Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

ComicStreet GiveAway ver2.0 | Μένουμε ασφαλείς και διαβάζουμε κόμικς - Μέρος Δ'

Recommended Posts

Γενικά είμαι άτομο που συνεχώς προσπαθεί να καλύψει κενά στην κομικσοπαιδεια του και κυρίως διαβάζω παλιά. Φέτος βέβαια διάβασα και κάποια πιο φρέσκα/τωρινά. Μέσα στο 2020 μπορώ να πω πως ξεχώρισα/"ανακάλυψα" το παρανοϊκό The Auteur των Rick Spears (γνωστό στα καθ'ημάς ως σεναριογράφο του Pirates of Connie Island σε σχέδιο Βασίλη Λωλου) και James Callahan, το λιτό και ντοκιμαντεριστικο Strannik των Anna Rakhmanko και Mikkel Sommer που εξέδωσε φέτος η Jemma press και τη σειρά επικής φαντασίας The Last God των Philip K. Johnson και Riccardo Federici. 

Για το 2021 επιδιώκω το The Last God (που ξεκίνησε στα τέλη του 2019 -προοικονομοντας με περίεργο τρόπο την πανδημία- και απαριθμεί μόλις 11 τεύχη) να συνεχίσει δυνατά, καθώς πιστεύω πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα fantasy σειρά με μπόλικο χτίσιμο κόσμου και lore και σπάνια ρεαλιστικό χαρακτήρα που αποδομει το είδος του και απευθύνεται ευθεία σε σημερινά θέματα, όπως ο ρατσισμός. 

Στα ελληνικά ύδατα - που λόγω κοβιντ και απουσίας από τα φεστιβάλ δεν είδα πολλά καινούρια - συνέχισα μέσα στο 2020 να κρατάω επαφή με ήδη υπάρχουσες σειρές, από τις οποίες ξεχωρίζω το 1800 του Θανάση Καραμπαλιου, το Hard Rock του Τάσου Μαραγκού, το Μεφιστο 2 του Δημήτρη Καμένου και - παραδοσιακά- τα Κουραφελκυθρα του Αντώνη Βαβαγιαννη. Ειδική μνεία στα νέα στριπακια καραντίνας του Εσχατογερου δια χειρός Σπύρου Δερβενιωτη και τις σειρές Μπαντιλικια και  Μικρός Μικα του Λάζαρου Αλεξάκη και Κλήμη Κεραμιτσοπουλου (τους Καραντινιερους δεν τους διάβασα ακόμα, σόρυ Κλήμη!) 

Edited by Der_Koulifetenberg
  • Like 6
  • Thanks 1

Μark Kidwell . Παρόλο που ήθελα πολλά χρόνια να τελειεώσω την σειρά του με τα ζόμπι , ο εξαντλημένος τρίτος τόμος με σταματούσε.  Φέτος επιτέλους έπεσε στα χέρια μου σε νορμαλ τιμη και το διάβασα όλο. Θα ακολουθήσει παρουσίαση. μαύρο κόμικ. Πολύ μαύρο.  

Joelle Jones. μου λέιπουν κάτι umlaut πάνω από το πρώτο e στο όνομα της αλλά θα βολευετείτε. Την παρακολουθώ έξω απ το μπάνιο της από τότε που δούλευε για μικρούς εκδοτικούς οίκους και προσπαθούσε να ανελιχθεί και χαίρομαι που την βλέπω με αυτό το παράξενο σκίτσο να παίζει μπάλα με τους μεγάλους και εκτός από το να σκιτσάρει καλά , να γράφει κιόλας. Επίσης , για να μιλήσουμε με άκρως σεξιστικά κριτήρια και να προσθέσουμε και μια εξαιρετική λεπτομέρεια, είναι και όμροφη. Κοκκινομάλα ήταν καλύτερη αλλά και ξανθιά καλή είναι.

• Like 5

Καλή χρονιά σε όλους! 

Το 2020 ξεχώρισα τον Hickman για το σενάριο στους X-Men αλλά και το Decorum, τον Al Ewing για το σενάριο του Immortal Hulk,  τη Dani για το σχέδιο στο Low Low Woods και την Christian Ward για το σχέδιο στο Invisible Kingdom

Edited by spider-noir
  • Like 6

Καλή χρονιά και χρόνια σας πολλά!! ? Εγώ το 2020 ανακάλυψα το γάτο του ραβίνου, του Joann Sfar, το οποίο και λάτρεψα. Βέβαια μετά είδα ότι μόνο το 1 και το 2 είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά και ξενέρωσα οπότε δε διάβασα το 2ο. Θα το κάνω βέβαια φέτος κάποια στιγμή , αλλά θα ήθελα πολύ να μεταφράσουν και τα υπόλοιπα για μας τους φτωχούς πλην τίμιους που στα γαλλικά στο σχολείο μιλούσαμε με τους διπλανούς μας και δε θυμόμαστε γρι. ? Είναι λέτε πολύ αισιόδοξο να ελπίζω σε κάποια αγγλική έκδοση για το 2021; Χρόνια πολλά και πάλι και καλή επιτυχία σε όλους! ?

