Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Τι διάβασα τελευταία (κόμικς)


Recommended Posts

Θεματάκι για να συζητάμε διάφορα κομικάκια και βιβλία που διαβάσαμε τελευταία και, στην περίπτωση των κόμικ, δεν θεωρήσαμε αρκετά καλά για να τους αφιερώσουμε ολόκληρη παρουσίαση. :)

 

48048954._SY475_.jpg48076405._SY475_.jpg3005037p4.jpg

 

Διάβασα σήμερα με τον πρωινό καφέ τα δύο τεύχη που έχουν βγει μέχρι στιγμής από την σειρά Steeple του John Allison (σενάριο και σχέδιο). Αυτός ο τύπος είναι γνωστός για το σενάριο σε κάποια σειρά που λέγεται Giant Days την οποία αγνοώ παντελώς αλλά υποτίθεται ότι είναι σχετικά γνωστή και πετυχημένη.

 

Η υπόθεση έχει να κάνει με μια γυναίκα ιερέα που πάει σε μια ακριτική πόλη της Κορνουάλης επειδή την έστειλε η αγγλικανική εκκλησία εκεί ως πρώτη της μετάθεση. Μέσα στην διάθεση για προσφορά συνειδητοποιεί ότι ο παπάς της ενορίας παλεύει με τα τέρατα του σατανά που βγαίνουν κάθε μέρα από την θάλασσα και πως η πρώτη γνωριμία που έκανε στην πόλη, μια συμπαθητική τύπισσα με γκοθ στυλάκι, ανήκει στο τοπικό παράρτημα της εκκλησίας του σατανά. Όλα αυτά προφανώς σε κωμικό πλαίσιο και με ένα καρτουνίστικο σχέδιο. Καλή χαζομαρούλα για να περάσει η ώρα άμα βαριέσαι να προσηλωθείς σε κάτι βαρύτερο, αλλά μέχρι εκεί. Μια που μπαίνει μια που βγαίνει. ?

 

 

Η σειρά βγήκε φέτος και συγκεκριμένα το πρώτο τεύχος τον προηγούμενο μήνα (18/9), το δεύτερο προχθες (16/10) και το τρίτο (που ανάθεμα και αν θα θυμάμαι μέχρι τότε την ύπαρξη της σειράς) βγαίνει μέσα Νοέμβρη, από την Dark Horse. ?

 

 • Like 10
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • Θρηνωδός changed the title to Τι διάβασα τελευταία (ή πράγματα που δεν θεωρώ αρκετά καλά για παρουσίαση)

Το steeple είναι ένα συμπαθητικό horror parody , τα δυο πρώτα τεύχη είναι εισαγωγικά, γι αυτό δε βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα. Ίσως γιατί είμαι θετικά προκατειλημμένη από το Giant Days, που είναι πολύ συμπαθητικό slice of life/ comedy, αλλά είχε ξεκινήσει αρκετά χλιαρά. Αν κάποιος δεν πολυσυμπαθεί το καρτουνίστικο σκίτσο, ίσως να ναι καλύτερα να το προσπεράσει ?

 

 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

On 10/21/2019 at 10:57 PM, Θρηνωδός said:

Μίνι παρουσίαση για ένα κόμικ που πέρασε και δεν ακούμπησε, είναι σαν να τραβάω υποψήφια θύματα σε παγίδα ?

 

Δεν συμφωνώ καθόλου ?  Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να παρουσιάζουμε μόνο κόμικς που μας άρεσαν, για να μην πω ότι δεν έχει και νόημα αυτό, κατά τη γνώμη μου. ? Στην τελική, μπορεί να αρέσει σε κάποιον άλλο και να ξεκινήσει μια συζήτηση. Αλλά ακόμη κι αν είναι κάτι τελείως μέτριο, δεν θα έβλαπτε, να γνωστοποιηθεί η άποψή μας σε άλλους, κάθε άλλο, ίσως και να τους προστατεύει κιόλας ?

