Θρηνωδός Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει σήμερα και σπαμάρω ποστς. Θα έχει πανσέληνο μάλλον. Βλέπω θεματάκι για παντός είδους νέα σχετικά με τα κινούμενα σχέδια δεν έχουμε. Και για τα μικρά, τα μικυμάο, και για τα μεγαλίστικα, αυτά που τα βλέπει η μάνα μου και της γκρεμίζεται όλη η κοσμοθεωρία του πως τα κινούμενα δεν είναι μόνο για παιδιά. Όλος αυτός ο άχρηστος πρόλογος για ένα σούπερ νέο που ήθελα να μοιραστώ: Η επόμενη ταινία του Tom Moore, ενός animator και παραγωγού/σκηνοθέτη animation τον οποίο θεωρώ χωρίς υπερβολή τον καλύτερο αυτή τη στιγμή και στους τρεις τομείς παγκοσμίως, μόλις βγήκε! Πρόκειται για το Wolfwalkers το οποίο μετά από 2 αναβολές ετών, κυκλοφόρησε στα γνωστά στέκια. Ο Μουρ είναι ένας Ιρλανδός μεσσίας του animation, που παίζει μπάλα στην βιομηχανία εδώ και μια δεκαετία και μας έχει προσφέρει 4 ταινίες, το Secret of Kells (2009), Song of the Sea (2014), The Prophet του Γκιμπράν (2014) και The Breadwinner (2017), με το wolfwalkers να αποτελεί το πέμπτο του φιλμ μεγάλου μήκους. Αντλεί την θεματολογία του ΄μεταξύ άλλων από την λαϊκή παράδοση της Μεγάλης Βρετανίας, έχει ένα φοβερό σκηνοθετικό μάτι, το σκίτσο του είναι απαλό και απολαυστικότατο σε κάθε ανάλυση και οθόνη και οι ατμόσφαιρες των ταινιών του εξίσου ιδιαίτερες και με έντονη την προσωπική πινελιά. Για μένα μόνο ένας Wes Anderson φαίνεται πίσω του κάπου εκεί μακριά και μπορεί να πει κάτι, όλοι οι άλλοι... Το περίμενα πως και πως και προφανώς θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δω αύριο με ησυχία μόλις αράξω. 12 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Φιλεμο @Θρηνωδός, το ποστ σου το βρήκα συμπαθέστατο. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Άντε και το περιμέναμε πως και πως! Να σημειώσω ότι στο Breadwinner η σκηνοθεσία δεν είναι δική του, αλλά της μονίμου συνεργάτη του Nora Twomey. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted December 15, 2020 Author Share Posted December 15, 2020 Σωστός, είναι παραγωγός εκεί 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akirasyber9 Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Να εγκαινισω κι εγω αυτο το νεο αγαπημενο thread. Η συνεχια του Dusentchantment βγαινει μεσα Γεναρη. Δεν ειναι ουτε Futurama, ουτε κλασσικοι Sinpsons ομως νομιζω το χρειαζομαστε σε αυτους τουα καιρους 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Εγώ αν και αρκετά άσχετος με το αντικείμενο, περιμένω με ανυπομονησία το Star Wars : Bad Batch. Ακόμα θεωρώ το Clone Wars ως την όμορφη animation σειρά που έχω δει. Τα επόμενα Star Wars ήταν από μέτρια έως άσχημα. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 43 minutes ago, akirasyber9 said: Να εγκαινισω κι εγω αυτο το νεο αγαπημενο thread. Η συνεχια του Dusentchantment βγαινει μεσα Γεναρη. Δεν ειναι ουτε Futurama, ουτε κλασσικοι Sinpsons ομως νομιζω το χρειαζομαστε σε αυτους τουα καιρους Μ'αρέσει πολύ το σχέδιο στο Disenchantment, αλλά η σειρά γενικά είναι ό,τι πιο "meh" υπάρχει. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akirasyber9 Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 11 minutes ago, Beefheart said: Μ'αρέσει πολύ το σχέδιο στο Disenchantment, αλλά η σειρά γενικά είναι ό,τι πιο "meh" υπάρχει. Ειναι μια υπεροχη μετριοτητα. Εγω λατρευω πολυ κατι τετοια 4 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDiRa Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 Πραγματικά εύστοχος χαρακτηρισμός . Και εγώ το θεωρώ πολύ μέτριο αλλά θέλω να συνεχίσει για όσο αντέξει. Μου κάνει καλό να ξέρω ότι υπάρχει . Καθυστέρησε βέβαια ακόμα περισσότερο