Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

10 + 5 Χριστουγεννιάτικα κομικσοεξώφυλλα!! Χρόνια Πολλά και Καλά!!


Recommended Posts

 

Φέτος μπορεί τα Χριστούγεννα μας να είναι κάπως διαφορετικά, λόγο Covid 19, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μπούμε στο πνεύμα των ημερών. Τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η μαγική περίοδος που αγγίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων με αγάπη, ζεστασιά και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Από αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων δε θα μπορούσε φυσικά να λείπουν και τα αγαπημένα μας κόμικς που μέσα στις δεκαετίες αποθανάτισαν στα εξώφυλλα τους αυτή τη μαγεία των Εορτών. Ας δούμε μερικά από αυτά.

 

 

40.jpg
 
1.King Comics # 9 Δεκέμβριος 1936 (Σχέδιο Joe Musial) O Popeye κουβαλάει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα τεύχος γεμάτο strips ηρώων της King Features Syndicate(Brick Bradford, Little Annie Rooney, Henry, Radio Patrol, Mandrake the Magician, Thimble Theatre, Flash Gordon) σχεδιασμένους από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της 9ης τέχνης όπως Lee Falk, Phil Davis, E. C. Segar, George Clarke, Lou Hanlon, George McManus, Otto Soglow,  Clayton Knight, Ed Anthony, Romer Grey, Charles Flanders, Ruth Plumly Thompson, Don Moore ,Alex Raymond κ.α.

 

 

41.jpg
 

 

2. Bat Man # 33 Φεβρουάριος 1946(Σχέδιο Dick Sprang) Μπορεί σαν sidekick να είναι άψογος, αλλά στο στόλισμα του δέντρου ο Robin μάλλον δεν έχει μάθει καλά το μάθημά του…Μολονότι ο μήνας στο εξώφυλλο είναι Φεβρουάριος , προέρχεται από τη δεύτερη ιστορία του τεύχος με τίτλο "The Search For Santa Claus" στην οποία το dynamic duo προσπαθεί να σώσει έναν άντρα από τα χέρια των άπληστων συγγενών του, μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων….

 

42.jpg
 

 

3.Ηellboy – A Christmas Underground Δεκέμβριος 1997 (Σχέδιο Gary Gianni) Ο Ηellboy αναλαμβάνει μία αποστολή στην Αγγλία, οπότε και το υπέροχο εξώφυλλο του Gary Gianni θυμίζει τις εικονογραφήσεις κλασικών βιβλίων του 19ου αιώνα και την έργων του Charles Dickens.

 

 

43.jpg
 

 

4.Captain Marvel Adventures # 19 Ιανουάριος 1943/Κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του ’42  (Σχέδιο Marc Swayze) Η Marvel Family αποκτά νέο μέλος στο πρόσωπο του Άγιου Βασίλη!!Ελπίζουμε ο Captain Marvel jr. να μη το πήρε κατάκαρδα….

 

 

44.jpg
 

 

5.Marvel Treasury Edition - Giant Super Hero Holiday Grab Bag #2 Δεκέμβριος 1975 (Σχέδιο John Romita&John Buscema) Το δεύτερο από τα τρία Χριστουγεννιάτικα Treasury edition της Marvel που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’70(τα άλλα δύο το 1974 και 1976).Αυτό το εξώφυλλο όμως μοιάζει να αποτυπώνει καλύτερα από τα άλλα δύο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ακόμα και ο Hulk ντύθηκε Άγιος Βασίλης , ενώ το Christmas mood έχει επηρεάσει ακόμα και τον σκληροτράχηλο Nick Fury(τον παλιό,τον ορθόδοξο)..

