Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Recommended Posts

A.jpg B.jpg

 

Ο Mister Invincible είναι ο προστάτης των αδυνάμων, υπερασπιστής του Νόμου, ο Καλός Σαμαρείτης που βοηθάει την τυφλή Δικαιοσύνη να περάσει τον δρόμο! Δεν πετάει, δεν έχει υπεράνθρωπη δύναμη, ούτε κάποιον παράγοντα ίασης... απλά κάμπτει τους κανόνες των κόμικς!

 

Δημιούργημα του Pascal Jousselin και χρωματισμένος από την Laurence Croix, ο Mister Invincible (Imbattable στην χώρα του ροκφόρ και της σαμπάνιας), εμφανίστηκε στις σελίδες του θρυλικού Spirou το 2013, προκαλώντας αρκετή βαβούρα. Με την καλή έννοια πάντα, γιατί αυτά που σκαρφίζεται ο Jousselin είναι εξαιρετικά πρωτότυπα και αστεία. Δεν συμβαίνει συχνά πια ένα χιουμοριστικό κόμικ να βοηθάει στην πρόοδο του μέσου, αλλά το Mister Invincible αποτελεί εξαίρεση.

1.jpg2.jpg3.jpg

Οι περιπέτειες του Mister Invincible κυμαίνονται από μονοσέλιδες διασώσεις γατών σε μια γαλλική κωμόπολη ως την πολυσέλιδη αντιμετώπιση χρωμο-τρομοκρατών στην Ουάσιγκτον. Με εφευρετικότητα, οικονομία και φρεσκάδα ο Jousselin στήνει ένα πολύ φρέσκο κόμικ. Δείτε τις από πάνω σελίδες, μην χαραμίζω (ηλεκτρονικό) μελάνι.

 

Στα γαλλικά έχουν κυκλοφορήσει δύο τόμοι από τις εκδόσεις Dupuis (2017 και 2018), συν ένα αλμπουμάκι, με πρωταγωνιστή τον Jean-Pierre, αστυνόμο και συχνό sidekick του Mister Invincible. Το 2018 μεταφράστηκαν στα αγγλικά τα δύο βασικά άλμπουμ από την Europe Comics και το 2020 κυκλοφόρησαν (υποθέτω με την ίδια μετάφραση) σε έντυπη μορφή από την Magnetic Press.

Διαβάστε το σε οποιαδήποτε μορφή! :snoopyjump:

  • Like 10
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 7/3/2021 at 3:52 ΜΜ, geo_trou said:

Διαβάστε το σε οποιαδήποτε μορφή! 

 

Το διάβασα και ξεκινώ με την παραπάνω παράθεση. Ναι, διαβάστε το οπωσδήποτε και σε οποιαδήποτε μορφή! Αν και έχω την εντύπωση, ότι κάποια πράγματα φαίνονται καλύτερα στο χαρτί, παρά στην οθόνη του Η/Υ ή του τάμπλετ. Και αν το διαβάσετε σε χαρτί και φτάσετε σε μια σελίδα, που θα σας φανεί σκισμένη, μην απορήσετε, είναι κι αυτό ένα από τα κόλπα του Ζουσλέν. :) 

Ο άνθρωπος πραγματικά στήνει απίστευτα σκηνικά με βάση τη δομή των καρέ και μόνο και παίζει διαρκώς με τους κανόνες της αφήγησης καταστρατηγώντας κάθε έννοια χρονικής, τοπικής, αλλά και λογικής ακολουθίας και εφευρίσκει καταστάσεις, οι οποίες μόνο μέσω των κόμικς είναι δυνατόν να απεικονιστούν. Η σειρά των καρέ, το βάθος πεδίου, οι "σκισμένες" σελίδες, που ανέφερα πιο πάνω, ακόμη και τα μπαλονάκια με τα λόγια γίνονται μέσα, για να χτιστεί ένα σύμπαν με εντελώς διαφορετικούς νόμους και τελικά δημιουργεί μια ομάδα υπερηρώων, που μόνο στο χαρτί μπορούν να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. :beer:

 

Ως χιουμοριστικό κόμικ, ίσως να μην είναι ξεκαρδιστικό, αν και έχει και τέτοιες στιγμές, αλλά είναι πανέξυπνο και ευφάνταστο. Μη χάνετε χρόνο, διαβάστε το!!! Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το τι θα δείτε. 

 

On 7/3/2021 at 3:52 ΜΜ, geo_trou said:

Δεν συμβαίνει συχνά πια ένα χιουμοριστικό κόμικ να βοηθάει στην πρόοδο του μέσου, αλλά το Mister Invincible αποτελεί εξαίρεση.

 

Ακριβώς αυτό!!! 

  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...