 

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με Γιώργο. Όσες φορές βέβαια προσπάθησα να κάνω παρουσιάσεις για κόμικ που δεν μου άρεσαν, ζορίστηκα πολύ γιατί δεν είχα τι να γράψω. Εδώ θα μπορούσαμε να γράφουμε για κόμικς που έχουμε διαβάσει λίγα τεύχη και περιμένουμε να διαβάσουμε περισσότερα για να κάνουμε παρουσίαση. Π.χ. κάποιος διάβασε τα πρώτα τεύχη του Coffin Bound, καλό να υπάρχει εδώ μια πρώτη κριτική με 2-3 λόγια και να κάνει κριτική όταν ολοκληρωθεί το πρώτο arc. Ίσως να έπρεπε να αλλάξει και ο τίτλος του θέματος για να μην γίνει εδώ σκουπιδοντενεκές κακών κόμικς.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Για παράδειγμα, διαβάζω τώρα το Umbrella Academy και τελειώνω το πρώτο trade. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος και σίγουρα δεν καταλαβαίνω γιατί επιλέχθηκε να μεταφραστεί πριν τόσα χρόνια. Αρκετά mind-fuck, ειδικά στα 2-3 πρώτα τεύχη δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Ωραίο σχέδιο βέβαιο, Mignolίζει αρκετά. Ωραία χρώματα επίσης. Επίσης καταλαβαίνω γιατί ο αγαπημένος του συγγραφέας είναι ο Morisson ?

 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • Θρηνωδός changed the title to Τι διάβασα τελευταία (κόμικς & βιβλία)

Διάβασα το "Bomb Run and Other Stories", έναν από τους εικοσικάτι τόμους της Fantagraphics με υλικό της EC Library. Το 'χα βρει κάπου 10 ευρώ, δεν είχα πρότερη επαφή με τέτοιου είδους κόμικ και είπα να το πάρω. Μετά από 3 χρόνια, είπα να το διαβάσω κιόλας. Μα τον Βούδα, ο,τι χειρότερο εδώ και μήνες. Παλιακό, κακογερασμένο, παρωχημένο, απλοϊκό, γεμάτο κακοστημένη αμερικανική προπαγάνδα. Πόσο χαίρομαι που τέτοια κόμικ έχουν βυθιστεί στον πάτο του χρονοντούλαπου και πλέον το μέσο έχει εξελιχθεί. Αν αποτέλεσαν σκαλί για να συμβεί αυτό, έχει καλώς. Με τα σημερινά στάνταρ όμως, και εξαιρώντας όσους μεγάλωσαν με αυτά οπότε και τα διαβάζουν νοσταλγικά, είναι κακά κόμικ γεμάτα με χαριτωμένα τοποθετημένο ρατσισμό σε οτιδήποτε μη αμερικανικό. Ναι οκ, Αμερικανός τα έγραφε, αμερικανός τα σχεδίαζε εν μέσω ψυχρού πολέμου οπότε έπρεπε να βγάλει το ψωμάκι του. Όλα αυτά όμως το '60, όχι το 2k19. Σήμερα τέτοια πράγματα είναι για προσάναμμα ή για μελέτη του τι να μην κάνουν οι κομίστες όταν γράφουν "ιστορικά" κόμικ. ☺️ 

 

Έχω κάνα δύο τόμους με τα horror της EC Library ακόμα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο δαύτα. Εδώ μιλάω για τα πολεμικοπολιτικής θεματολογίας που υπήρχαν σε αυτό τον τόμο. 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει ότι τα κόμικς της EC Comics είναι πολύ παρωχημένα πλέον στη συντριπτική τους πλειοψηφία , αλλά άνοιξαν το δρόμο για τα ενήλικα κόμικς. Επίσης, πέρα από τα κλασικές "αμερικανιές" , ήταν η πρώτη εκδοτική που έβγαλε και αντιπολεμικά "πολεμικά" κόμικς, όπως και αντιρατσιστικά και αρκετά "προχωρημένα" για την εποχή. Μπορεί να χάνονται στην πληθώρα των υπολοίπων, αλλά έχουν σημαντική ιστορική αξία. Επίσης είναι η εκδοτική που δέχτηκε το πιο σοβαρό πλήγμα από την λογοκρισία και τον Κώδικα Δεοντολογίας (Comics Code Authority) και μέσα από τους κόλπους της γεννήθηκε και το MAD ?

 

 

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Δεκτά όλα αυτά, είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που έπαιξε η εκδοτική στην εξέλιξη των κόμικς εκτός υπερηρώων στην Αμερική. Πάντως, στον συγκεκριμένο τόμο, μια χαρά "πολεμικά" πολεμικά ήταν τα κόμικς και ρατσιστικά ως επί το πλείστον. 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα τα τρία πρώτα τεύχη του Berserker Unbound των Jeff Lemire και Mike Deodato Jr από Dark Horse. Ιστορία αλά Κόναν ο Βάρβαρος, μόνο που ο Βάρβαρος (που χάνει την οικογένεια του και ψάχνει εκδίκηση, τι πρωτότυπο) περνάει μέσα από μια πύλη και βρίσκεται ξαφνικά σε μια μοντέρνα μεγαλούπολη. Τελείως κλισέ, τελείως πολυφορεμένο, το σχέδιο απλά οκ. Διάβασα τα τρία πρώτα, έτσι για μην με κατηγορούν ότι το καταδικάζω από τα εισαγωγικά τεύχη. ?  Η πλάκα είναι πως ο Mignola είχε κάνει variant cover και μέσα στην βιασύνη μου δεν το είχα προσέξει νομίζοντας πως έκανε το σχέδιο, με αποτέλεσμα να αρχίσω να παίρνω τα τεύχη. Ας πρόσεχα.

