Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

The Crow: Lethe (Tim Seeley, Ηλίας Κυριαζής)


Dredd
 Share

Recommended Posts

1.jpg     2.jpg     3.jpg     4.jpg

 

 

O Null Narcos δεν θυμάται ποιος είναι, δεν θυμάται το παρελθόν του. Ζει τη ζωή του δίνοντας παραστάσεις, ως μέλος μιας ομάδας "φρικιών" παλαιότερων εποχών, όπως μια γυναίκα χωρίς χέρια ή μια άλλη που έχει δέρμα ζέβρας. Και αυτό γιατί, ο ίδιος, δεν μπορεί να αισθανθεί πόνο, ότι φριχτό και βασανιστικό να του κάνουν. Κάποια στιγμή όμως, εμφανίζεται ένας άνθρωπος ο οποίος σκοτώνει τους φίλους του από την ομάδα, στη προσπάθεια του να βρει τον ίδιο. Και σιγά-σιγά, σταδιακά, του έρχονται στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν. Εικόνες σκοτωμών, εικόνες εκδίκησης, εικόνες αιματοβαμμένες οι οποίες όμως δεν προξενούν λύπηση και τρόμο, αλλά ίσως ανακούφιση και μια αίσθηση δικαιοσύνης. Και πάνω από όλα, εικόνες με τον ίδιο να έχει μαύρα φτερά και ένα, πάντα παρόν, κοράκι να πετάει διαρκώς στο παρασκήνιο. Και για όλα τα παραπάνω, ίσως να ευθύνεται η δική του ΛΗΘΗ.

 

 

5.jpg     8.jpg     6.jpg

 

 

Μπήκα σε αυτή τη 3τευχη σειρά, χωρίς να έχω διαβάσει καθόλου άλλες ιστορίες για το χαρακτήρα στο παρελθόν. Και αυτό γιατί ο συγγραφέας Tim Seeley (Revival, Nightwing, Hack/Slash), χρησιμοποιεί αρκετά easter eggs από προηγούμενες εμφανίσεις του χαρακτήρα, τα οποία δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα στην κατανόηση του, αν και είμαι σίγουρος ότι παλαιότεροι αναγνώστες θα τις εκτίμησαν δεόντως. Εν τέλει, έκανε αρκετά καλή δουλειά βέβαια, με σωστή ισορροπία μεταξύ δράσης και ροής της ιστορίας, κλείνοντας την με ενδιαφέροντα, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο. Δεν κατάφερε, από την άλλη, να μας παρουσιάσει ένα δυνάτο συμπληρωματικό καστ, πράγμα που ωφείλεται και στα μόνο 3 τεύχη που είχε διαθέσιμα, κάνοντας τους δευτεραγωνιστές απλά "οχήματα" διαλόγων, χωρίς ιδιαίτερη ουσία και πραγματική συμμετοχή. Κλασσική, δηλαδή, περίπτωση σειράς που περιμένει να απογειωθεί ή να χαντακωθεί από το σχέδιο.

 

 

9.jpg     10.jpg     11.jpg

 

 

Και ευτυχώς που εδώ είχαμε τον Ηλία Κυριαζή, ίσως στην καλύτερη του δουλειά που έχω διαβάσει. Πραγματικά κλέβει την παράσταση, με πανέμορφα splash, παίζοντας στο όριο μεταξύ ρεαλιστικού και καρτουνίστικου σχεδίου, με αποτέλεσμα, όμως, πάντα εκπληκτικό. Με τρομερή ποικιλία στο στήσιμο των καρέ και την σκηνοθεσία των σελίδων, έχω την αίσθηση ότι διασκέδασε πολύ το σχεδιασμό αυτών των τευχών, δίνοντας πάντα κάτι διαφορετικό ανά σελίδα. Είτε στο ασπρόμαυρο των flashbacks, είτε στο εκτυφλωτικό έγχρωμο, πραγματικά δίνει ρέστα σχεδιαστικά. Οι gore σκηνές είναι φτιαγμένες με τρομερή λεπτομέρεια και τα εφέ φλόγας και αίματος ( όπως μπορείτε να δείτε και στις σελίδες που ανεβάζω ) είναι τόσο καλά, που με κάνουν να φαντάζομαι ότι πέρα από τα χρώματα της Katrina Mae Hao, είχε βάλει και εκείνος το χέρι του με κατάλληλα μολύβια στα σωστά σημεία. Ελπίζω αυτή η σειρά να είναι πραγματικά το βήμα για να αναλάβει ακόμα πιο high-profile δουλειές, ίσως σε κάποια από τις 2 μεγάλες, γιατί εδώ (μου) δείχνει ότι είναι έτοιμος.

 

 

12.jpg     13.jpg     14.jpg

 

Το trade, περιέχει τα 3 τεύχη, περιέχει επίσης και ένα one-shot, πάλι του Tim Seeley, για κάποια άλλη μετενσάρκωση του Crow. Με τίτλο Hark the Herald, έχει πιο αδύναμο σχέδιο από αυτό του Κυριαζή, αλλά σαν ιστορία είναι πιο μαζεμένη, αυτοτελής και προσεγμένη. Κατά τα άλλα, και μιλώντας για το Lethe, θα το πρότεινα σε όλους να το πάρουν, αν μη τι άλλο, για να δουν την εξέλιξη του σχεδίου του Κυριαζή. Οχι πως σαν ιστορία είναι για πέταμα, αλλά δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο εν τέλει.

 

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Dredd changed the title to The Crow: Lethe (Tim Seeley, Ηλίας Κυριαζής)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...