Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

The Girl From the Other Side: Siúil, a Rún (Nagabe)

Recommended Posts

0001-001.thumb.png.e13e0f902e616ee8e2d5d90ebfc879f6.png

The Girl From the Other Side: Siúil, a Rún / Totsukuni no Shoujo

MAL

Status: finished

Author & Artist: Nagabe

Volumes: 11

Chapters: 49 

Serialization: Comic Garden

Run: 5/9/15 - 5/3/21                                     

Το συγκεκριμένο δεν το έχω τελειώσει ακόμα. Είμαι στα μισά, αλλά με έχει εντυπωσιάσει τόσο πολύ που θα γνωστοποιήσω την ύπαρξή του από τώρα! Φρεσκότατο ανάγνωσμα, το τελευταίο κεφάλαιο βγήκε μόλις πριν από δύο μήνες.

Το μάνγκα αποκαλεί τον εαυτό του horror, drama, seinen. Ενώ είναι όλα αυτά, σίγουρα, εγώ θα το αποκαλούσα κατά κύριο λόγο Slice of Life. Δείχνει την καθημερινότητα ενός μικρού κοριτσιού και του προστάτη της, ο οποίος είναι ένα καταραμένο πλάσμα με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στον ίδιο τον κόσμο, θυμίζει μεσαίωνα/fantasy κόσμο, έχει βασιλιά και χωρίζεται στο "Inside" και "Outside". Τα σύνορα του βασιλείου ουσιαστικά ορίζουν το Inside, που είναι ασφαλές για τους κατοίκους, καθώς μόνο στο Outside παραμονεύουν καταραμένα τέρατα. Στην αρχή, λίγα είναι γνωστά για την Κατάρα που μετατρέπει ανθρώπους σε σκιερά πλάσματα με υπεράνθρωπες αντοχές. Συγκεκριμένα, το έργο δεν σου λέει τίποτα και σε αφήνει να σχηματίσεις μόνος σου μια αρχική εικόνα για το lore. Ύστερα, όταν ξεκινά σταδιακά να εξηγεί, αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον κάπου, κάπως υποτίμησες την Κατάρα ή την εξουσία του βασιλιά ή τον ρόλο του κοριτσιού. Η ιστορία έως τώρα πάει πολύ καλά, συνήθως μιλώντας λίγο και δείχνοντας περισσότερο. Έτσι, η ανάγνωση είναι πολύ εύκολη και αβίαστη, η ροή πολύ καλή. 

0001-011.thumb.png.565f7903cbf7bd32ad8d1d63e6fa1831.png     0001-012.thumb.png.4ed6420902eeaddbea781777d7b254bc.png     0001-013.thumb.png.b519a02f7cd5040d1cf7965fc32dc828.png     0001-014.thumb.png.da8a7c879688ec86f293c353c1dec46e.png     0001-015.thumb.png.56462859a73a643b9cca756c12d51150.png

Τώρα, όσον αφορά στους χαρακτήρες, ισχύει ότι δεν έχουν κάποια τρομερή ανάπτυξη, αλλά σίγουρα ο καθένας τους ξεχωριστά αποτελεί έναν αρχέτυπο χαρακτήρα τον οποίον παίζουν πολύ καλά. Από τον cool-headed προστάτη στο παιχνιδιάρικο και γεμάτο ζωή κορίτσι, και στους άλλους χαρακτήρες για τους οποίους δεν μπορώ να μιλήσω, όλοι εκτελούν κάποιον πολύ προφανή ρόλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στις προσωπικότητές τους, απλά ότι δεν είναι το δυνατότερο στοιχείο του έργου. Παρολ'αυτά, οι σχεδιασμοί τους ειλικρινά ταιριάζουν ιδιαίτερα με τις προσωπικότητές τους και αυτό το συγκαταλέγω στα θετικά του έργου. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ ο προστάτης, γιατί έχει φοβερό σχεδιασμό και πολύ reliable προσωπικότητα. Οι αλληλεπιδράσεις του με το κορίτσι μού φαίνονται τόσο γλυκιές, διότι υπάρχει μια αληθινή σχέση μεταξύ τους, έναν δεσμό που πρέπει να προστατέψουν, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον, όντας μόνοι τους στο Outside.