 

neeeext

 • Like 7
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Κρίμα, και το ψιλοπερίμενα αυτό, λόγω Lemire. Εντάξει, του επιτρέπω να γράφει και κανένα μέτριο ?

 

Εγώ διαβάζω το τελευταίο arc της Doctor Aphra (#32-36), του μοναδικού πραγματικά καλού χαρακτήρα που κατάφερε να φτιάξει η Marvel μετά από 5 χρόνια που έχει ξαναπάρει το Star Wars universe.

Πάρτε και ένα εξώφυλλο επειδή αισθάνομαι γενναιόδωρος :D

 

DoctorAphra-36.thumb.jpg.5b566098596e6f967ad5c73bbb1f5ed3.jpg

 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Διάφορα διαβάζω τον τελευταίο καιρό, αλλά ας αναφερθώ τώρα στα πρώτα τεύχη από Black Label DC που ξεχώρισα. 

 

Το Joker: Killer Smile ( Lemire - Sorrentino) είχε ένα εξαιρετικό πρώτο τεύχος, που με κάνει να πιστεύω ότι θα γίνει από τους καλύτερους τίτλους Joker που έχουν κυκλοφορήσει - είναι άλλωστε από το δημιουργικό team που μας έδωσε το Gideon Falls ❤️

Ένας ψυχίατρος πιστεύει ότι μπορεί να θεραπεύσει τον Joker, αλλά η κατάσταση δε θα εξελιχθεί όπως θα θελε. Πολύ εντυπωσιακή εισαγωγή, η σχέση του ψυχιάτρου με τον Joker έχει κάτι από τη δυναμική του Χανιμπαλ Λέκτερ με την Κλαρις Σταρλινγκ. Το σχέδιο του Sorrentinο με το χρωματισμό της Bellaire δένουν εξαιρετικά και χτίζουν την τρομακτική ατμόσφαιρα σελίδα σελίδα. 

 

2010240716_Joker-KillerSmile001-000.thumb.jpg.d00cb67b249ea2e215982601a96050c5.jpg     501900820_Joker-KillerSmile001-005.thumb.jpg.33795916802badd58b399907580d3053.jpg

 

 Basketful of Heads (Joe Hill - Leomacs) από τα Hillhouse Comics : Αγαπώ Joe Hill (Locke & key), δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του που να μη γούσταρα. Το πρώτο τεύχος εδώ είναι εισαγωγικό, θυμίζει κάτι από τον πατέρα του στο πως χτίζει αρχικά τους χαρακτήρες πριν τους πάρει ο διάολος ? Περίμενα πιο δυνατή αρχή για να μαι ειλικρινής, το τέλος του τεύχους όμως μας αφήνει ακριβώς πριν το επίμαχο σημείο. Το σχέδιο ταιριάζει μια χαρά στο κόμικ, χωρίς όμως να είναι κάτι φοβερό. Έχω εμπιστοσύνη στους δημιουργούς, πιστεύω ότι τα επόμενα τεύχη δε θα με απογοητεύσουν.

847235831_BasketfulofHeads001-000.thumb.jpg.ad8015fc9cc354cebf7a1be9d88887c2.jpg   937269748_BasketfulofHeads001-011.thumb.jpg.3d9f3380704235458c43149937134487.jpg

 

The Sandman Universe Presents: Hellblazer #1 (Simon "Si" Spurrier -  Marcio Takara) One Shot που επανεισάγει τον Constantine στη βασική του ταυτότητα, λίγο πριν αποκτήσει το δικό του τίτλο από Spurrier and Aaron Campbell.  Τι να πω; Ήταν σχεδόν συγκινητικό. Back to the roots,  συνεχίζει από κει που τελείωσε στη vertigo και πετάει από πάνω του τα άνευρα, νερόβραστα τεύχη (που διένυσε στο μεσοδιάστημα) στη βασική DC σειρά . Ο Constantine δείχνει επιτέλους να είναι πάλι ο εαυτός του. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μπουν στο κλίμα όσοι δεν έχουν ξαναδιαβάσει Hellblazer, πάντως εμένα με έκανε να ανυπομονώ για τη βασική σειρά ❤️

