geo_trou Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 Περπατάτε με τον φίλο σας το βράδυ. Περνάτε δίπλα από έναν κάδο και, έντρομος, βλέπετε ανθρώπινα μέλη να προβάλλουν μέσα από τις σακούλες και τα κουτάκια των αναψυκτικών. Και ο φίλος σας, σαν να μην τρέχει τίποτα, λέει: «Τον έλεγαν Κάρολο». Το They Called him Charles ("Mówili na niego Karol" στο πρωτότυπο) είναι ένα πολωνικό κόμικ των Jerzy Łanuszewski και Ewa Ciałowicz, το οποίο βγήκε στα αγγλικά πριν μερικές ημέρες (26/08), από την Europe Comics. Μικρή παρένθεση: η Πολωνία έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία στα κόμικς, οπότε μην απορείτε που το πρότζεκτ αυτό έχει μεταφράσει αρκετούς τίτλους από την χώρα αυτή. Τελικά ποιος στο καλό είναι αυτός ο Charles; Γιατί κείτεται νεκρός στο μισοσκότεινο δρομάκι; Γιατί τον διαμέλισαν στην συναυλία; Πώς βρέθηκε να ταξιδεύει (νεκρός, εννοείται) στο διάστημα; Spoiler: μην ελπίζετε να βρείτε απαντήσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς, το They Called him Charles μοιάζει περισσότερο με φανζίν, παρά με «κόμικ πλήρους απασχόλησης». Είναι μόλις 20 σελίδες, εκ των οποίων οι 16 καταλαμβάνονται από μονοσέλιδα στριπ, ενώ οι υπόλοιπες είναι ολοσέλιδα σχέδια. Ως ένα ευχάριστο, πρωτότυπο φανζίν το προτείνω κι εγώ, σε όσους αρέσκονται σε τέτοιου είδους κόμικς, σε αυτούς που ψάχνουν νέες τεχνοτροπίες (πολύ μου άρεσε το στιλιζαρισμένο σχέδιο της Ciałowicz) και σε όσους θέλουν να διαβάζουν ένα χιουμοριστικό σφηνάκι-κόμικ. 8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Το διάβασα και εγώ με τον πρωινό καφέ. Είχε την πλακίτσα του, 10 συν ένας τρόποι να πεθάνει κάποιος charles. Ομοίως, κρατάω το μοντέρνο σχέδιο με τον neon χρωματισμό περισσότερο από την ιδέα. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts