Kappastitsio Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Ο Junji Ito θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς mangaka στο κόσμο. Τα έργα τείνουν στη μεριά του μεταφυσικού τρόμου, με το "Hellstar Remina" να αποτελεί μια εξαίρεση. Το "Hellstar Remina" (ή απλώς "Remina") είναι ένα manga του Junji Ito το οποίο διαφέρει λίγο από τα υπόλοιπα έργα του, καθώς παρουσιάζει μια ανάμιξη της κλασσικής του φόρμουλας του μεταφυσικού τρόμου με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας σε μια ιστορία 6 κεφαλαίων. Εκδόθηκε το 2020 από τη Viz Media. Ένας επιστήμονας ανακαλύπτει έναν πλανήτη και του δίνει το όνομα της κόρης του, Remina. Η ίδια η Remina γίνεται διάσημη, ενώ την ίδια ώρα ο "πλανήτης" αρχίζει να κινείται προς τη γη, καταστρέφοντας ότι βρει μπροστά του. Με την ανθρωπότητα να πλησιάζει στο πιθανό αφανισμό, ο κόσμος αναζητά ένα τρόπο επιβίωσης και σωτηρίας. Σχεδιαστικά η ιστορία προσφέρει μια ανατριχίλα, καθώς σιγά σίγα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο σκοταδισμός της ιστορίας, όπως είναι συνηθισμένο φυσικά με τις ιστορίες του Junji Ito. Η ιστορία είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλύψει όλο το βιβλίο χωρίς πρόσθετα. Παρουσιάζει την αρνητική πλευρά του φανατισμού και την απόγνωση του ανθρώπου σε μια απειλητική κατάσταση. Όταν ο κόσμος έχει θεοποιήσει τη Remina, αλλά τελικά πείθεται ότι με τη θυσία της και του πατέρα της θα σωθεί ο κόσμος, είναι κατανοητό ότι εκείνη δεν ήταν ποτέ ένα πρόσωπο για το κόσμο, αλλά ένα αντικείμενο. Γύρω από τη Remina φαίνεται πως δημιουργείται κάτι που περισσότερο θυμίζει αίρεση παρά λέσχη οπαδών. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια καλή ιστορία. Ίσως όχι τόσο καλή όσο το Uzumaki (που προσωπικά αγάπησα) αλλά έχει ένα ενδιαφέρον, καθώς όπως αναφέρθηκε συνδυάζει τα στοιχεία τρόμου που χρησιμοποιούνται στις ιστορίες του Ito με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, καταλήγοντας σ' ένα τρομακτικό αποτέλεσμα που οπτικά είναι τελικά οικείο. Αυτό στηρίζεται και από το σχέδιο, το οποίο έχει τη κλασσική αισθητική που παρουσιάζουν όλα τα προηγούμενα έργα. Είναι επίσης ενδιαφέρον το τέλος, καθώς ενώ μοιάζει να τελειώνει λιγότερο ομαλά από άλλες φορές, δίνει μια διαφορετική ατμόσφαιρα. 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ityaaa Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Υπεροχο αρθρο! 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Η συγκεκριμένη παρουσίαση με έπεισε να διαβάσω επιτέλους σοβαρά Junji Ito. Το ανέβαλλα εδώ και πολύ καιρό. Το Hellstar Remina όμως μού ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και θα το διαβάσω πολύ σύντομα. Ύστερα λογικά θα πιάσω κι άλλα του Ito 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Το Remina είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και καλά του Ίτο Ωραία παρουσίαση 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Ωραία παρουσίαση @Kappastitsio ! χαίρομαι πολύ που έχουμε τέτοιο κύμα παρουσιάσεων στα μάνγκα, τον ίδιο καιρό που έχει αναζωπυρωθεί και το δικό μου ενδιαφέρον γι αυτά! Μόνο πρόβλημα το τι θα πρωτοαγοράσω, τι θα πρωτοδιαβάσω, άστα να πάνε! Βραχυκύκλωσα! 