546931240_TheSandmanUniversePresentsHellblazer001-000.thumb.jpg.a10172cfe1e2f064d58bc5170352c2b7.jpg   201915909_TheSandmanUniversePresentsHellblazer001-007.thumb.jpg.45ea7839c1da623836863988a2406f6a.jpg

 

 

 

 • Like 11
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Μερικές ακόμα πρόσφατες κυκλοφορίες (στα πιο ενδιαφέροντα απ' αυτά θα κάνω αναλυτική παρουσίαση όταν κυκλοφορήσουν περισσότερα τεύχη)

 

Undiscovered Country #1 (Charles Soule, Scott Snyder, Giuseppe Camuncoli) Image

 

Undiscovered-Country-001-(2019)-(Digital)-(Mephisto-Empire)-001.jpg

 

Η υπόθεση έχει ως εξής: Στο κοντινό μέλλον, οι ηπα αποκόπτονται από τον υπόλοιπο κόσμο μέσα σε τείχη για τριάντα χρόνια. Ο κόσμος αλλάζει και χωρίζεται κατα βάση σε δυο συμμαχίες, την Αφρικανοευρωπαϊκή και την Ασιατική. Ο κόσμος μαστίζεται από μια νέα πανδημία, που απειλεί με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος. Μετά από κάποιες πληροφορίες ότι οι ηπα μπορούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια, μια επίλεκτη ομάδα επιχειρεί να περάσει τα σύνορα του οχυρωμένου, άγνωστου πλέον κράτους, για να βρει τη θεραπεία. 

Πρώτο τεύχος για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές. Ενδιαφέρουσα εισαγωγή και εντυπωσιακή απεικόνιση της άγνωστης Αμερικής. Σενάριο, σχέδιο και χρώμα δένουν πολύ όμορφα, υπάρχουν κάποιες έξυπνες ιδέες, αλλά μου φάνηκε υπερβολικό προς το παρόν το πλασάρισμα του Undiscovered Country ως το next best thing. Ελπιδοφόρο ξεκίνημα, η συνέχεια θα δείξει.

 

Crone #1 (Dennis Culver, Justin Greenwood) Dark Horse

 

Crone 001-000.jpg

 

Η Red Sonja είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και έχει αποσυρθεί στα βουνά. Αλλά οι καταστάσεις την αναγκάζουν να ξαναμπεί στη μάχη (στα επόμενα τεύχη, ακόμα την έχουν στα παρακάλια).

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Red Sonja ως μεσήλικης (και βάλε). Το σχέδιο είναι πολύ καλό, η ιστορία αναμένεται διασκεδαστική. Υποψιάζομαι ότι δε θα της προσδώσουν ιδιαίτερο βάθος, αλλά θα την παρουσιάσουν ως την κλασσική badass Red Sonja, που τα καταφέρνει μια χαρά και γηραιότερη.

 

Maked #1 (David Hine, Brian Haberlin, Geirrod Van Dyke)

 

The Marked 001-000.jpg

 

Η υπόθεση έχει να κάνει με την ιστορία της Saskia, μιας κοπέλας που ανακαλύπτει ότι ανήκει σε μια ομάδα εκλεκτών μάγων-μαχητών που έχουν σκοπό να προστατεύουν τον κόσμο από μοχθηρές δυνάμεις, τους Marked. Η δύναμή τους διοχετεύεται μέσω των περίτεχνων τατουάζ τους. Πριν καν παρουσιαστούν όμως εξωτερικοί κίνδυνοι, προκύπτουν "ενδοοικογενειακά" προβλήματα στη χρήση των δυνάμεων των εκλεκτών.

Το εισαγωγικό τεύχος δεν δείχνει ιδιαίτερα πρωτότυπο, αντίθετα θυμίζει πολλά άλλα αντίστοιχα κόμικς. Από την άλλη, είναι σχεδιαστικά πολύ όμορφο και το σενάριο είναι του David Hine. Εμπιστεύομαι David Hine και πιστεύω ότι θα δώσει μια δυνατή συνέχεια.

 

Resonant #1-4 (David Andry, Alejandro Aragon) Vault Comics

 

01.jpg

 

Post Apocalyptic καταστάσεις, μια δεκαετία μετά. Μια αόρατη/ορατή απειλή χτυπάει κατά κύματα και κάνει τους ανθρώπους να απελευθερώνουν τα πιο αυτοκαταστροφικά τους ένστικτα. Κάποιοι λίγοι επιζήσαντες, έχουν βρει διάφορους τρόπους να αντιμετωπίζουν κάπως τον κίνδυνο. Ένας πατέρας, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι και τα παιδιά του, προς αναζήτηση φαρμάκων για τον άρρωστο γιο του. 

Πολύ ενδιαφέρον κόμικ, που θυμίζει τις καλές στιγμές του Walking Dead σε πολλά σημεία. Όλα δένουν αρμονικά, αλλά το δυνατό του σημείο είναι οι φυσικοί διάλογοι κι η εξαιρετική ροή. Μπορεί το θέμα να μην είναι φρέσκο, αλλά η εκτέλεση είναι.

 

Everything #1-3 (Christopher Cantwell, I. N. J. Culbard) Dark Horse

 

Everything 001-000.jpg

 

Το Everything είναι ένα τεράστιο πολυκατάστημα, που ανοίγει σε μια μικρή πόλη του Μίτσιγκαν. Σκοπός του είναι να πα΄ρεχει τα πάντα και να έχει όλους τους καταναλωτές του χαρούμενους ... με κάθε κόστος. Όπως θα υποψιάζεστε, περίεργα πράγματα συμβαίνουν, κόσμος πεθαίνει κλπ κλπ.

Είναι από τα κόμικς που σου δίνουν σιγά σιγά στοιχεία της πλοκής, με αποτέλεσμα να μην είναι όλα πλήρως κατανοητά από την αρχή. Τυχαίνει να μου αρέσει αυτό το είδος γραφής, κάποιους άλλους όμως μπορεί να τους ενοχλήσει. Πολύ στυλιζαρισμένο artworkκαι σκηνοθεσία που μου άρεσαν πολύ!

 

Dead Eyes #1-2 (Gerry Duggan, John McCrea) Image

 

Dead-Eyes-001-(2019)-(Digital)-(Mephisto-Empire)-001.jpg

 

Πρόκειται για επανακυκλοφορία του Dead Rabbit, που κυκλοφόρησε μες στο 2018 αλλά είχε πρόβλημα με τον τίτλο, που είναι ταυτόχρονα και το όνομα ενός πολύ γνωστού αμερικάνικου μπαρ "The Dead Rabbit Grocery and Grog" , που ζήτησε από την Image να το αποσύρει. Ξανακυκλοφόρησε λοιπόν ως Dead Eyes.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον crime/superhero μπαστάρδεμα. Ο Dead Eyes, ένας διάσημος αλλά και δημοφιλής εγκληματίας, που η τελευταία του μπάζα ήταν 12 εκατομμύρια $ ,κατάφερε χτυπήματα και στη μαφία. Από τα 90ς και μετά έχει αποσυρθεί και κανείς δεν ξέρει τι έχει απογίνει. Οι συνθήκες τον αναγκάζουν να γυρίσει στην ενεργό δράση. Καλοφτιαγμένο και ευχάριστο κόμικ, με δυνατό σχέδιο και σκηνοθεσία, ξεχωρίζει από το σωρό των κόμικς αντίστοιχης θεματολογίας. 

 

Midnight Vista #1-2 (Eliot Rahal, Clara Meath) Aftershock

 

Midnight-Vista-001-(2019)-(Digital)-(Mephisto-Empire)--001.jpg

 

Ένα παιδί κι ο πατριός του εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Πολλά χρόνια μετά, ο μικρός εμφανίζεται από το πουθενά, έφηβος πλέον, λέγοντας ότι τον είχαν απαγάγει εξωγήινοι.

Οι απαγωγές από εξωγήινους είναι ένα θέμα που μου αρέσει αρκετά, σε πιο σοβαρές αλλά και σε πιο parody εκδοχές του. Διασκεδαστικό κόμικ, αληθοφανείς χαρακτήρες και διάλογοι, εξαιρετική σκηνή με τα πειράματα των εξωγήινων στο παιδί, ενδιαφέροντα twists.

 

Lab Raider #1-2 (Matt Miner, Creees Lee) Black Mask

 

Lab-Raider-001-(2019)-(Digital)-(Mephisto-Empire)-001.jpg

 

Δυο εξτρεμίστριες για τα δικαιώματα των ζώων εισβάλλουν σε ένα παράνομο εργαστήριο πειραμάτων, προκειμένου να τα ελευθερώσουν. Ανακαλύπτουν όμως ότι τα πειράματα έχουν μεταλλάξει τα ζώα σε κάτι διαφορετικό.

Ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα με σχετικά φτωχή εκτέλεση με σχετικά αδιάφορους χαρακτήρες. Ελπίζω ότι θα βελτιωθεί στη συνέχεια. 