0004-004.thumb.png.ae8776af0ce2933952ede44a94795ba0.png     0004-005.thumb.png.93ce4b4f07a334fbeb236926c950d418.png     0004-006.thumb.png.21a66528b0e49b4de39e93e6bef7e4f1.png     0004-007.thumb.png.e96b5cb7d67ef0ac44fda16e8ed09782.png

Τώρα, το σχέδιο γενικότερα είναι τρομερά ατμοσφαιρικό και αρκετά λεπτομερές. Ποντάρει στα moody σκηνικά με μπόλικο μαύρο και στην γενικότερη αίσθηση πως όλα είναι ακίνητα στο χρόνο. Ακόμα σε σκηνές μάχης, δράσης ή κυνηγητού, δεν υπάρχει καμία απολύτως κίνηση ή πλαστικότητα στα καρέ. Σαν κάθε καρέ να είναι απόλυτα παγωμένο. Κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει και να πει πως πρόκειται για ανικανότητα του δημιουργού (και θα είχε μια λογική), πάντως εγώ πιστεύω ότι αποσκοπεί στην παραπάνω αισθητική, η οποία προσθέτει πολύ στο μάνγκα κατ' εμέ. Τέλος, η αντίθεση στις χρωματικές παλέτες των δύο πρωταγωνιστών (του κοριτσιού που είναι ολόλευκο και του προστάτη που είναι κατάμαυρος) είναι όμορφη και είναι διακριτή ακόμα και στις ασπρόμαυρες σελίδες του έργου, πέρα από τα εξώφυλλα και το χρωματισμένο αρτ.

0013-002.thumb.png.bbb08f2f6754ba86cc4c87f14eaf73cc.png     0004-018.thumb.png.175387e66e149f483c46e47c1f04b271.png     0021-003.thumb.png.7ca6a6d3d2dcf8802f1befbcdd78c81f.png     0013-003.thumb.png.b0007847f7b9c0d7ea4c252217435d60.png

All in all, όταν το πρωτοβρήκα, ένιωσα ότι θα αξίζει τον κόπο. Αποφάσισα πρόσφατα να το ξεκινήσω και δεν έχει απογοητεύσει καθόλου. Πολλά υποσχόμενο στόρυ, πολύ wholesome αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, φοβερό σχέδιο και όμορφη ροή που δεν κουράζει. Μένει μόνο να το τελειώσω. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει και στα αγγλικά 10 τόμοι (έως και σήμερα, 24/5/21) και αναμένεται ο τελευταίος τόμος να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Πιθανότατα θα τους βάλω στο μάτι για αγορά στο μέλλον :prankster:

Edited by angeltze
wrong chapters number
  • Like 11
  • Thanks 3

Άλλη μια πολύ ωραία παρουσίαση @angeltze! :best:

Η υπόθεση, αν και δεν είναι κάτι φοβερό, υποστηρίζεται από το πολύ όμορφο σχέδιο, την παράξενη ατμόσφαιρα, με την αίσθηση της ακινησίας στο χρόνο, που όμως δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ροή, αλλά εντείνει την ιδιαίτερη αίσθηση μυστηρίου που αφήνει το κόμικ. Το περιέγραψες πολύ καλά στην προτελευταία παράγραφο. :respect:

Είναι φοβερή η ικανότητα κάποιων Ιαπώνων δημιουργών να διαχειρίζονται τη σιωπή :)

Μέχρι τον 5ο τόμο με είχε απορροφήσει πολύ, στου 6-7 όμως μου φάνηκε ότι έκανε κοιλιά και το άφησα. Με έψησες όμως τώρα να το συνεχίσω. Well done! :dj:

• Like 7

Καλά, εγώ έχω διαβάσει μέχρι το 21ο κεφάλαιο αυτή τη στιγμή και απόψε συνεχίζω (μου κρατάει συντροφιά τα βραδάκια χαχα), οπότε δεν είμαι τόσο βαθιά στην ιστορία και δεν ξέρω με σιγουριά. Πάντως, αφού έχει τελειώσει κιόλας, πόσο κακό μπορεί να είναι να του δώσεις κι εσύ ένα τέλος? :D Ας το τελειώσουμε και να επανέλθουμε με final verdict!

