Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Recommended Posts

Zagor 001.jpg

 

Αυτή η παρουσίαση είναι για την πρώτη έκδοση του περιοδικού. Για την τελευταία του έκδοση, υπάρχει μια πάρα πολύ ωραία παρουσίαση από τον @Jonas, στην οποία και παραπέμπω προκειμένου να διαβάσετε για τον ήρωα/ :beer:

 

Εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να προσθέσω μια μικρή νότα ρετρολαγνείας :lol:

 

Ο Ζαγκόρ, λοιπόν, ήταν το ένα από τα τρία μέλη της "Αγίας Τριάδας" των ιταλικών κόμικς, που γνώρισαν τεράστια επιτυχία στη χώρα μας. Τα άλλα δύο μέλη ήταν, φυσικά, ο Μπλεκ, που φιλοξενείται ακόμη και σήμερα στο δικό του περιοδικό και ο Λοχαγός Μαρκ, που ξεκίνησε στο περιοδικό "Όμπραξ" και στη συνέχεια μεγάλωσε τουλάχιστον μια γενιά αναγνωστών στην "Περιπέτεια".  Υπήρξαν φυσικά και άλλοι ήρωες από την Ιταλία, όπως ο Όμπραξ, ο Κάπταιν Μίκι και ο Ρίνγκο, αλλά ήταν, έστω και λίγο, λιγότερο δημοφιλείς.

 

Ζαγκόρ 6.jpg

 

Όλοι οι προαναφερθέντες ήρωες έχουν κάποια κοινά στοιχεία: δρουν όλοι στην Άγρια Δύση των ΗΠΑ, και έχουν όλοι κάποιους βοηθούς, συνήθως δύο (sidekicks, θα λέγαμε, αν μιλούσαμε για αμερικανικά κόμικς), οι οποίοι έχουν βασικό σκοπό να προκαλέσουν το γέλιο και να τονίσουν την ανδρεία και την εξυπνάδα του βασικού πρωταγωνιστή, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δράση και πολλές φορές μάλιστα σώζουν το βασικό πρωταγωνιστή. Απλά, έχουν σαφή ελαττώματα, έστω κι αν αυτό είναι μόνο η ηλικία τους, και στην πραγματικότητα, είναι εξαρτημένοι από τον ήρωα. Επίσης, είναι όλοι σαφώς και αναμφισβήτητα θετικοί ήρωες, χωρίς κάποιο ψεγάδι στο χαρακτήρα τους. Για αυτό το λόγο, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στο προεφηβικό και εφηβηικό κοινό της εποχής εκείνης, στο οποίο και πρωτίστως απευθυνόντουσαν.

 

Ζαγκόρ 93.jpg

 

Ο Ζαγκόρ, όμως, ήταν μια μικρή απόκλιση από αυτή τη συνταγή, αν και είχε βασιστεί πάνω της. Ο ήρωας δρα σε μια υποθετική Αμερική, στο φανταστικό δάσος του Ντάρκγουντ και οι περιπέτειές του βγαίνουν πολλές φορές έξω από τα στενά όρια του γουέστερν και φλερτάρουν έντονα με άλλα είδη, όπως ο τρόμος και η ΕΦ. Βεβαίως, και ο Ζαγκόρ έχει έναν κωμικό σύντροφο, τον Τσίκο και βεβαίως είναι κι αυτός απολύτως θετικός ήρωας, τουλάχιστον στις πρώτες περιπέτειες, γιατί με τον καιρό και καθώς το κόμικ περνά σε μια άλλη εποχή, αποκτά κι αυτός μια λίγο σκοτεινή πλευρά, όπως και οι ίδιες οι ιστορίες, εξάλλου. Όπως μου είχε πει κάποτε ένας φίλος, ο Ζαγκόρ είναι το κόμικ, όπου το παιδικό γίνεται ενήλικο ή έστω καθαρά εφηβικό.

 

Ζαγκόρ 6 16-17.jpg

 

Ο Ζαγκόρ είναι δημιουργία των Guido Nollita (ψευδώνυμο του εκδότη Sergio Bonelli) και του σχεδιαστή Gallieno Ferri (οι οποίοι δημιούργησαν και τον Mister No) και κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 1961, όπου και εκδίδεται ακόμη, έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή (Δεκέμβριος του 2020) στο τεύχο 665, ένα νούμερο πριν τον τρισκατάρατο αριθμό. :onfire:. Έχει κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία στην τέως Γιουγκλοσλαβία και στην Τουρκία, όπου μάλιστα έχουν γυριστεί και δύο - πειρατικές, εννοείται - ταινίες, με τίτλους Zagor kara korsan'in hazineleri και  Zagor kara bela, αμφότερες γυρισμένες το 1971.