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • Θρηνωδός changed the title to Τι διάβασα τελευταία (κόμικς)

Θα συνεχίσω με μερικές πρόσφατες indie κυκλοφορίες ακόμα

 

Addams Family, the bodies issue - one shot (Zoe Quinn, Philip Murphy) IDW

 

Addams Family - The Bodies Issue-000.jpg

tie in τεύχος, εν όψει της κυκλοφορίας της νέας animated ταινίας. Η Wensday ανακαλύπτει στην βιβλιοθήκη ένα τεύχος eleventeen (εφηβικό περιοδικό) με άρθρο που υπόσχεται  "μεταμόρφωση" κι απόλυτη δύναμη στα νέα κορίτσια κι αποφασίζει να το αντιμετωπίσει σα βιβλίο μαγείας, ώστε να τα καταφέρει να αυξήσει τις δυνάμεις της ?

Πολύ συμπαθητικό τεύχος, με αρκετές λεπτομέρειες της ζωής της οικογένειας Addams και αναφορές σε όσα ήδη γνωρίζουμε

 

Ice cream man # 15 (W. Maxwell Prince, Martin Morazzo, Chris O) Image

 

Ice Cream Man 015-000.jpg

 

Άλλο ένα πολύ καλό τεύχος της εξαιρετικής horror/fantasy/scifi/black comedy Ice cream man. Η σειρά αποτελείται ουσιαστικά από αυτοτελή τεύχη, αλλά έχει μια βασική ιστορία και ήρωες στο background που τα συνδέουν όλα μεταξύ τους με κάποιο τρόπο. Σ αυτό το τεύχος η πρωταγωνίστρια φοράει ένα παλτό που δεν είναι δικό της. Στην τσέπη του βρίσκει ένα κομμένο δάχτυλο...

 

Coffin Bound #4 (Dan Watters, DANI) Image

 

Coffin Bound 004-000.jpg

 

 

Το 4ο τεύχος προχωράει αρκετά την υπόθεση και δίνει κάποιες εξηγήσεις παραπάνω για το τι στο καλό συμβαίνει στον κόσμο του Coffin Bound. Η ροή είναι πιο στρωτή και το σχέδιο, όπως και το εξώφυλλο εξαιρετικά. Ίσως το καλύτερο τεύχος μετά το πρώτο. 

 

Erf (Garth Ennis, Rob Steen) Dynamite

 

Erf-000.jpg

 

Μάλιστα! Ένα περίπου κόμικ, περίπου all ages, δια χειρός Garth Ennis! Διαδραματίζεται στην προϊστορική εποχή, οι βασικοί ήρως κάνουν τα πρωτα τους βήματα έξω από τη θάλασσα κι ο βασικός πρωταγωνιστής μοιάζει με το Χταποδίνι από το "Νησί της Τρέλας". Παιδικό στο μεγαλύτερο μέρος του, έχει και έναν θάνατο, γιατί... Ennis ?

Όχι και τόσο πετυχημένο προτζεκτ κατά τη γνώμη μου, φαντάζομαι ότι μπορεί να το πάρουν διάφοροι φανς του Ennis για τα παιδιά τους

 

Nomen Omen #1-2 (Marco B. Bucci, Jacopo Camagni) Image

 

Nomen-Omen-001-(2019)-(Digital)-(Mephisto-Empire)-001.jpg

 

Μια εικοσάχρονη κοπέλα με αχρωματοψία, βρίσκεται ανήμερα των γενεθλίων της σε ένα κυκεώνα μαγείας, σουρεαλιστικών καταστάσεων, πραγματικότητας κι εξωπραγματικών εχθρών. Προσπαθεί να καταλάβει τι της γίνεται, μαζί της κι εμείς ?

Υπέροχο πραγματικά σχέδιο με manga επιρροές και χρώμα. Ένα κομμάτι του κόμικ είναι ασπρόμαυρο με λίγες έγχρωμες πινελιές, καθώς βλέπουμε την ιστορία μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας. Σεναριακά μου φάνηκε λίγο μπάχαλο. Έπρεπε να διαβάσω τί έγραφε στο τέλος ο Bucci για να καταλάβω τι στο καλό ήθελε να πει και που το πάει. Είναι όμως τόσο καλό το σχέδιο που θα τσεκάρω στάνταρ και τα υπόλοιπα τεύχη

 

Ruby Falls #1-2 (Ann Nocenti, Flavia Biondi) Dark Horse

 

Ruby Falls 001-000.jpg

 

Το Ruby Falls είναι μια φαινομενικά ήσυχη μικρή πόλη, έντονα επηρεασμένη από το παρελθόν και τη δράση της μαφίας. Η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει έναν παλιό φόνο, από τα λεγόμενα της γιαγιά της (που έχει άνοια) και προσπαθεί να βρεί το δολοφόνο. Πού καλό crime comic προς το παρόν, ωραίο σχέδιο και ιδανικός χρωματισμός, αβίαστη ροή, φυσικοί διάλογοι. Από τις νέες κυκλοφορίες που ξεχωρίζω.

