Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Λοιποί εκδότες - Νέα και επανεκδόσεις


Recommended Posts

DSC03625.thumb.JPG.94b5305ebfedba7c43919ed2a16ea088.JPG

 

Μιας και δεν βρήκα κάτι ανάλογο, κάνω την αρχή. :)

 

Αν υπάρχει και μου ξέφυγε, παρακαλώ να μεταφερθεί. :)

 

Κυκλοφορεί στα περιπτερά το παραπάνω καλοκαιρινό πακέτο

με δυο Disney  - ΚΟΜΙΞ & Μίκυ Μάους - του Τερζο και

με δώρο μάσκα για τον κωρονόϊο! :P

 

 

 

:beer:

 • Like 11
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, angeltze said:

Να υποθέσω ότι είναι ένα τυχαίο τεύχος από κάθε τίτλο στο εν λόγω πακέτο, σωστά?

 

Πολύ σωστά υποθέτεις.  :)

=========================

Πρέπει να κυκλοφόρησαν ετούτο το Σ/Κ - φρέσκο πράγμα δηλαδή :D - γιατί α) το προηγούμενο δεν τα πήρε το μάτι μου και β) στα 7-8 πακέτα που πέτυχα στο περίπτερο, τα 4 τουλάχιστον, είχαν τα συγκεκριμένα τεύχη, οποτε με λίγο ψάξιμο, μπορεί να πετύχει κανείς κάποιο τευχος που του λείπει. :)

 

Ευτυχώς, στάθηκα τυχερός και στα δυο. :cool:

 

:beer:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Το Theophano του Σπύρου Θεοχάρη και της Χρύσας Σακελλαρίου  ένα graphic novel που κάποιοι από εσάς ίσως παρακολουθήσατε την πορεία της δημιουργίας του μέσω του ίνστανγκραμ, κυκλοφόρησε σήμερα στο comixology, στα Αγγλικά.

 

da2c41ba14358c0b33afdd3203575aab-SX1280-

3c7a75922e6303cc130f0030d25c2964-SX1280-


493afab0b34dfaf5e82e178786bad347-SX1280-


d4996344f109bfbd1e3f086692e07769-SX1280-

 

Επίσης, κυκλοφορεί από τον Ιούλιο και σε tpb, απ' ότι βλέπω.

 

Αντιγράφω την σύνοψη.

 

Quote

A Cinderella story which goes terribly wrong, a ruling dynasty struggling to keep everything together by having overly ambitious eunuchs do the dirty work, and generals who dream of becoming Roman Emperors. This explosive mixture of occurrences takes place in the mid 10th century medieval Roman Empire (aka The Byzantine Empire). An era of territorial resurgence and massive Imperial extravagance, but also an era of dynastic intrigues and plotting, during which the Emperor’s title is seen as just an office which can be contested by anyone who has the ambition and the power to claim it.Based on real historical events, this story revolves around the life of a common girl who experiences at first hand the machinations in the Imperial palace of Constantinople. She is about to realise that her survival depends on her ability to adapt in this new reality.

 

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Οι εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορύν στα ελληνικά το graphic novel "Όργουελ", που φυσικά είναι η βιογραφία του διάσημου συγγραφέα. Είναι εντυπωσιακό το ότι κυκλοφορεί και με σκληρό και με μαλακό εξώφυλλο με ανάλογη διαφοροποίηση στην τιμή.

 

Όργουελ.PNG

 

Από ό,τι κατάλαβα, το κόμικ πρέπει να βρίσκεται ήδη στα καταστήματα. Μπορείτε να το δείτε και στο σάιτ των εκδόσεων, εδώ.

 

Σεναριογράφος είναι ο Πιέρ Κριστέν, ναι Ο Πιέρ Κριστέν (Βαλέριαν, Η πόλη που δεν υπήρξε και πολλά άλλα). Πρόκειται για αυτό εδώ το κόμικ.

 

Για εμένα είναι σίγουρη αγορά. :D

 • Like 13
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Οι εκδόσεις μεταίχμιο έχουν υπό έκδοση τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου σε Graphic Novel. Την Δαρλάση δεν την ξέρω, αλλά ο Μαστώρος είχε κάνει τα Εξάρχεια-Πικρό Νεράντζι στη Χαραμάδα.

 

s3.gy.digital%2Fmetaixmio%2Fuploads%2Fas

https://www.metaixmio.gr/el/products/ο-μεγαλος-περιπατος-του-πετρου-978-618-03-2203-3

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Μια τελείως αναπάντεχη κυκλοφορία. Οι εκδόσεις Utopia (που βγάζουν επιστημονικά συγγράμματα, έχω ένα βιβλίο ανατομίας ζώων :lol:) μετέφρασαν το Le Loup του Jean-Marc Rochette, συνδημιουργού του Le Transperceneige (το γνωστό μας Snowpiercer). Ορίστε το σχετικό λινκ.

