ ότι είναι το masterpiece που το αποκαλούν όλοι και νομίζω ότι όλο αυτό το hype που έχει προκληθεί είναι λόγω της υψηλής ποιότητας του άνιμε. Άνετα το έβαζα στη βιβλιοθήκη μου. Διασκεδαστική ιστορία, καλό αρτ, χορταστική έκταση, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, δυνατό φινάλε. Τι άλλο να θελήσει κάποιος? :prankster: Η παρουσίαση είναι πολύ επιφανειακή και σηκώνει πολλή ανάλυση το έργο, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στα σχόλια. Δεν θα ήθελα να πέσουν σπόιλερς, έστω και tagged, στην ίδια την παρουσίαση.

657188259_flat800x800075f_u2.thumb.jpg.02c3a1b91e1ababa45194d77a95a820a.jpg

Edited by angeltze
  • Like 7
  • Thanks 2

Δεν θεωρώ ότι είναι το masterpiece που το αποκαλούν όλοι και νομίζω ότι όλο αυτό το hype που έχει προκληθεί είναι λόγω της υψηλής ποιότητας του άνιμε.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Το anime ήταν ό,τι πιο υπερτιμημένο έχω αποπειραθεί να δω και άντεξα 2 επεισόδια.

Spoiler

Δεν άντεχα να παρακολουθήσω, όσο κουλ και να ήταν οι δαίμονες, το backstory και η αδερφούλα, έναν τύπο που η βασική του δύναμη ΕΙΝΑΙ Η ΟΣΦΡΗΣΗ ΤΟΥ!!! :bunnyindenial:

• Like 5
  • Sad 1

• 9 months later...

ΑΝΑΚΑΛΩ και έχοντας τελειώσει και τον 2ο κύκλο, είναι από τα MUST WATCH αυτής της δεκαετίας! Supernatural με Ιαπωνικα παραμυθια ειναι!!!

Η UFOTABLE έδωσε ρεσιτάλ!!!!!! Από τις καλύτερες μάχες σε anime ever!!!!!! Τους συγχωρώ μετά το βαρετό Fate/Stay! Επίσης, σε αυτό εφαρμόζεται άρτια ο κανόνας των 3 επεισοδίων (ο μέγιστος αριθμός επεισοδίων που βλέπεις για να αποφασίσεις αν είναι για σένα η σειρά ή όχι, ξεκίνησε από το Madoka Magika ουσιαστικά)

Το σενάριο παραμένει προβληματικό (wtf is breathing), αλλά γίνονται όλα τόσο γρήγορα, που δε χρειάζεται να δώσετε σημασία. Το D.S. είναι βαρβάτες μάχες και σκληρό δράμα. Άμα θέλετε και μάχες και καλό σενάριο ΝΑ ΔΕΙΤΕ AVATAR! Που δεν είναι όμως anime.

υγ.Η όσφρηση παραμένει lame. :prankster: Και "πάσχει" από αυτό που "πάσχουν" αρκετά anime, όπου ο πρωταγωνιστής είναι πιο generic, προκειμένου να ταυτιστούν με αυτόν οι νεαροί θεατές (όπως και στο My Hero Academia ένα πράμα), όμως όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ! LORD INOSUKEEEEEEEEEEEE

icegif-985.gif

υγ2.Μη δείτε την ταινία, δείτε απλά τους 2 κύκλους. Η ταινία είναι τα S02E02-E07.

υγ3.Με το τέλος του 2ου κύκλου, τελειώνει το 8ο arc, από τα συνολικά 11 του manga. Οπότε θα έχουμε τουλάχιστον έναν κύκλο ακόμα.

Edited by The Fists Of Stan Lee
  • Like 7
  • Thanks 1

Διαφωνώ απόλυτα, για ποιον λόγο να μην δουν την ταινία? Καλύτερα να σκιππάρουν τα αντίστοιχα επεισόδια, είναι κυριολεκτικά η αρχική ταινία απλά σπασμένη σε πολλά μέρη. Εγώ την έχω δει την ταινία και έχει πολύ καλό pacing, λειτουργεί σωστά, οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι την έσπασαν ικανοποιητικά σε έξι επεισόδια. Κατά τ'άλλα, συμφώνω (με κλιπάκια που έχω δει) ότι οι μάχες είναι πράγματι σε άλλο λέβελ, ειδικά από άποψης animation. Επίσης, θα διαφωνήσω για τον Tanjiro, ενώ είναι αρκετά goody two shoes, μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρων από την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων χαρακτήρων-αρχετυπων, εκτός κι αν μιλάμε για τους πολύ βασικούς. Για τα περί ικανοτήτων, ντάξει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτό που πιστεύω εγώ ότι κάνει το demon slayer να ξεχωρίζει είναι το πόσο φρέσκια είναι η ιστορία ενώ χρησιμοποιεί κυριολεκτικά κάθε κλισεδιά που μπορείς να φανταστείς. Είναι μια αρκετά πορωτική ιστορία, επειδή βλέπεις ότι η δημιουργός το αγαπάει. Το animation και οι μάχες είναι εξαιρετικές, αλλά το hype που έχουν φάει είναι anime exclusive ;) Η ουσία του έργου για μένα είναι η πόρωση λόγω της αυθεντικότητας της τέχνης της δημιουργού.

• Like 8

Έχει πολύ καλύτερη ροή και έχει κάποιες έξτρα σκηνές ;) 

Επίσης αυτό που σίγουρα ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, είναι το να δείτε απλά την ταινία, χωρίς να έχετε δει τίποτα άλλο!

Έλα βρε που διαφωνείς απόλυτα, τα ίδια πράματα λέμε (εκτός από την όσφρηση :lol:) Και ναι, είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού σεναριακά είναι αποδόμηση των κλασικών tournament/level-up arcs που έχουμε δει έεεενα εκατομμύριο φορές! Και όχι μόνο... ΠΟΛΥ δυνατή δουλειά από κάποιον που είναι μόνο 33 και ήταν και η πρώτη serialised του δουλειά! Btw:

In February 2021, Gotouge commented that their next project would be a science fiction romantic comedy story.

• Like 7
  • Thanks 1

Για την ταινία διαφώνησα :lol: Κατά τ'άλλα, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι η δημιουργός ήταν 33 ετών όταν ξεκίνησε το serialization. Σε γενικές γραμμές οι δημιουργοί μάνγκα είναι το πολύ 25 όταν κάνουν το πρώτο hit τους απ'όσο ξέρω. Μην σου πω ότι μάλλον 33χρονη μανγκάκα να κάνει την πρώτη της σειρά θεωρείται και αρκετά μεγάλη. Συν ότι είναι και γυναίκα σε έναν ξεκάθαρα ανδροκρατούμενο χώρο. Against all odds, έκανε πραγματικά ένα τεράστιο μπαμ!

Άντε να δούμε και για το επόμενο εγχείρημα. Ελπίζω μόνο να μην νιώθει την πίεση της επιτυχίας του Demon Slayer, γιατί ξεκάθαρα το κοινό θα αναμένει κάτι τέτοιου επιπέδου.

• Like 5
  • Thanks 2