 

The Plot #1-2 (Michael Moreci, Josh Hixson) Vault Comics

 

01.jpg

 

Έχω ανακαλύψει αρκετά ενδιαφέροντα κόμικς από τη Vault τώρα τελευταία και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Ένα απ' αυτά είναι και το The Plot. Η ιστορία θυμίζει αρκετά Locke & key: Έχει να κάνει με μια οικογένεια. Οι γονείς πεθαίνουν από αφύσικα αίτια και τα δυο παιδιά τους πηγαίνουν να μείνουν στο creepy πατρικό σπίτι μαζί με το θείο τους σε μια παράξενη επαρχιακή πόλη. Το σπίτι, όπως και το όλο μέρος κρύβουν τρομαχτικά μυστικά. 

Πολύ ατμοσφαιρικό, με σωστή ροή και ιδανικό σχέδιο για horror comic, ενδιαφέρον στήσιμο χαρακτήρων και κάποιες πινελιές από The Haunting of Hill House.

Something is killing the children #1-2 (James Tynion IV, Werther Dell'edera) Boom!

 

Something is Killing the Children 001-000.jpg

 

"Κάτι" απαγάγει και σκοτώνει παιδιά, αυτό ?

Οι εξαφανίσεις και οι θάνατοι παιδιών έχουν σπείρει τον πανικό στη μικρή πόλη. Το μόνο άτομο που πιστεύει τον πιτσιρικά που γλίτωσε, για το πως έγινε το μακελειό,  είναι μια τύπισσα που εμφανίζεται από το πουθενά και πιστεύει ότι μπορεί να βρει τα χαμένα παιδιά. 

Πολύ δυνατό γράψιμο, υπόκωφος τρόμος, μέχρι στιγμής είναι από τα καλύτερα πρόσφατα horror.

 

You are obsolete #1-2 (Mathew Klickstein, Evgeny Bornyakov) Aftershock

 

You-Are-Obsolete-001-(2019)-(Digital)-(Mephisto-Empire)-001.jpg

 

Μια πρώην επιτυχημένη, νυν ξεπεσμένη δημοσιογράφος, λαμβάνει μήνυμα από ένα μικρό ευρωπαϊκό νησί, για να πάει να καλύψει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Τα παιδιά έχουν την εξουσία στο νησί, ενώ οι ενήλικες πεθαίνουν με το που φτάνουν στα 40. 

Ενδιαφέρον πρώτο τεύχος, λίγο χλιαρό το δεύτερο. Δείχνει πάντως να έχει ενδιαφέρουσες προοπτικές.

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα τα 2 trades του Days of Hate του Ales Kot. Ενδιαφέρον θέμα και καλή εκτέλεση, θα ακολουθήσει παρουσίαση. 

 

1.jpg

 

Επίσης διάβασα τα 6 τομάκια I.R.$. της Cinebook, που περιέχουν τα 8 πρώτα γαλλικά άλμπουμ. Ξεκινάει ψιλο-βαρετά αλλά ανεβαίνει αρκετά στη συνέχεια. Σχέδιο κλασσικό περιπετειώδους BD του 2000. Θα ακολουθήσει παρουσίαση.

 

 30.jpg

 

Συνέχισα με 2 τεύχη από το Back Issue, με αφιερώματα στους μαύρους υπερήρωες και στους ήρωες σε κόμικς επιστημονικής φαντασίας.

 

31.jpg 32.jpg

 

Και τέλος διάβασα και ένα Οβελίξ και ΣΙΑ για να ξεχαρμανιάσω ?

 

33.jpg

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα τα 7 πρώτα τομάκια Buck Danny από την Cinebook. Με μία φράση, military porn. Τα υπόλοιπα στην παρουσίαση.

 

1.jpg  3.jpg  4.jpg

 

Και ξεκίνησα το X-Men Legacy : Legion Omnibus για να ξεκολλήσω από τα πολλά BD της Cinebook που διάβασα τον τελευταίο καιρό και λίγο με κούρασαν.