 

zagor.film.turco.3.jpg

 

Σε άλλες χώρες παρέμεινε άγνωστος, αλλά στις 10 αυτού του μήνα θα κυκλοφορήσει ένα crossover με την DC, όπου ο Ζαγκόρ θα συναντήσει το Flash! (Θα το δούμε άραγε στη χώρα μας;;;; ) 

 

image.png

 

Στην Ελλάδα, ο Ζαγκόρ κυκλοφόρησε αρχικά τα Χριστούγεννα του 1970, αρχικά κάθε Σάββατο και μετά κάθε Πέμπτη, ενώ παράλληλα έκανε εμφανίσεις και στο Μηναίο Μπλεκ. Αυτή η έκδοση κράτησε 260 τεύχη, έως τις 11/12/1975. Στη συνέχεια, ο Ζαγκόρ μετακόμισε στο περιοδικό "Τζάγκουαρ", το οποίο όμως, αποδείχθηκε πολύ πιο βραχύβιο. Μετά, ο ήρωας θα εμφανιστεί σε άλλα περιοδικά, αλλά αυτά, θα τα δούμε με τη σειρά. Πλέον, κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες σε υπέροχες εκδόσεις με πολύ πρόσφατες ιστορίες, αλλά αυτά θα τα διαβάσετε αναλυτικά στην παρουσίαση του @Jonas:best:

 

Ζαγκόρ 168.jpg

 

Το περιοδικό του 1970 ήταν ασπρόμαυρο με το γνωστό άθλιο πορτοκαλί χρώμα, τυπικό εκείνης της εποχής ανά δισέλιδο. Είχε μικρό σχήμα και αρχικά λίγες σελίδες, 36, οι οποίες προοδευτικά αυξήθηκαν στις 52. Μέσα στα 260 τεύχη παρήλασαν πολλοί άλλοι ήρωες, που γράψανε ιστορία στα ελληνικά κόμικς, όπως ο Κάπταιν Μίκυ και ο Ρόι Ρέης. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, οι φιλοξενούμενοι ήρωες, κυρίως ο Τάργκα και ο Κουνγκ-Φου εκτόπισαν τον Ζαγκόρ από το εξώφυλλο. 

 

Ζαγκόρ 216.jpg

 

Σε αντίθεση με τον Μπλεκ, που είχε διαρκώς δικό του περιοδικό με μικρές διακοπές τα τελευταία 50 χρόνια, τον Κάπταιν Μίκυ, που φολιξενούταν στο "Μικρό Ιππότη" και τον Λοχαγό Μαρκ και τον Όμπραξ, που απέκτησαν την "Περιπέτεια", ο Ζαγκόρ δεν απέκτησε δικό του περιοδικό από τον Ανεμοδουρά, παρά μόνο στα τελευταία χρόνια, ενώ και οι προσπάθειες αναβίωσής του από άλλες εκδοτικές δεν έφτασαν σε διψήφιο αριθμό τευχών. Κρίμα, γιατί κατά τη γνώμη μου, υπήρξε - και ακόμη είναι - ο πιο ενδιαφέρων ήρωας εκείνης της γενιάς των ιταλικών κόμικς. 

 

Ζαγκόρ 260.jpg

 

Δεν χρειάζεται να προσθέσω, ότι η σειρά είναι πάρα, πάρα, πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί. Ειδικά τα πρώτα τεύχη χτυπάνε πολύ υψηλές τιμές. Κάποια στιγμή, λίγο πριν το 2010, είχε πέσει μια μεγάλη παρτίδα τευχών στην αγορά, οι τιμές πήραν την κατιούσα, τουλάχιστον για αυτά τα νούμερα, αλλά κι αυτά πλέον έχουν σχεδόν εξαντληθεί και οι τιμές έχουν ξανά σκαρφαλώσει. Ψάχνω κι εγώ να συμπληρώσω τη σειρά, αλλά μάταια....:(

 

Ζαγκόρ 260 Χριστούγεννα 1975_LI.jpg

 