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τις εκδόσεις - και λογικό, εάν βγάζουν επιστημονικά συγγράμματα, που είναι τόσο εξειδικευμένα - , αλλά από ό,τι βλέπω, έχει πολύ καλές κρτικές και ωραίο σχέδιο.

 

Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, ευχαριστούμε @geo_trou :best:

 

2714_P14-900x1300.jpg71TrGQBVP2L.jpg

 

 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια μια μεταφορά σε κόμικ του βιβλίου του ιστορικού Yuval Noah Harari Sapiens, το οποίο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα. «Μεταφορείς» είναι οι David Vandermeulen και Daniel Casanave (τον έχουμε ξαναδεί στα ελληνικά με το Καλά, εσύ πέθανες νωρίς). :) 

 

20201128013232_sapiens_mia_eikonografimeni_istoria.jpeg

 

Ήθελα να γράψω και για το από πάνω, αλλά με πρόλαβε ο @GreekComicFan :P 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Lord Makro said:

Είναι όντως καλό;  Έχει κάνει μεγάλη επιτυχία.

 

Είναι όντως αρκετά καλό και πολύ ενδιαφέρον. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια εκλαϊκευμένη εκδοχή ενός εξαιρετικού βιβλίου, που λέγεται "Όπλα, Μικρόβια και Ατσάλι". Αξίζει να διαβαστεί και σίγουρα είναι γραμμένο με κατανοητό και εύληπτο τρόπο και δίνει και αρκετές πληροφορίες. 

 

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει, ότι κάποιος οφείλει να συμφωνήσει με όλες τις απόψεις που εκφράζει ο συγγραφέας :) 

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Επειδή με την κυκλοφορία του κόμικ θυμήθηκα ότι ήθελα να το διαβάσω, σε ποια γλώσσα το έχεις διαβάσει το Sapiens @leonidio; Συνήθως δεν έχω πρόβλημα με τα αγγλικά, αλλά μήπως λόγω θεματολογίας είναι καλύτερα να προτιμήσω την ελληνική μετάφραση;

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για το βιβλίο, έτσι; Το κόμικ δεν το έχω διαβάσει. Το βιβλίο το διάβασα στα ελληνικά και η μετάφραση ήταν αρκετά καλή, δεν θυμάμαι να μου χτύπησε κάτι άσχημα. :)  

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Δύο νέα graphic novel θα κυκλοφορήσουν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος. Συγκεκριμένα:

 

1922 - Το τέλος ενός ονείρου του Θανάση Πέτρου

 

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του οίκου:

 

Στη συνέχεια του βιβλίου του, Οι όμηροι του Γκαίρλιτς, το νέο graphic novel σε κείμενο και σχέδιο του Θανάση Πέτρου ακολουθεί κάποιους από του ήρωες στην πορεία τους προς τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μια παντοτινή πληγή για τον ελληνισμό, που αποτέλεσε ταυτόχρονα και μια αφετηρία για μια νέα ελληνική πραγματικότητα, η οποία εμπλουτίστηκε πληθυσμιακά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά από τους ξεριζωμένους πρόσφυγες.

 

21 - Η μάχη της πλατείας του Soloúp

 

Επίσης αντιγράφω από την ιστοσελίδα του εκδοτικού:

 

Μετά το επιτυχημένο graphic novel Ο συλλέκτης (Ίκαρος, 2018) που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και μεταφέρθηκε και ως έκθεση με παράλληλες δράσεις στο Μουσείο Μπενάκη το 2019, ο Soloúp ―κατά κόσμον Αντώνης Νικολόπουλος― επανέρχεται με το 21, το νέο του graphic novel. Ένα εκτενές βιβλίο, που δημιουργήθηκε μετά από πολυετή έρευνα σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, και επιχειρεί να ξαναδεί τον αγώνα της ελληνικής επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του σύγχρονου θεατή.

Ποια είναι η εικόνα, η παράσταση, η οπτική αντίληψη που έχουμε για αυτόν τον αγώνα; Από πού να πιάσεις την Ελληνική επανάσταση και πού να καταλήξεις;

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση, που γιορτάζουμε φέτος, είναι η ιδανική αφορμή για να μελετήσουμε τις αθέατες όψεις του αγώνα και τα σκοτεινά μυστικά στα αρχεία της Ιστορίας μέσα από τη ματιά του Soloúp.