 

2.jpg

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Έχω ξεκινήσει να ξανα-ξανακάνω catch up στο Platinum End. 22 chapter πίσω είχα μείνει και προς ευχάριστη έκπληξή μου δεν είχα πρόβλημα να ξαναμπώ στην ιστορία μετά από τόσο καιρό.
Όποιες ιδέες πραγματεύεται (για την αυτοκτονία, τον θεό, τον θάνατο και γενικά ό,τι άλλο υπάγεται σε αυτό το φάσμα), το κάνει λίγο επιφανειακά και προφανώς δεν με ικανοποιούν οι διάσπαρτες μικρές προτάσεις που χρησιμοποιούν στο manga. Άλλες έχουν ήδη ειπωθεί στο Death Note. Γενικά αυτό το κομμάτι δεν μοιάζει καθόλου οργανικό μέρος της υπόθεσης, ακόμα και αν έχει μια οφθαλμοφανή σχέση που επεδίωξε ο Ohba.

Παρ' ότι θαρρώ ότι δεν λέει και ούτε πρόκειται να πει τίποτα καινούριο ή με κανένα πρωτότυπο τρόπο, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και γρήγορα και έχει ωραίο σχέδιο για κάποιον που δεν διαβάζει συχνά manga. Οπότε το διαβάζω κυρίως για να δω τι θα γίνει μετά χωρίς να καίγομαι για τους χαρακτήρες.  Ίσως βέβαια αυτός να είναι και ο σκοπός του, απλά να περάσεις καλά. Ή ίσως να πάρει μπροστά αργότερα. Δεν ξέρω, αλλά θα μάθω :P

Βάζω και εγώ καμία εικόνα να μη σπάσω την παράδοση (προσοχή, δεν είναι αντιπροσωπευτικές :lol:).

 

platinum-end-12066439.thumb.jpg.ebafca86f3b9a4cefa09b52d5e723481.jpgplatinum-end-12066775.thumb.jpg.0b872374ac13415fca63103b856c6592.jpg

Edited by DaDiRa
 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα το Batman: Damned των Αζαρέλο/Μπερμέχο. Τι μούφα ήταν αυτή. Τρελό σαπάκι. Supernatural ιστορία χωρίς αρχή μέση και τέλος, ψευτολυρικοί διάλογοι βγαλμένοι από βιβλίο αυτοβελτίωσης των 2.99, σχέδιο πολύ ψηφιακό και γυαλιστερό. Δύσκολα πιστεύει κανείς ότι ήταν το ίδιο δίδυμο που έβγαλε το αριστούργημα Joker δέκα χρόνια πριν. Πάλι καλά που δεν τσίμπησα να τα σκάσω όταν πρωτοβγήκε, ήμουν στο τσακ. 

 

Πως αισθάνεσαι άραγε που το highlight του κόμικ σου, είναι ότι έδειξες το τσουτσούνι του Μπάτμαν; Μάλλον ,όχι και τόσο καλά. :tdown:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω διαβάσει ακόμα το Damned, αλλά το σχέδιο του Bermejo το έχω στα 5-10 καλύτερα που έχω δει στη ζωή μου. Κρίνοντας βέβαια, κυρίως, από το Damned και το Joker

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Και μένα μαρεσει το σχέδιο του μπερμεχο γενικά, αν και σε συζητήσεις με διάφορους έχει ειπωθεί το σωστό ότι είναι τόσο ψηφιακό που δεν γράφει πάντα καλά εντυπο. Αλλά στο damned παρά είναι στυλιζαρισμενο, οι neon πινακίδες λείπουν. Και γενικά είναι τόσο κακογραμμένα τα κείμενα που δεν έχει νόημα να συζητάμε για σχέδιο, χάνεται στον χαμό του σεναρίου. Όταν το διαβάσεις θα δεις τι εννοώ. Πάντως προτείνω έντονα ψηφιακή αναγνωση πρώτα, θα γλυτωσει λεφτά οποίος θέλει να το αγοράσει. 

 

Και να σκεφτείς ότι πάει ένα κατοσταρικο το cgc του πρώτου μετά το όλο hype. ?

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα τα Batman: Last knight on earth 1&2 των snyder/capullo από dc black label. Αυστηρώς κατάλληλα για άτομα που ξέρουν καλά το σύμπαν της dc, δεν ξέρω κιόλας αν ανήκουν σε συγκεκριμένο continuity. Πάντως δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τι γινόταν οπότε και ήταν αδιάφορα για μένα. Σχέδιο απλά συμπαθές, 2/5 για το κάθε τεύχος και δεν κόβω να διαβάσω το τρίτο που βγαίνει μέσα στον μήνα. 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...