Αφιερώνω την παρούσα παρουσίαση στο φίλο @φλοκ και τον καλώ να μας πει σε ποια ιταλικά νούμερα αντιστοιχούν τα ελληνικά τεύχη και να μας κάνει έναν σύντομο σχολιασμό, αν φυσικά θέλει. :beer:


Αφιερώνω την παρούσα παρουσίαση και στο φίλο @mycomics.gr, στην ιστοσελίδα του οποίου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλες τις παλιές εκδόσεις του Ζαγκόρ και να δείτε και σχεδόν όλα τα εξώφυλλα (δείτε στις πηγές). :beer:

 

Τέλος, αφιερώνω την παρούσα παρουσίαση και στο φίλο @Jonas, που επίσης έχει γράψει στο blekmagazine.blogspot.com για όλες τις περιόδους του Ζαγκόρ και έχει γράψει και τις ιστορίες, που περιέχουν όλα τα τεύχη όλων των εκδόσεων (δείτε στις πηγές). :beer:

 

Το εξώφυλλο του #1 είναι προσφορά του φίλου @mycomics.gr, τον οποίον και ευχαριστώ. Τα υπόλοιπα σκαναρίσματα έγιναν από εμένα. Όλες οι εικόνες προέρχονται από το Ίντερνετ. 

 

Πηγές για περαιτέρω μελέτη:

 

wikipedia στα ελληνικά με αρκετά εκτεταμένο άρθρο

 

wikipedia στα αγγλικά με σχετικά εκτεταμένο άρθρο

 

mycomics.gr με όλα τα εξώφυλλα και παρουσιάσεις όλων των εκδόσεων του περιοδικού έως και τη δεκαετία του 1980

 

blekmagazine.blogspot.com επίσης με αφιέρωμα σε όλες τις εκδόσεις του περιοδικού έως και την προτελευταία, αυτή που προηγείται της παρουσίασής του

 

comicstrades.wordpress.com με ένα μικρό αφιέρωμα στον ήρωα και στην έκδοση του Ανεμοδουρά. 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα του Ζαγκόρ στα ιταλικά

 

 

 

 

 

 • Like 6
 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Παλιές καλές εποχές που ξεζουμούσα τα μπονελικά φουμέττι (όλοι έχουμε μια αφετηρία φαντάζομαι:P)...

Στέλνω τα φιλιά μου και την αγάπη μου για αυτή την αφιέρωση. :thanx:

Και όσο για τον Ζαγκόρ, διαβάστε τον, είναι κόμικ - μελέτη για την πορεία του ιταλικού κόμικς - οχι τα νεώτερα, που επιμένουν σε μια πολύ νοσταλγική και ρετρό αισθητική, επαναλαμβάνοντας έννοιες και σενάρια 60ετιας.

Το "Ζαγκόρ Εναντίον Βρικόλακα" (ειδικά) που επανεκδόθηκε πρόσφατα από τον Μικρό Ήρωα είναι μια καθαρή απόδειξη πως η ιταλική κουλτούρα ενσωματώνεται στα κόμικς. 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Κατ αρχήν συγχαρητήρια στον φίλο Leonidio για την (ακόμα μια ) φανταστική παρουσίαση . :clap:

 

Επίσης ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση του, με τιμά .:thanx:

 

Ο Γιώργος γνωρίζει πολύ καλά την αγάπη μου για τον συγκεκριμένο ήρωα (όπως και για τους Bonelliκους ήρωες εν γένει).

 

Οσο για την ερώτηση σε ποιά Ιταλικά νούμερα αντιστοιχούν τα ελληνικά τεύχη ,είναι δύσκολη απάντηση λόγω του όγκου των τευχών και των εκδόσεων που κατά καιρούς έγιναν και κυκλοφόρισαν στη χώρα μας .

 

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνοπτικός γίνεται .

 

Iστορίες του Ζαγκορ δημοσιεύθηκαν στα εξής Ελληνικά Περιοδικά :
 

 • ΖΑΓΚΟΡ   (Σ.Ανεμοδουρά 1970-1975 .Κυκλοφόρησαν συνολικά  260 τεύχη .