απ' ότι είχε ήδη καθυστερήσει. Και τώρα που το θυμήθηκα, και το δεύτερο μέρος του Love, Death and Robots δεν καθυστέρησε; 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted January 7, 2021 Author Share Posted January 7, 2021 Λίγο αργοπορημένα. Είχα δει το disenchantment την πρώτη σεζόν, και αν και δεν με κέρδισε τόσο όσο του φουτουράμα (από το οποίο αναμενόμενα έχει πάρα πολλά πράγματα), το ότι είναι epic fantasy και ταυτόχρονα σατυρίζει και αποδομεί το είδος, με έκανε να το ευχαριστηθώ πολύ. Κάποια στιγμή θα το συνεχίσω. ιν άδερ νιούζ, ένα πολύ ωραίο σάουντρακ από το wolfwalkers το οποίο είδα και το βρήκα πολύ καλό, όπως περίμενα άλλωστε. Τομ μουρ, θα δημιουργήσω αίρεση στο όνομα σου και θα μπω στα κεντρικά της ντίσνει ζωσμένος καμικάζι. και, έπεσα τυχαία πάνω σε αυτό, λέγεται soul https://www.imdb.com/title/tt2948372/?ref_=nv_sr_srsg_0 Quote A musician who has lost his passion for music is transported out of his body and must find his way back with the help of an infant soul learning about herself. κατεβαίνει ήδη 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Πάει και η Blue Sky Studios.... 1 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, στην πλατφόρμα του Cinobo, η ταινία «Τατσούμι» του Ερικ Κου, βασισμλενο στ ζωή του δημιουργού Γιοσιχίρο Τατσούμι, του οποίοιυ δεν έχω διαβάσει κάτι. Η ταινία είναι βέβαια παραγωγής του 2011. Δεν την έχω δει, αλλά θα με ενδιέφερε σίγουρα. Την έχει δει κανένας; Έχει διαβάσει κάτι από τον Τατσούμι; Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 9 hours ago, leonidio said: Έχει διαβάσει κάτι από τον Τατσούμι; Πρώτο αχέμ. Δεύτερο αχέμ Έχω Cinobo και παίζει να είναι η επόμενη ταινία που θα δω, γιατί ακόμη κι αν δεν μ' έχει κερδίσει κάποιο manga του, είναι ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Πιστεύω ότι εσένα θα σου αρέσει το Abandon the Old in Tokyo 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 2 hours ago, geo_trou said: Πρώτο αχέμ. Δεύτερο αχέμ Άσε τα βηξίματα και τις μπηχτές και πες μας τη γνώμη σου, όταν το δεις. (πρέπει πάντως, να διαβάζω πιο προσεκτικά κάποια πράγματα εδώ μέσα ) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Trailer για το Invincible που κυκλοφορεί στις 26/3. Καλούλι φαίνεται..... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 O Αστερίξ θα μας έλθει σε 3D animation στο Netflix το 2023. Βασισμένο στο "Ο Αγώνας των Αρχηγών", εγώ, σαν παλιόγερος που είμαι, θα το προτιμούσα σε 2D, για να μου θυμίζει το χεράτο στυλ του Uderzo, αλλά και έτσι, θα το καταναλώσω Α-ΝΕ-ΤΟ-ΤΑ-ΤΑ! ΠΗΓΗ 7 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 Αρχικά αναρωτιόμουν τι το περίεργο γύρω από αυτό μιας και είχαμε ήδη 3D animated ταινίες, αλλά πρόκειται για σειρά. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted March 10, 2021 Author Share Posted March 10, 2021 νέο ντισνεϊκό φιλμ 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 Δεν είναι επιπέδου Soul (που ήταν ένα ακόμα αριστούργημα της Pixar), αλλά είναι το πνευματικό παιδί της κλασικής Μουλάν! Τόσο καλό, μη-sequel ο Δίσνεης είχε να βγάλει από τη Zootopia! Και φέτος το χειμώνα, η Disney Animation φτάνει τις 60 ταινίες με το Encanto. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted March 12, 2021 Author Share Posted March 12, 2021 Το είδα λίγο μετά το ποστάρισμα. Οπτικά, είναι εξωπραγματικό. Οι τύποι πάνε το animation σε άλλα επίπεδα μερικές φορές, και ο,τι τους λείπει σε χαρακτήρα (όπως πχ τα φιλμ του Μουρ) το αναπληρώνουν στο τεχνικό κομμάτι όπου η ταινία είναι μια πανδαισία λεπτομέρειας και χρωμάτων. Σαν υπόθεση τώρα, ξαναζεσταμένο φαγητό σε στιλ video-game με λέβελ και bosses. Όλα τα χιλιοειπωμένα κλισέ που μας πετάνε εδώ και δεκαετίες, βρίσκονται και εδώ αλλάζοντας για τους τύπους χαρακτήρες και περιβάλλοντα. Η underdog πριγκίπισσα, το pet-sidekick, η κατά βάθος καλή νέμεση κλπ. Δεν νομίζω ότι θα ξεφύγουν ποτέ από αυτό το american dream μοτίβο τους δυστυχώς, αφήνοντας όσους από μας βλέπουμε και άλλες animation σχολές τουλάχιστον ικανοποιημένους από το τεχνικό/οπτικό κομμάτι. Το οποίο ξαναλέω, είναι σχεδόν οργασμικό, τόσο καλό είναι. Το Soul πάει για το ΣΚ. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 (edited) ΤΕΛΕΙΩΣΕ TΟ DUCKTALES!!!!!!!! Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η DISNEY ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!! (Δεύτερα βάζω Gravity Falls & Big Hero 6.) Και τελείωσε με τον πιο επικό τρόπο. Πονάω πολύ και θα μου λείψει ακόμα περισσότερο. Μακάρι κάποτε να επιστρέψουν κάπως όλοι αυτοί οι χαρακτήρες... Παρατήστε ό,τι άλλο animation βλέπετε και απλά δείτε το. Masterclass για το πως να κάνεις το καλύτερο εκμοντερισμένο reboot και ταυτόχρονα να μη θυμίζει reboot! υ.γ. Το Pacific Rim: The Black είναι ανώτερο από τη σκουπίδι sequel ταινία, και καλογραμμένο, μονάχα έχει λίγο choppy cgi animation... Edited March 18, 2021 by The Fists Of Stan Lee 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted March 31, 2021 Author Share Posted March 31, 2021 Δεν τρελάθηκα τελικά με το soul. Ξεκίνησε ωραία, περίμενα φουλ τζαζ, να δω αναφορές σε μπέικερ και κολτραίην και πάρκερ, να δω μια ταινία που θα φέρει επιτέλους σε επαφή τα μικράκια με αυτή την μουσικάρα. Κάπου στο 1/3ο έγινε spiritual με ψυχές σε λίμπο που ψάχνουν να βρουν το νόημα της ζωής, έγινε πολύ inside out και κάπου με έχασε. Keep it simple ρε Πίξαρ, δεν είναι μόνο το animation (μην βλογάμε τα γένια μας, μαμεί και δέρνει αλλά δεν είναι το θέμα αυτό), είναι και οι ιστορίες. Δεύτερο inside out τύπου φιλμ σε μια τριετία ήταν πολύ, μια ταινία για έναν τζαζίστα που πάλευε να τα καταφέρει στην σκηνή και να γίνει όνομα θα έλεγε πολύ παραπάνω για μένα. Βέβαια ο χίπης που στριφογύρναγε την πινακίδα το πρωί και το βράδυ έκανε πνευματικές συνεδρίες και πιλόταρε καράβια ήταν πολύ αγαπησιάρης και ταυτίζεσαι με την ανεμελιά του. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDiRa Posted March 31, 2021 Share Posted March 31, 2021 Επιτέλους, είχα ξεχάσει ότι υπάρχει . Σταμάτησε και στο κόμικ η βασική του σειρά και έχω χάσει κάθε επαφή. 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 Το κλασικό καρτούν "Thundercats" θα μεταφερθεί σε ταινία μεγάλου μήκους από τη Warner Bros, ωστόσο δεν πρόκειται να είναι live-action. Ακούσαμε πολλά remakes, κατά καιρούς, για το αγαπημένο μας cartoon και τα περισσότερα δεν ευοδώθηκαν. Από την άλλη, αυτά που τελικά βρήκαν τον δρόμο τους για τις οθόνες δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν. Ας ελπίσουμε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ταινία και να συμπεριφερθεί με σεβασμό στον θρύλο των Thundercats! 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted May 20, 2021 Share Posted May 20, 2021 Ανακοινώθηκαν 3 νέες σειρές από Netflix, με Ασιατική εσάνς. Monkey King, Boons & Curses ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Quote MECH CADETS: an animated series based on the Boom! Studios comic series Mech Cadet Yu by Greg Pak and Takeshi Miyazawa. The series is executive produced by Boom! Studios, Japanese studio Polygon Pictures Inc. and Aaron Lam who serves as the writer and an executive producer. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts