Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Οι Έγκλειστοι - Ένα καραντινοκόμικ του Περικλή Κουλιφέτη (Περικλής Κουλιφέτης)


Recommended Posts

Με αφορμή το άρθρο που ανέβασε ο καλός φίλος @leonidio που αφορά το συγκεκριμένο κόμικ, σκέφτηκα να το παρουσιάσω για να πάρετε μία ιδέα. :) 

 

476542842___01.thumb.jpg.b4533a4ca92d0b54af61f19cd7ff1b87.jpg  1197826847___02.thumb.jpg.64431d3993cc0781377a69a41a7de999.jpg

 

Τα πρωτόγνωρα και κοσμοϊστορικά γεγονότα που ζούμε αυτές τις εποχές, έχουν δώσει βήμα σε πολλούς καλλιτέχνες να εκφραστούν. Έτσι, εκτός από τον κινηματογράφο, την ζωγραφική, την γλυπτική, δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη και η Ένατη Τέχνη. 

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο Περικλής Κουλιφέτης παρουσίασε στο κοινό μία σειρά από γελοιογραφικά στριπ, τα οποία σατιρίζουν την περίοδο της καραντίνας, αλλά παράλληλα δίνουν τροφή για σκέψη στον αναγνώστη.

 

Με την συνδρομή της γνωστής μας εκδοτική, "Μικρός Ήρως", κυκλοφόρησε στις 09/03/21 το πόνημα του δημιουργού, το οποίο χωρίζεται σε δύο άτυπες περιόδους, την "Καραντίνα Νο 1" και την "Καραντίνα Νο 2", αντιγράφοντας, κατά κάποιον τρόπο, την πραγματικότητα.

 

Πρωταγωνιστές σε αυτό το ταξίδι είναι ένας άντρας και το πουλί του. Όχι, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό!  :lol:  Ο Στάθης αναγκάζεται να εγκλειστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, λόγω του lockdown κι έχει για συντροφιά το καναρίνι του, τον Αγαθοκλή. Οι διάλογοι μεταξύ τους, αποδεικνύουν το πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να μείνει "φυλακισμένος" για μεγάλο χρονικό διάστημα, την ίδια ώρα που για το άτυχο πτηνό, είναι απλά η ιστορία της ζωής του. Έτσι, ο Αγαθοκλής, φροντίζει κάθε φορά, με το καυστικό του χιούμορ, να λέει αλήθειες και να βάζει τον ιδιοκτήτη του σε σκέψεις. Η ποιότητα των στριπ είναι αρκετά τίμια, θα έλεγα, κι αρκετά από αυτά μου άφησαν ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη. Το νεαρό της ηλικίας του δημιουργού (γεννήθηκε το 1996), πάντως, υπόσχεται ότι, εκτός από καλής ποιότητας χιούμορ, έχει πολλά περιθώρια για βελτίωση στο μέλλον.   :) 

 

1148083478___03.thumb.jpg.8281eb9f17dfce3a17e4094c0c5f5863.jpg  1848643182___04.thumb.jpg.24f039896425f5c5b0a5078d8fb85333.jpg

 

Όσον αφορά το σχέδιο, προσωπικά θα το χαρακτήριζα επιμελώς ατημέλητο. Για το ύφος του σεναρίου (το οποίο δεν έχει να μας παραθέσει μία ολοκληρωμένη ιστορία) επιτελεί στο ακέραιο τον σκοπό του, χωρίς όμως να είναι το αριστούργημα. Εδώ δεν με πείραξε. Σε μία "κανονική" ιστορία, θα είχα θέμα. Το χρώμα, από την άλλη, είναι αντιστρόφως ανάλογο με τις ημέρες που διανύουμε. :P   Είναι ευχάριστο, διαθέτει ποικιλία ζωηρών χρωμάτων, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός τους να βγάζει μία νότα αισιοδοξίας. 

 

Η έκδοση διαθέτει τα περισσότερα από τα καλά στοιχεία της εκδοτικής, με μοναδική, ίσως, παραφωνία να είναι το μικρό μέγεθος. Βέβαια, αν το καλοσκεφτούμε, από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με γελοιογραφικά στριπάκια, με διεκπαιρεωτικό σχέδιο, το μεγαλύτερο μέγεθος δεν θα έδινε κάτι περισσότερο. :thinking:

 

Το έντυπο φέρει σύνδεση με καρφίτσα, ενώ το χαρτί του είναι καλής ποιότητας, δημιουργώντας μία καλή αποτύπωση των χρωμάτων. Στο εσωτερικό του εξώφυλλου, θα βρούμε ένα εισαγωγικό άρθρο για το κόμικ, επιμελημένο από τον, συνήθη ύποπτο, Γαβριήλ Τομπαλίδη, ενώ στην μέσα σελίδα του οπισθόφυλλου, η έκδοση ολοκληρώνεται με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του δημιουργού.   :) 

 

 

Η σελίδα του Περικλή Κουλιφέτη στο Facebook

Η σελίδα της εκδοτικής για τους "Έγκλειστους"

 

(Παρακαλώ η παρούσα παρουσίαση να μην συμπεριληφθεί στον διαγωνισμό γιατί δεν πληροί τον πρώτο όρο του κανόνα συμμετοχής)

 

 

:beer:

Edited by Indian
 • Like 10
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • geo_trou changed the title to Οι Έγκλειστοι - Ένα καραντινοκόμικ του Περικλή Κουλιφέτη (Περικλής Κουλιφέτης)
 • 11 months later...

Τιμήθηκε το δεύτερο και...

 

Είναι ελάχιστα τα κόμικς που έχω διαβάσει στη ζωή μου, από Έλληνα καλλιτέχνη, που να διαβάζω και να ξαναδιαβάζω το τέλος με τόση έντονη εναλλαγή συναισθημάτων! Το τελευταίο 4σέλιδο είναι ΣΟΚ!

 

Άνετα υποψήφιο για ένα από τα καλύτερα κόμικς του '22! ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ SEQUEL EVER! ΧΤΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΑΝ (όπως θα έλεγε και αυτός που γράφει την εισαγωγή :prankster:) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΑΠΛΑ ΑΡΚΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ!!!!!!!!

 

ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΠΕΡΙΚΛΗ!!!!

 • Like 5
 • Thanks 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω αγοράσει κανένα από τα δύο τεύχη, αλλά γενικά μ' αρέσει το χιούμορ του Κουλιφέτη και ιδιαίτερα το σκίτσο του. Έχει μια ατημέλητη εσάνς γαλλικής σχολής που «έλειπε» από την ελληνική σκηνή.  :) 

 • Like 3
 • Thanks 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό και το δεύτερο τεύχος των Έγκλειστων,  μου άρεσε περισσότερο κι από το πρώτο. Ο Κουλιφέτης έχει εξελίξει πολύ πετυχημένα τη συνταγή των τεσσάρων καρέ που κλείνουν με ένα γκαγκ, ανα σελίδα. Οι Συγκάτοικοι μου είχαν φανεί απλώς χαριτωμένοι, με τους Έγκλειστους θεωρώ ότι έχει βρει την ταυτότητά του κι ελπίζω να συνεχίσει έτσι δυνατά. Θα ήθελα μόνο περισσότερες σελίδες, γιατί διαβάζονται σα σφηνάκια :)

 

 • Like 6
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...