Στην σειρά αυτή (26 Δεκεμβρη του 1970 εως τις 11 Δεκεμβρη 1975 ) δημοσιεύθηκαν συνολικά 26 ιστορίες ,παρμένες όλες από την SERGIO BΟNELLI EDITORE .
Είναι επιλεγμένες από την περίοδο 1967-1974 του Ιταλικού περιοδικού .Οι ιστορίες δεν ακολούθησαν την αρίθμηση των Ιταλών αλλά δημοσιεύθηκαν ανακατεμένες .Το σύνολο των ιστοριών αυτών είναι φτιαγμένες από τους Guido Nolitta/Gallieno Ferri/Franco Donatelli.
Ειναι παρμενες από συνολικά 59 Ιταλικά  τεύχη: 11,12,15,22,23,24,25,26,29,30,31,32,37,38,41,42,45,46,47,48,51,52,53,58,59,60,63,64,65,66,67,68,69,70,78,79,80,81,89,90
,91,92,93,94,95,96,97,98,99,104,105,106,107,108,109,110,111,112,113. 
Να σημειώσουμε οτι η τελευταία ιστορία που ξεκίνησε στο Ελληνικό τεύχος 258 δεν ολοκληρώθηκε ,καθως η έκδοση διακόπηκε στο τευχος 260 .Συνεχίστηκε στο πολυθεματικό ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ του ίδιου εκδότη όμως ούτε εκεί ολοκληρώθηκε .Πρόκειται για μια από τις πιό όμορφες ιστορίες ΖΑΓΚΟΡ την οποία μπορείτε να απολαύσετε από την εκδοση της Epicenter Comics στα Αγγλικά.

 

 

 • ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΛΕΚ ( Σ.Ανεμοδουρα 1970-1977 ) .Κυκλοφόρησαν συνολικά  75 τεύχη  και μπηκαν ιστορίες Ζαγκορ σε περίπου 40 από αυτά .

Οι ιστορίες του Ζαγκορ δημοσιεύθηκαν από το τεύχος 10 (Σεπτέμβρης 1971) μέχρι και το τεύχος 51 (Φλεβάρης 1975) .

Οπως και στο εβδομαδιαίο Ζαγκορ είναι  φτιαγμένες από τους Guido Nolitta/Gallieno Ferri/Franco Donatelli.

Ειναι παρμενες από συνολικά 27 Ιταλικά  τεύχη : 14,16,17,22,23,27,28,45,54,61,62,70,71,72,73,74,85,86,87,88,89,95,99,100,101,102,103.

Περιλαμβάνουν  24 ιστορίες .

 

 

 • ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ (Σ.Ανεμοδουρά 1975-1976) .Κυκλοφόρησαν συνολικά  33 τεύχη .

Στις 18 Δεκεμβρίου 1975, ο Στέλιος Ανεμοδουράς κυκλοφορεί ένα πολυθεματικό περιοδικό με τίτλο "ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΣ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ".

Ο ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ήταν  μια  βραχύβια εκδοτική προσπαθεια η οποία κράτησε μόλις ενα χρόνο μέχρι τις 29 Ιουλίου 1976 και εντάχθηκε στο πλαίσιο των αλλαγών της εκδοτικής (διακοπή των παραδοσιακών τίτλων ΟΜΠΡΑΞ και ΖΑΓΚΟΡ και στροφή στα πολυθεματικά περιοδικά).

Κυκλοφορεί συνολικά 33 τεύχη και μεταξύ άλλων ηρώων δημοσιεύει και ιστορίες του Ζαγκορ.Για την ακρίβεια μόνο 2 απ αυτές .

Η πρώτη ξεκίνησε στην κανονικη έκδοση Ζαγκορ και συνεχίστηκε εδώ ,ενώ η δεύτερη ήταν αδημοσίευτη μέχρι τότε .

Δυστυχώς και οι δύο αυτές ιστορίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ .Η πρωτη σταματησε για καποιο λόγο στο τεύχος Νο 11 και η δεύτερη στο Νο 33 με το κλείσιμο του περιοδικού .

2 ιστορίες ειναι παρμενες από  7 Ιταλικά  τεύχη:

112,113,114,115,116,119,120

 

 • ZAGOR (Παπαχρυσάνθου 1980 Κυκλοφόρησαν συνολικά  8 τεύχη .

 

Η τεταρτη χρονολογικά παρουσία ιστοριών του Ζαγκορ στη χώρα μας έρχεται απο διαφορετική εκδοτική. 

