Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Στρίκτλι Κομμέρσιαλ (Κλήμης Κεραμιτσόπουλος)

Recommended Posts

Σ1.jpg

ΟΚ, να το γράψω από την αρχή. Αγαπάω Κλήμη! Το σχέδιο του είναι μοναδικό, προσεγμένο, λεπτομερές, βουτηγμένο σε όλη τη γαλλοβελγική σκηνή των προηγουμένων δεκαετιών, με την σωστή δόση "βρωμιάς" και "undergroundίλας". Σε συνδυασμό με τον απαιτούμενο πολιτικό/κοινωνικό σχολιασμό, κάπου το έχω ξαναγράψει νομίζω, ο Κλήμης είναι ο έλληνας Uderzo. Όσο σπάνια γράφω διθυράμβους για έλληνες δημιουργούς, τόσο το εννοώ σε αυτή τη περίπτωση. Κάποιος να γράψει το ελληνικό Αστερίξ και να το αναθέσει στον Κλήμη, θα έχουμε την μακροβιότερη ελληνική σειρά ever.

Σ2.jpg     Σ3.jpg

Στο προκείμενο. Ο Κλήμης επαναφέρει τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές, τον Αναγνώστη Παλάμπρα και τον Κορνήλη. Μετά την απόλυση του Παλάμπρα από την εφημερίδα επειδή τα σκίτασ του ήταν "αιχμηρά" για το συντηρητικό κοινό της, μαζί με τον Κορνήλη, τα βάζουν κάτω και βρίσκουν τον τρόπο για να βγάλουν πολλά λεφτά. Και προσεγγίζουν.... τον παπά της ενορίας. Κακή ιδέα όμως, όπως και θα αποδειχθεί, αλλά περισσότερα δεν γράφω, αγοράστε και διαβάστε!

Σ4.jpg     Σ5.jpg     Σ6.jpg

Με το έξυπνο, αλλά και πικρό, χιούμορ του Κλήμη, το οποίο όμως δεν καταλήγει ποτέ να γίνει πεσσιμιστικό, η ιστορία είναι πνευματώδης και καυστική. Γρήγορη και καθημερινή γλώσσα, ρίχνει τα βέλη του εκεί που θέλει (και πρέπει), χωρίς όμως σε κανένα σημείο το κομμάτι αυτό να υπερβαίνει την ίδια την ιστορία που αφηγείται. Το τέλος βέβαια το βρήκα λίγο βιαστικό και "εύκολο", δεν ξέρω, περίμενα κάτι πιο ανατρεπτικό, αλλά ΟΚ, αυτό είναι προσωπικό. Για το σχέδιο δεν λέω τίποτα, αγάπη μόνο! Διαβάστε το!

• Like 9
  • Thanks 2

Από τα αγαπημενα κόμις του φετινού comicdom :love:

Ο @Klimis είναι από τους αγαπημένους μου έλληνες δημιουργούς και δε με έχει απογοητεύσει ποτέ ως τώρα. Είναι από τους δημιουργούς που το έχει πολύ και στο σενάριο και στο σχέδιο.

Στο Στρίκτλι Κομέρσιαλ μας δίνει μια έξυπνη ιστορία, που βγάζει αβίαστο γέλιο, προβληματίζοντας ταυτόχρονα :)

Αγαπημένο καρέ :D

img189.jpg

:thanx: @Dredd για την πολύ καλή παρουσίαση :best:

• Like 7
  • Haha 1

Έπος! Ουσιαστικά το sequel του "Δουλειά Στα Καπάκια" αλλά ένα τσικ καλύτερο! Σχέδιο τοπ, αντισυμβατικό πλοτ, τέλος απρόβλεπτο και λίγο απότομο, χορταστικά μπινελίκια, κλασικός Κλήμης!

Τώρα μπορώ να κάνω Τοπ 5 :prankster::

1. Μίκα & Βάλκα

2. Στρίκτλι Κομμέρσιαλ

3. Δουλειά Στα Καπάκια

4. Καραντινιέροι

5. Μπαντιλίκια

:fire:

• Like 7

Και μενα μου αρεσε πολυ! Αξιζε η αγορα του παρολο που παντα την λεω στην @kabuki για τις αγορες της! :lol: Πετυχημενο χιουμορ και σχολιασμος! :) Προτεινεται!

• Like 6
  • Haha 1