• Like 6

Καλή χρονιά σε όλους! Πω, πω... Τι δύσκολο να πεις ότι ξεχώρισες κάποιον. Θα πω τον Νικόλα τον Στεφαδούρο που τον παρακολουθώ χρόνια αλλά η κίνηση του με τις "Μπαμπαδοϊστορίες" μου φάνηκε τόσο ευχάριστη μέσα σε όλη τη φάση της πανδημιοκαραντίνας. Θα πω τον Ρουμπούλια γιατι επίσης η όλη φάση με Nerdula μου φαίνεται υπέροχη. Και τον Κωνσταντίνο τον Μοσχονά που ξαναπήρε πολύ δυνατά μπρος με τη "Δολοφόνα" την οποία ευχαριστήθηκα πολύ.

Όσο για το τι να μας φέρει το 2021... Χμμμ... Θεωρώ ότι σε όλα τα επίπεδα θα μας φέρει όσα έψηνε το 2020. Καθώς την βγάλαμε σπίτι και περάσαμε όλοι από μια φάση υψηλής έμπνευσης και χαμηλότατης παραγωγικότητας θεωρώ ότι θα βγουν πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές και θα κινηθεί πολύ φέτος το ελληνικό κόμικ. Προσωπικά, θα ήθελα να μου φέρει χρόνο και κίνητρο να κάτσω και να γράψω (σωστά) όσες ιστορίες έχω στο κεφάλι μου και με το καλό να τις μελανωχρωματίσω και να πάρω κι εγώ λίγο μπρος γιατί μούχλιασα ελαφρώς. Αυτά! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους!

• Like 6

Διάβασα πολύ λίγα ξένα comics φέτος, κυρίως Gideon Falls και το Y: The last man ήταν τα αγαπημένα μου από αυτά, οπότε δεν έχω να συνεισφέρω κάτι ιδιαίτερο στην κουβέντα, αλλά είμαι εδώ για την ευκαιρία να κερδίσω το comic ?

• Like 5

Φέτος με ενθουσίασαν οι δουλειές των Daniel Warren Johnson (Wonder Woman Dead Earth) καθώς και τα δίδυμα Lemire Sorrentino (Gideon Falls, Joker killer smile) και Brubaker Phillips (ο,τι έπεσε στα χέρια μου). Οκ για Dani δεν χρειάζεται να πω κάτι. Άρρωστο σχέδιο! Και τέλος sorry I m late to the party αλλά David Mack (Kabuki) oh my God ???

Το 2021 εύχομαι να βρεθούμε σε φεστιβάλ και εκθέσεις που μου λείπουν τόσο πολύ! 

Until then buy local, support small businesses!

• Like 6

Sean Murphy,Trad Moore και Al Ewing (άντε και λίγο Cates και Zdarsky)ξεχώρισα εγώ..αυτό που περιμένω για τη νέα χρονιά,comic-wise,είναι να έρθουν φανταστικά αναγνώσματα από εκεί που ΔΕΝ το περιμένω,αυτές είναι οι καλύτερες εκπλήξεις!)))

• Like 6

Το 2020 ξεχώρισα την δημιουργό Benji Nate, το σχέδιο της είναι πανέμορφο και αρκετά πρωτότυπο, μου άσκησε μεγάλη επιρροή καθώς ανακάλυψα και τον Juan Bombillo του She Hulk με ένα ιδιαίτερο στυλ σχεδίου για Marvel.. 

Για το 2021 εύχομαι υγεία φυσικά και όσων αφορά τα κόμικς ελπίζω να μην μας πεθάνουν στα σοβαρά δυστοπικό κόμικς φέτος χαχαχ...

• Like 6

Δεν είμαι ιδιαίτερα up to date με πολλές νέες κυκλοφορίες, αλλά το 2020 διεύρυνα ιδιαίτερα τους κόμικ ορίζοντες μου και ενθουσιάστηκα από την πρώτη επαφή μου με τους Brubaker-Phillips και Lemire-Sorrentino, έχω σκοπό μέσα στο 2021 να διαβάσω ακόμα περισσότερες δουλειές τους. Τώρα το 2021 υγεία να μας φέρει και τη ζωή μας πίσω, καλά κόμικ θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε :) 

• Like 7

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...