• Like 6

Ε, εντάξει παιδιά, κάπου ώπα με τις παρουσιάσεις. Πάνω που πήγα να ηρεμήσω και να βάλω έναν πάγο στις αγορές, τσουπ, βρέθηκα να ψάχνω άλλους δέκα τόμους από το πουθενά.

Πολύ ωραία παρουσίαση, μπράβο!

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 4

30 minutes ago, Lazaros said:

Ε, εντάξει παιδιά, κάπου ώπα με τις παρουσιάσεις. Πάνω που πήγα να ηρεμήσω και να βάλω έναν πάγο στις αγορές, τσουπ, βρέθηκα να ψάχνω άλλους δέκα τόμους από το πουθενά.

Πολύ ωραία παρουσίαση, μπράβο!

Το συγκεκριμένο το αξίζει όμως γιατί είναι πολυ ωραίο . 

και εγώ το λατρεύω απλά. 

ειχα δει κάπου και ένα crossover art με ancient magus bride.

Γενικά του Nagabe τα έργα βγάζουν ένα πολυ eerie συναίσθημα 

• Like 7

Πολύ ωραία παρουσίαση @angeltze. Τελευταία μπορώ να πω ότι μου έχεις ανανεώσει το ενδιαφέρον για τα μάνγκα (ασχέτως αν δεν έχω πιάσει κάποιο ακόμα :prankster:) και, πίστεψέ με, αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα:P  

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1

3 hours ago, geo_trou said:

Πολύ ωραία παρουσίαση @angeltze. Τελευταία μπορώ να πω ότι μου έχεις ανανεώσει το ενδιαφέρον για τα μάνγκα (ασχέτως αν δεν έχω πιάσει κάποιο ακόμα :prankster:) και, πίστεψέ με, αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα:P  

Κι άμα σου έλεγα ότι σύντομα θα στερέψω από μάνγκα προς παρουσίαση? Σύντομα πρέπει να περάσεις στην πράξη, δεν έχω πολλά καλά ακόμα να προσφέρω :sadcry:

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που αρκετά άτομα έδειξαν ενδιαφέρον/έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο μάνγκα. Νόμιζα ότι είναι από αυτά τα τελείως obscure έργα που δεν ξέρει κανένας (εγώ από καθαρή τύχη το βρήκα). Ευτυχώς όχι, το έχουν διαβάσει τρεις, ένας θέλει να το πιάσει σύντομα και ο τελευταίος... καλά, αν είναι να περιμένουμε πότε θα του έρθει όρεξη... :damn:

• Like 2
  • Haha 3

• 1 year later...

Ωωωω, τόμοι σκέτα κουκλάκια. Δυστυχώς είναι κάπως τσιμπημένες οι τιμές για τα βαλάντια μου, οπότε μάλλον θα περιμένω να πέσουν τιμές ή να βγει καμια έκπτωση. Σίγουρα σκοπεύω να τους πάρω και εγώ κάποια στιγμή, μα αφού χάρμα οφθαλμών φαίνονται! :love:

• Like 6

• 5 months later...

...άλλη μια περίπτωση manga title που ΠΡΩΤΑ το ανακάλυψα στην Αlternative-artistic ANIME εκδοχή του: ποιητικό, ελεγειακό, βαθιά ανθρώπινο και συναισθηματικό. Γλυκοκοιτάει την ευρωπαϊκή παράδοση του dark fantasy/drama genre (που μας έχει δώσει ουκ ολίγα αξέχαστα αριστουργήματα) διατηρώντας την ιαπωνική οπτική (και αισθητική θα πρόσθετα) των mythos lore. Βασικά όμως, δεν είναι για όλους -θέλει να του δώσεις υπομονή (εάν δεν έχεις ξαναδιαβάσει κάτι παρόμοιο ή δεν έχεις ξαναδεί παρόμοιες ταινίες αντίστοιχα) για να το εκτιμήσεις όπως πρέπει: ΤΊΜΙΟ 9,5/10.

• Like 8