 

45.jpg
 

 

6.Sgt.Rock vol.2  # 21 Φεβρουάριος 1992 (Σχέδιο Joe Kubert) Εντάξει ίσως όχι και το πιο Χριστουγεννιάτικο που θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά σίγουρα σε θαυμαστές του Tim Burton θα αρέσει!!Εξάλλου ο πόλεμος εξαιρέσεις δε κάνει ούτε τις γιορτινές μέρες…

 

 

46.jpeg
 

 

7.Vault of Horror # 35 Mάρτιος 1954 (Σχέδιο Johnny Craig ) Συνεχίζω με ένα ακόμα dark εξώφυλλο αλλά ο μπαγάσας ο σύζυγος ξέρει να κάνει δώρα!!Και είναι έτοιμος να βάλει τη τελευταία πινελιά…Έιχαν ένα μαύρο χιούμορ τα pre – comics code εξώφυλλα δε μπορεί κανείς να το αρνηθεί!!

 

 

47.jpg
 

 

8.MAD Magazine # 172 Ιανουάριος 1975 (Σχέδιο Νorman Mingo) Ίσως ο Alfred Newman να περίμενε άλλο φουσκωτό δώρο για τα Χριστούγεννα, τουλάχιστον όμως δε θα έχει να χαλάσει χρόνο στο στόλισμα του δέντρου…

 

 

 

48.jpg
 

 

9.Punisher Red X-Mas #1 Φεβρουάριος 2005 (Σχέδιο Mark Texeira) Frank Castle ντυμένος με τα κόκκινα του Άγιου Βασίλη…Κάτι σαν τον Hulk παραπάνω.. Κοινώς όλα τα λεφτά!!Να σου πω την αλήθεια δε φαίνονται και οι πιτσιλιές με το αίμα έτσι…

 

 

49.jpeg
 

 

10. DC Christmas with the Super Heroes Δεκέμβριος 1988(Σχέδιο John Byrne) Τίποτε καλύτερο για τους ήρωες μας από στιγμές αγαλλίασης μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετόντας τα δώρα(κοιτάχτε μόνο τι σκέφτηκαν για να μη δει το δώρο του ο Superman).Εκφράζει απόλυτα το πνεύμα των Χριστουγέννων!!

 

50.jpg
 

 

11. Action Comics # 117 Φεβρουάριος 1948 (Σχέδιο Wayne Boring & Stan Kaye) Μαζί με τον Άγιο Βασίλη μέσα από τη καμινάδα έρχεται και ο Superman!!Διπλή χαρά για τα πιτσιρίκια σας!!

 

 

51.jpeg
 

 

12. Bugs Bunny Christmas Funnies #4 Δεκέμβριος 1953 (Σχέδιο Ralph Heimdahl) Αν δε προλάβατε να αγοράσετε Χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Bugs και οι φίλοι του έχουν τη λύση!!Σερβίρετε και ως σαλατικό στο βραδινό δείπνο!!

 

 

52.jpg
 

 

13. JSA # 55 Φεβρουάριος 2004 (Σχέδιο Carlos Pacheco&Jesus Merino) Τελικά όλα τα παιδιά έχουν μία αθωότητα που συγκινεί!!Και ο Ted Grant(Wildcat)κρατάει και αυτός το παιδί ζωντανό μέσα του!!

 

 

53.jpg
 

 

14. Sensation Comics # 38 Φεβρουάριος 1945 (Σχέδιο Harry Peter) Nα σας πω την αλήθεια ποιoς θα ήθελε να πυροβολήσει τη Miss Santa Claus της χρονιάς ειδικά όταν αυτή είναι η Wonder Woman...Κάποιο παιδί δε θα πάρει δωράκι φαίνεται!!!

 

 

54.jpeg
 

 

15. Spawn # 39 Δεκέμβριος 1995 (Σχέδιο Todd McFarlane&Creg Capullo) 'Οταν ένα μικρό παιδάκι μπερδεύει τον Spawn με τον Άγιο Βασίλη ο Al δε θα του χαλάσει χατίρι!!Ίσως ο μοναδικός Santa Βγαλμένος από τις φλόγες της κολάσεως!!!

 

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους πάντα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πολλά κόμικς!!Χρόνια πολλά και καλά σε όλα τα μέλη του Comic Street!!

 

To άρθρο θα το βρείτε στο προσωπικό μου blog Comicmaniacs . Μέρος του άρθρου πρωτοδημοσιεύτηκε στο site του Comicdom

  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...