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Είχα διαβάσει το Hellstar Remina προτού βγει επισήμως στα αγγλικά, τότε που είχα πάθει την πλάκα μου με τον Ito. Ξεκινάει φοβερά, αλλά κάπου στην πορεία ξεφουσκώνει. Δεν θυμάμαι επακριβώς το φινάλε, αλλά με είχε ξενερώσει κάπως 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kappastitsio Posted May 28, 2021 Author Share Posted May 28, 2021 On 27/5/2021 at 5:56 ΠΜ, ityaaa said: Υπεροχο αρθρο! thank youu :3 19 hours ago, angeltze said: Η συγκεκριμένη παρουσίαση με έπεισε να διαβάσω επιτέλους σοβαρά Junji Ito. Το ανέβαλλα εδώ και πολύ καιρό. Το Hellstar Remina όμως μού ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και θα το διαβάσω πολύ σύντομα. Ύστερα λογικά θα πιάσω κι άλλα του Ito κι εγώ είναι η αλήθεια είχα ξεκινήσει δύο χρόνια πριν, μετά από πρόταση καθηγήτριάς μου, αλλά δε το μετάνιωσα καθόλου και έχω φτάσει τους έξι τόμους 17 hours ago, Θρηνωδός said: Το Remina είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και καλά του Ίτο Ωραία παρουσίαση ισχύει ισχύει και έχοντας διαβάσει και το Uzumaki θα αρχίσω να ψάχνω κι άλλες επίτομες ιστορίες και φυσικά ευχαριστώ 15 hours ago, kabuki said: Ωραία παρουσίαση @Kappastitsio ! χαίρομαι πολύ που έχουμε τέτοιο κύμα παρουσιάσεων στα μάνγκα, τον ίδιο καιρό που έχει αναζωπυρωθεί και το δικό μου ενδιαφέρον γι αυτά! Μόνο πρόβλημα το τι θα πρωτοαγοράσω, τι θα πρωτοδιαβάσω, άστα να πάνε! Βραχυκύκλωσα! Χαχαχαχα κι εγώ τελευταία έχω αρχίσει να τα ψάχνω παραπάνω απ' ότι συνήθως, αλλά συνήθως δε τα προχωράω πολύ γιατί μου τραβάνε το μάτι άλλα 9 hours ago, geo_trou said: Είχα διαβάσει το Hellstar Remina προτού βγει επισήμως στα αγγλικά, τότε που είχα πάθει την πλάκα μου με τον Ito. Ξεκινάει φοβερά, αλλά κάπου στην πορεία ξεφουσκώνει. Δεν θυμάμαι επακριβώς το φινάλε, αλλά με είχε ξενερώσει κάπως Η αλήθεια είναι ότι ενώ η ιστορία είναι καλή, δεν έχει την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια Παρ' όλα αυτά όμως σε κρατάει κι αυτό έχει σημασία 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 Το διάβασα μονορούφι χτες το βραδάκι (υποσχέθηκα!). Ομολογουμένως καλό! Ισχύει ότι στην αρχή είναι πιο καθηλωτικό, γιατί σε βάζει στη θέση τους. Μετέπειτα, είναι ορισμένες σελίδες που δείχνουν την Remina πάνω από τη Γη, σε απόσταση αναπνοής, από το POV των ανθρώπων. Τρομερά ανατριχιαστικές! Ισχύει επίσης ότι κάπου χάνει λίγο την έντασή του στα μισά, αλλά Spoiler μου άρεσε η προσθήκη του πρώτου γιού-wannabe αστροναύτη στο καστ, αν και ήταν προβλέψιμο γιατί πέντε λεπτά αφού βρεθεί σε κίνδυνο ξεκινάει να αραδιάζει επιστημονικές ορολογίες με ακρίβεια, οπότε κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι είναι κάποιου είδους σπουδαγμένος αστρονόμος. Επίσης, στην αρχή λίγο με ψιλοχάλασε η παρουσίαση της Remina ως ζωντανού πλανήτη, ένιωσα ότι χάνεται λίγο το στοιχείο της πειθούς για ένα έργο που προσπάθησε να είναι πιο επιστημονικό παρά μεταφυσικό, αλλά εν τέλει χτίστηκε αρκετά καλά και δεν με ενόχλησε ουσιαστικά. Δεν το περίμενα! Τέλος, μου φάνηκε κάπως βεβιασμένη και forced η ξαφνική μετατροπή όλου του κόσμου σε φανατισμένους δολοφόνους, θέλοντας να σκοτώσουν την Remina για μια -εντελώς συμπτωματική- σύνδεση που έγινε. Παρολ'αυτά καταλαβαίνω ότι αυτή η μετατροπή έγινε υπό συγκεκριμένες συνιστώσες (πχ το τέλος του κόσμου ), οπότε μπορώ να το κατανοήσω, αν και ακόμη πιστεύω ότι μπορούσε να γίνει λίγο πιο ομαλά. All in all, πολύ διασκεδαστικό, ανατριχιαστικό και είχε κάποιες ωραίες ιδέες! Το τέλος ήταν από μηχανής θεός, αλλά κλάιν χαχα Θα διαβάσω κι άλλον Junji, that's for sure! 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Το ξεκινησα αλλα το παρατησα. Θα συμφωνησω οτι το σχεδιο ειναι φοβερο αλλα η πλοκη παει μαλλον αντιστροφως αναλογα. Χρειαζεται τρομερο suspension of disbelief για να δικαιολογησει κανεις τους τοσο προσχηματικους χαρακτηρες και τις διαρκως υστερικες τους αντιδρασεις. Απο μενα ειναι ενα οχι 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted December 13, 2021 Share Posted December 13, 2021 Ειχα ενθουσιαστεί με το εξώφυλλο, το ότι πρόκειται για scifi horror του Ιτο και τελικά απογοητεύτηκα. Κατα τη γνώμη μου, από τις καλύτερες δουλειές του σχεδιαστικά, αλλά το σενάριο είχε τις μεγαλύτερες τρύπες που έχω δει. Σαν να σχεδίασε κάτι που του άρεσε πολύ, να σκέφτηκε να το ντύσει με σενάριο και να άφησε το σενάριο στα προσχέδια. Και οι χαρακτήρες φοβερά μονοδιάστατοι και μη εξελίξιμοι. Κρίμα, γιατί ήθελα πολύ να μου αρέσει. Θα αναβάλω προς το παρόν την ανάγνωση του Sensor, είμαι αρνητικά προκατειλημμένη αυτή τη στιγμή 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted December 25, 2021 Share Posted December 25, 2021 Δεν ξέρω παιδιά, τελικά μάλλον υπόκειμαι σε suspension of disbelief πολύ εύκολα Ενώ είναι προφανές ότι έχει τεράστιες τρύπες, προτίμησα να επικεντρωθώ στα στοιχεία που κατάλαβα προσωπικά ότι ήθελε μάλλον ο Ito να προωθήσει με την ιστορία. Οι χαρακτήρες γενικά στα έργα του με αφήνουν αδιάφορο ούτως ή άλλως, ούτε και τότε με ένοιαξε ιδιαίτερα. Στην τελική, πιστεύω ότι είναι μια διασκεδαστική ιστορία, βέβαια σε καμία περίπτωση από τις καλές του. Γενικά έχουν πάψει πλέον να με απασχολούν ιδιαίτερα οι τρύπες, εκτός κι αν πραγματικά με αποσυντονίζουν από την εξέλιξη σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορώ να ακολουθήσω την ιστορία χωρίς να ξενερώσω. Ειδικά όταν πρόκειται για τρόμο, πόσω μάλλον σε μάνγκα, που εκεί νομίζω ότι επιτρέπεται πολύ παραπάνω "σουρρεαλισμός" σε σύγκριση με τα άλλα genres. Πιστεύω ότι, για την ιδέα που είχε και το vibe που ήθελε να περάσει, το Remina λειτούργησε μια χαρά. Κρίμα που δεν άρεσε σε @kabuki και @kwtsos, αν και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts