Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Athens Dark (Ζήσης Ρούμπος, Χρήστος Μαρτίνης)


Recommended Posts

Athens Dark

image (2).jpg

 

Υπόθεση:

"Το κόμικ εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Ορφέας, ένας κοινός θνητός, βρίσκεται ξαφνικά δεμένος με ένα σκοτεινό μυστικό, που αλλάζει τη ζωή του ριζικά. Ο Μάξιμος, προτού ξαναγεννηθεί ως απέθαντος ήταν μέλος των Ναϊτών Ιπποτών, ενώ η ιέρεια Ιοκάστη, γεννημένη στα βάθη των αιώνων, έχει πλέον αρχίσει να χάνει το μυαλό της. Την ίδια στιγμή, ο Γαβριήλ, εκπαιδεύεται από τον Ουριήλ και το Τάγμα των Κυνηγών σαν μία απόλυτα δολοφονική μηχανή, ενώ αρχαίοι δαίμονες δίνουν δύναμη στις Βάκχες σε κάθε σκοτεινή αναμέτρησή τους. 

Το "Athens Dark" είναι ένα σύμπαν, γεμάτο από τέρατα που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως δεν υπάρχουν. Νεκρομάντισσες, αθάνατοι και Ιερείς, δαίμονες και φαντάσματα, χθόνιες θεότητες και σκοτεινές τελετές ζώνουν την Αθήνα. Ψίθυροι στο σκοτάδι επιδιώκουν να βγουν στο φως ενώ η πόλη παλεύει με τις πιο απόκρυφες απειλές."

 

AD1.jpg

 

 

Πρόκειται για μια έκδοση που περίμενα με  ενδιαφέρον. Είχα παρακολουθήσει την ομότιτλη cult σειρά, που πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη με μεγαλύτερο budget κι ήθελα να δω πως θα δουλέψει η ιστορία στο χαρτί.

Ο πρώτος τόμος είναι ουσιαστικά η εισαγωγή, όπου βλέπουμε την ιστορία μέσα από τα POV των πρωταγωνιστών. Αυτή είναι μια τεχνική γραφής που συνήθως μου αρέσει, εδώ όμως πιστεύω ότι θα χρειάζονταν περισσότερες σελίδες για να ενδιαφερθώ όντως γι αυτούς τους χαρακτήρες. Επίσης ίσως θα χρειαζόταν κάποια μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ τους, πχ κάποια καρέ "γέφυρα", ώστε να διευκολύνουν τη ροή του κόμικ.

 

img214.jpgimg215.jpg

 

Όσον αφορά την προσέγγιση των βρυκολάκων και του κόσμου τους, θα έλεγα ότι ο Ζήσης Ρούμπος ακολουθεί τα βήματα των κλασσικών. Προσωπικά, προτιμώ περισσότερο, πλέον, πιο ασυνήθιστες προσεγγίσεις (Redneck, New Deadwardians, Killadelphia, Life Sucks, American Vampire κπλ). Αυτό βέβαια, είναι θέμα προτίμησης, πιθανότατα αρκετοί να προτιμούν τον κλασικό το μύθο, τον ορθόδοξο :prankster:.

Το σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη αποδίδει σωστά τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κόμικ, αλλά σε αρκετά σημεία το  αποτέλεσμα καταλήγει κάπως μπερδεμένο. Σε γενικές γραμμές πάντως το θεωρώ ταιριαστό. 

Αν θα ήθελα κάτι να δω σίγουρα περισσότερο σε αυτό το κόμικ, είναι περισσότερη Αθήνα. Ήταν λίγες οι στιγμές που η υπόθεση έδειχνε ότι διαδραματιζόταν στην Αθήνα. Δεδομένου ότι είναι και η πρώτη λέξη του τίτλου του κόμικ, θα ήθελα να τη δω να εμφανίζεται περισσότερο.

Πιθανότατα θα πάρω και τον δεύτερο τόμο, για να δω πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Το κόμικ πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρείς τόμους.

Η 64ασέλιδη έκδοση είναι όμορφη και προσεγμένη, και στο τέλος περιέχει δύο σελίδες με σκίτσα/προσχέδια των Μαρτίνη και Ρούμπου.

 

Το κόμικ απέσπασε Βραβείο Κοινού 2023

 

Οι δημιουργοί

 

image.jpgimage (1).jpg

 

 

 

 

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

  • kabuki changed the title to Athens Dark (Ζήσης Ρούμπος, Χρήστος Μαρτίνης)

Ίσως να ήμουν λίγο πιο αυστηρός, αλλά κι εγώ τα ίδια θέματα είχα @kabuki και με το σχέδιο, αλλά κυρίως την ΑΘήνα που την έψαχνα και δεν την έβρισκα!

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

what-did-i-just-read-reading.gif

 

Το σενάριο τρώγεται, το σχέδιο έχει τα κλασικά θέματα του Μαρτίνη, που είχαμε δει και στο Τελευταίο Καταφύγιο. Κάποιες εκλάμψεις σε μια χάβρα σκιών, που αναδύονται άτακτα μέσα από έναν ταραγμένο ωκεανό διαφόρων μυτών από H έως B, που τυλίγουν αέναα τα παλιρροϊκά κύματα μελανιού του.

 

Κοινώς, είναι για γερά μάτια. Στο σύνολό του, ως πρώτο τομάκι, θα το αξιολογήσω ως κάτω του μετρίου και non-vfm, κι ας είχε ξεκινήσει από kickstarter. Και δυστυχώς, είναι το πρώτο κόμικ που διαβάζω από Nerdula. Επόμενα θέλω να είναι η Δημόσια Δαπάνη και ο Μυθομάχος, όμως οι προσδοκίες μου μετά το ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ (που έπρεπε να πάει στο Ρεμπέτικο και όχι σε αυτό το πράμα) Athens Dark, έπεσαν αρκετά.

 

Thumbs down, λοιπόν στο Athens Dark από εμέ και καλή συνέχεια στο αναγνωστικό κοινό του, που του χάρισε το βραβείο.

 

:presvywpia:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, The Fists Of Stan Lee said:

Επόμενα θέλω να είναι η Δημόσια Δαπάνη και ο Μυθομάχος

Δημοσία Δαπανη και Athens Dark δεν εχω διαβάσει αλλά ο Μυθομάχος είναι πολύ καλός και σε χιουμοριστικό επέτρεψε μου να προτείνω το 300 vs Cthulu, είναι ένα έπος, μικρών διαστάσεων...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...