 

 • Like 6
 • Thanks 6
Link to comment
Share on other sites

Τριγυρίζοντας σε ινσταγκραμικά στέκια, έπεσα σε σχόλιο από τις Εκδόσεις Ηλίβατον, που έλεγε ότι μέσα στο 2021 σχεδιάζουν να εκδώσουν επίτομο με τα δύο μέρη του Περσέπολις. Θυμίζω ότι το δεύτερο είναι εξαντλημένο εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με το πρώτο :) 

 • Like 8
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
On 16/3/2021 at 3:38 ΜΜ, leonidio said:

21 - Η μάχη της πλατείας του Soloúp

 

Έχουμε περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο κόμικ. Αντιγράφω από σελίδα στο Ίντερνετ:

 

21-Η-μάχη-της-πλατείας-TOP.jpg

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το graphic novel του Soloúp 

 

21: Η μάχη της πλατείας

 

O Soloúp ―κατά κόσμον Αντώνης Νικολόπουλος― επιχειρεί να ξαναδεί τον αγώνα της ελληνικής επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, αναδεικνύοντας σκοτεινά μυστικά στα αρχεία της Ιστορίας. Το graphic novel 21: Η μάχη της πλατείας καλύπτει τα χρόνια της Επανάστασης μέχρι και την έλευση του Βαυαρού βασιλιά Όθωνα. Το μεγαλύτερο σε έκταση μέχρι σήμερα έργο κόμικς στην Ελλάδα συνδυάζει τη συστηματική ιστορική και αρχειακή έρευνα με την Ένατη Τέχνη. Μια αφήγηση που ξεφεύγει από τα στερεότυπα και αναδεικνύει πρόσωπα και γεγονότα, μέσα από γνωστές και λιγότερο γνωστές πτυχές της Ιστορίας.

Το βιβλίο

Μια κεντρική σπονδυλωτή ιστορία ξετυλίγεται στη σημερινή Αθήνα κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Είκοσι ένα κεφάλαια, χωρισμένα σε πέντε μεγάλες ενότητες (Πλατεία, Χατζάρια, Σεργούνι, Ήρωες, Γκιλοτίνα) στα οποία παρεμβάλλονται είκοσι μία ιστορίες βασισμένες σε αφηγήσεις και κείμενα ανθρώπων που έζησαν ή μελέτησαν την Επανάσταση, με ένθετα πορτραίτα «ηρώων» και «αντιηρώων». Ρουμελιώτες και Μοραΐτες, κοτζαμπάσηδες, Φαναριώτες, καραβοκύρηδες, φιλέλληνες και οπλαρχηγοί, οι Μεγάλες Δυνάμεις, τα φιρμάνια των Οθωμανών, τα γιαταγάνια των Αλβανών, οι ξιφολόγχες των Αιγυπτίων.

 

Ακολουθώντας τα κείμενα πάνω από 30 συγγραφέων, αλλά και τις εικαστικές δημιουργίες περισσότερων από 50 ζωγράφων και χαρακτών, το βιβλίο αποτελεί ένα παζλ υποκειμενικών προσεγγίσεων για τις μάχες και τα πρόσωπα του Αγώνα, τα γεγονότα και τις ιδέες της Επανάστασης.

 

Το εκτενές παράρτημα, που περιλαμβάνει γλωσσάρι, χρονολόγιο, βιογραφικά, κατατοπιστικά κείμενα και πηγές, αναλύει το σκεπτικό της συγγραφής του προσφέροντας στον αναγνώστη μια πολυεπίπεδη προσέγγιση των γεγονότων.

 

Η έρευνα αρχείων και πηγών, καθώς και η επιμέλεια του παραρτήματος έγιναν από την Νατάσα Καστρίτη, τη Ρεγγίνα Κατσιμάρδου και την Παναγιώτα Παναρίτη.

Επιστημονική συμβολή: Εύη Σαμπανίκου

 

Η έρευνα και η δημιουργία του graphic novel έγιναν με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» (Αριθμός πρότασης: 20, έργο: 70869) και τη συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΠΤΕ).

 

Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

 

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στο www.1821graphicnovel.gr

 

9789605724108-743x1024.jpg
 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

Πηγή
 

 • Like 6
 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ένα κόμικ, που αφορά την ιστορία της χώρας μας, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα κι επιμελημένο από τον Soloup. Ε, τι άλλο να ζητήσει κανείς? :thinking:

 

Σίγουρα αγορά για εμένα! :) 

 

 

:beer:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...