Μετά τις 3 πρωτες (Ζαγκορ,Μεγαλος Μπλεκ,Τζαγκουαρ) του Ανεμοδουρά ,ο Παπαχρυσάνθου παίρνει τη σκυτάλη , και προχωρά στην έκδοση των Ζαγκόρ και Τεξ παράλληλα χρησσιμοποιόντας  το Ιταλικό φορμάτ.

Δυστυχώς πρόκειται για την πιο πρόχειρη και αλλοπρόσαλη προσπάθεια απ όλες όσες έγιναν.

Ιστορίες που δεν τέλειωσαν ποτέ ή δημοσιεύονταν από τη μέση και έπειτα, τεύχη χωρίς χρονολογική σειρά με την παγκοσμια πρωτοτυπία  να δημοσιεύεται πρώτα το δεύτερο μέρος μιας ιστορίας και στο μετέπειτα τεύχος το πρώτο (!) ,έκαναν την έκδοση πολύ φτωχή παρά την καλή επιλογή ιστοριών που περιείχε.

Κυκλοφόρησαν συνολικά 8 τεύχη τα οποία περιείχαν 6 ιστορίες .Απ αυτές οι 2 είχαν δημοσιευθεί ξανά στο Ζαγκορ Ανεμοδουρά  και οι 4 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ειναι παρμενες από  9 Ιταλικά  τεύχη:

51,52,56,67,85,86,87,235,236

 

 • ZAGOR (Κουδάκη – ΚΟΜΠΡΑ ΠΡΕΣΣ 1999 )  Κυκλοφόρησαν συνολικά  4 τεύχη 

Αλλη μια η πέμπτη κατα σειρά προσπάθεια να δημοσιευθούν στη χώρα μας ιστορίες του ήρωά μας.

Φιλόδοξη κι αυτή αλλά και η πιο βραχύβια απ όλες.

Εχοντας ανακοινώσει 8 τεύχη για αρχή κατάφερε να εκδώσει μόνο τα 4 απ αυτα πριν σταματήσει οριστικά .

Ξεκινά το  Μάιο του 1999  σε μηνιαία έκδοση, μεγάλο σχήμα και 100 σελίδες και τερματίζεται Αυγουστο του ίδιου έτους

.Οι  2 ιστορίες που θα προλάβει να καταγράψει είναι αδημοσίευτες στην Ελλάδα.Η δεύτερη βέβαια δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί .Είναι παρμένες από μεταγενέστερες Ιταλικές εκδόσεις του 1988 ,δημιουργίες  του  Ferri και επιγόνων του Bonelli.

Να καταγραψουμε εδώ κι ενα λαθος .Οι τίτλοι στα εξώφυλλα των τευχών 2 και  4 εχουν μπει αναποδα (δηλαδή ο τιτλος του 4 πρπει να μπει στο δεύτερο τεύχος και του δευτερου στο τέταρτο.) όπως θα διαπιστώσει κάποιος αν τους συγκρίνει μ αυτούς της Ιταλικής έκδοσης.

Οι ιστορίες ειναι παρμενες από  4 Ιταλικά  τεύχη:

389,390,391,392

 

 • ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ (Λ.Ανεμοδουρά - cc publications 2014 - 2018)   Κυκλοφόρησαν συνολικά  60 τεύχη και μπηκαν ιστορίες Ζαγκορ στα  38 από αυτά 

Αρχικά και μεχρι το τεύχος Νο 18 έβαλε ιστορίες που είχαν δημοσιευθεί στα "Μεγαλος Μπλεκ (Ανεμοδουρα 1970-1977 )",ιστορίες οι οποίες δεν ήταν εύκολο να βρεθούν λόγω της σπανιότητας του εν λόγω τίτλου.

Στη συνέχεια από το τεύχος Νο 19 προχώρησε στη δημοσίευση των δύο από τις τρείς  ιστοριες  που υπήρχαν στα 3 επετειακά  Ιταλικά τεύχη του Ζαγκορ .Η τρίτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Ειδική Εκδοση Ζαγκορ που κυκλοφόρησε αυτόνομα.

Να σημειωθεί οτι οι ιστορίες αυτές είναι έγχρωμες και πιο συγχρονες ,φτιαγμενες από τους επιγόνους των Ferri και Bonelli .

Κατόπιν επέστρεψε από το τεύχος Νο 25 και μέχρι το πιο πρόσφατό στις πρώτες Ιταλικές  ιστορίες Ζαγκορ ,που επίσης ήταν αδημοσίευτες στη χώρα μας .Οι ιστορίες αυτές συνεχίζουν να είναι έγχρωμες μα το πιο σημαντικό είναι οτι μας "συστήνουν" τις ιστορίες του ήρωά μας απο την αρχή .

Ουσιαστικά ιστορίες Ζαγκορ μπήκαν εως το τεύχος  36 καθώς και στα τεύχη 38-39 και έχουν δημοσιευθεί  συνολικά 19 ιστορίες εκ των οποίων 9 αδημοσίευτες στη χώρα μας.

Ειναι παρμενες από  19 Ιταλικά  τεύχη

1,2,3,4,7,14,16,17,22,23,45,70,71,72,73,74,Επετειακό Νο1 ,Επετειακό Νο 2 και κάποια που δεν μπόρεσα να βρώ .

Επίσης στα τεύχη 37,40 μπήκαν κάποιες πολύ  μικρές ολιγοσέλιδες  ιστορίες flyers .

Στα τεύχη 41-43 δημοσιεύθηκε το ανέκδοτο στη χώρα μας crossover Ζαγκορ - Νταγκονέρο 

 

 

 • ΖΑΓΚΟΡ EΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ  (Λ.Ανεμοδουρά - ΕΛ.ΤΥΠΟΣ 2016 Κυκλοφόρησε συνολικά  1 τεύχος.

Η ιστορία που έχει το τευχος με τίτλο ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΤΖΙΜΥ "ΚΙΘΑΡΑ" είναι αυτοτελής ,εγχρωμη και είναι παρμενη από το τρίτο επετειακό τεύχος Ζαγκορ που είχε κυκλοφορήσει στην Ιταλία το 2015.

 

 

 • ΖΑΓΚΟΡ (Λ.Ανεμοδουρά - Μικρός Ηρως 2016 - 2018)  Κυκλοφόρησαν συνολικά  16 τεύχη .

Το Δεκέμβριο  του 2016 ο Λ.Ανεμοδουρας μέσω της εκδότικής του "Μικρός Ηρως"  ξεκινά νέο περιοδικό με τίτλο ΖΑΓΚΟΡ !

Με 164 σελίδες αρχικά (έως το τεύοχς Νο 3 )  και 132 στη συνέχεια δημοσιεύει ιστορίες από την Ιταλική έκδοση Ζαγκορ .

Στο πρώτο τεύχος μπαίνει η ιστορία από τα Color Zagor Νο4 (ειδικές έγχρωμες Ιταλικές εκδόσεις ) και ακολουθούν ιστορίες από τα πρώτα τεύχη της κανονικής σειράς του Ζαγκορ που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1960 .

Στα πρώτα 16  τεύχη ,έχουν δημοσιευθεί   11  ιστορίες,αδημοσίευτες στη χώρα μας.

Οι 4 πρώτες ειναι παρμενες από  4 Ιταλικά  τεύχη:  5,8,9 και Επετειακό Νο 4. Τα υπόλοιπα δεν τα εχω διασταυρώσει.

 

 

 • ΖΑΓΚΟΡ  GN (Λ.Ανεμοδουρά - Μικρός Ηρως 2019)  Κυκλοφόρησαν συνολικά  8 τεύχη  και η σειρά συνεχίζεται .

Περιέχουν 8 διαφορετικές ,αυτοτελείς ιστορίες μεταξύ των οποίων το origin του ήρωα και τη εξαιρετική και δημοφιλέστατη στη χώρα μας "Ζαγκορ εναντίον Βρυκόλακα " η οποία είχε δημοσιευτεί παλιότερα στη χώρα μας στο Μεγάλο Μπλεκ και στην έκδοση ΖΑGOR Παπαχρυσάνθου.Οι υπόλοιπες 7 είναι αδημοσίευτες και είναι όλες δουλειές των επιγόνων των Nolitta - Ferri.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο και θα προσπαθήσω να επανέλθω στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες .:beer:

 

 

 

Edited by φλοκ
 • Like 4
 • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, φλοκ said:

Ελπίζω να βοήθησα λίγο και θα προσπαθήσω να επανέλθω στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες

 

Δημοσθένη, βοήθησες πάρα πολύ και περιμένουμε τις επιπλέον πληροφορίες με μεγάλη ανυπομονησία:clap::best: 

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...