Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

ComicStreet Podcast

Recommended Posts

00.png  --> 0.jpg

To ComicStreet αποκτάει podcast. Ή για την ακρίβεια, είμαστε στη διαδικασία να αποκτήσουμε podcast. Με την πολύτιμη βοήθεια του @Amatyultar, σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε ένα live video podcast, σε Youtube, Spotify ή/και αλλού. Προφανώς και η θεματολογία θα είναι κομιξική, με τον χαβαλέ και την καλή παρέα προσδοκώμενο και απαιτούμενο.

Η διαδικασία είναι ακόμα στις αρχές της, οπότε το παρόν θέμα φτιάχτηκε για να μας γράψετε όλοι τις ιδέες σας, τις απόψεις σας, τις προτάσεις σας και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Θέληση μας είναι να μην είμαστε σε κάθε επεισόδιο μόνο οι ίδιοι, αλλά πέρα από διάφορους guests καλεσμένους, να συμμετέχουν και τα μέλη του forum, όπως και όσο θέλει ο καθένας, για να περάσουμε την ενδοφορουμική παρεϊστικη διάθεση, και στο podcast.

Οπότε, είμαστε ανοιχτοί και δεχόμαστε. Ρίχτε!

• Like 12
  • Thanks 7

Ιδανικά θα θέλαμε όποι@ θέλει από το φόρουμ να συμμετάσχει στο live να κάνουμε - όπως είπε κι ο @Dredd - ωραία κουβεντούλα, με πολύ χαβαλέ, όπως γίνονται και στις συναντήσεις του φόρουμ.

Αλλά και όποι@ θέλει να συμμετάσχει χωρίς να φαίνεται στην κάμερα (ή με φωνή), εφόσον το σχεδιάζουμε να γίνεται λάιβ, μπορεί να συμμετάσχει και στην λάιβ συζήτηση του YouTube με παρεμβάσεις, ερωτήσεις, κτλ.

• Like 10
  • Thanks 6

Τέλεια ιδέα. Ακούω πολλά podcasts επειδή τρώω αρκετό χρόνο της μέρας μου σε μετακινήσεις με πόδια και ΜΜΜ. Ένα κομικσικό podcast θα ήταν ό,τι πρέπει για να με κρατάει ενημερωμένο και να μου δίνει ιδέες.

• Like 10

18 hours ago, DaDiRa said:

Τέλεια ιδέα. Ακούω πολλά podcasts επειδή τρώω αρκετό χρόνο της μέρας μου σε μετακινήσεις με πόδια και ΜΜΜ. Ένα κομικσικό podcast θα ήταν ό,τι πρέπει για να με κρατάει ενημερωμένο και να μου δίνει ιδέες.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν το πρώτο που είπαμε με @Dredd, ότι πιστεύουμε ότι λείπει ένα πόντκαστ καθαρά για κόμιξ, ειδικά στην Ελλάδα.

Αν υπάρχουν ωστόσο και δεν ξέρω, ή έχετε κάποιες προτάσεις, πείτε μου και μένα γιατί κι εγώ ακούω.

• Like 6
  • Thanks 2

4 hours ago, Amatyultar said:

Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν το πρώτο που είπαμε με @Dredd, ότι πιστεύουμε ότι λείπει ένα πόντκαστ καθαρά για κόμιξ, ειδικά στην Ελλάδα.

Αν υπάρχουν ωστόσο και δεν ξέρω, ή έχετε κάποιες προτάσεις, πείτε μου και μένα γιατί κι εγώ ακούω.

Ποια Ελλάδα; Εγώ δεν έχω βρει ούτε στο εξωτερικό. Προφανώς υπάρχουν, αλλά όσα άκουσα κατά καιρούς βρήκα ότι απευθύνονται είτε αποκλειστικά σε δημιουργούς, είτε αποκλειστικά σε συλλέκτες αμερικάνικων τευχών, και δεν μου ήταν εύκολο να τα ακούω, πόσο μάλλον ευχάριστο.

Πάντως για τα άτομα του φόρουμ, είμαι σίγουρος ότι ύφος και θεματολογία απευθύνονται σίγουρα σε εμένα. :D

• Like 7
  • Thanks 2
  • Sad 1

Άρα η ιδέα είναι για podcast που θα είναι κατά κύριο λόγο ενημερωτικό ή κατά κύριο λόγο entertaining? Είναι ωραία η ιδέα για guests μέσα από το φόρουμ και από τον γενικότερο χώρο, αλλά θα είναι ενημέρωση μέσα από συζήτηση ή θα έχει και ένα πιο "σοβαρό" segment κυρίως για κομιξικά νέα? Εγώ θα άκουγα και τα δύο σίγουρα. Επίσης, αν είναι δυνατό το στοιχείο της ενημέρωσης, θα έπρεπε να υπάρχει και πλήρης κάλυψη. Πχ να μαθαίνουμε και για υπερηρωικά, και για BD, και για μάνγκα κλπ. αν και δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο θα ενδιαφερόταν ένα γενικό κοινό για όλα εξίσου. Αν πχ μέσα στο comic street η γενική προτίμηση είναι πχ αμερικάνικα, λογικό η κάλυψη να είναι κυρίως για αμερικάνικα, αλλά εμένα δεν θα μου τραβούσε εξίσου την προσοχή. Ποιο είναι το balance, λοιπόν, και ποιος θα αναλάμβανε την καίρια ενημέρωση?

Αν βέβαια είναι καθαρά γύρω από συζήτηση με συγκεκριμένη θεματολογία σε κάθε επεισόδιο, πχ κόμικς και τρόμος ή κόμικς και censorship (τυχαία παραδείγματα), τότε κλάιν, είναι τελείως διαφορετικό το πλαίσιο και φυσικά είναι ευκολότερο να είναι πιο πλήρης μια συζήτηση.

• Like 7
  • Thanks 2

Ακόμα τα συζητάμε, δεν έχουμε πάρει οριστικές αποφάσεις. Άλλωστε, ότι και να αποφασίσουμε, μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιηθεί στη πορεία, ανάλογα με το τι λειτουργεί στη πορεία ή όχι. 

Όπως συμφωνήσαμε με τον Τάσο, πάνω από όλα πρέπει να περνάμε καλά και να μην πέρνουμε τον εαυτό μας πάρα πολύ σοβαρά. Εννοώντας με αυτό, ότι δεν θέλουμε να γίνουμε Χατζηνικολάου. Μιλάμε για κόμικς, και όσο και να τα αγαπάμε και να γουστάρουμε να μιλάμε για αυτά, παραμένουν κόμικς. Δεν είναι ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ούτε ο πληθωρισμός. Το ζήτημα είναι να περνάμε καλά, να περνάνε και αυτοί που μας βλέπουν καλά. Προφανώς θα έχουμε και νέα, προφανώς θα έχουμε και παρουσιάσεις και πολλά άλλα, αλλά το σημαντικότερο είναι να βγαίνει προς τα έξω ότι το κάνουμε γιατι γουστάρουμε.

• Like 8
  • Thanks 3

50 minutes ago, Dredd said:

Όπως συμφωνήσαμε με τον Τάσο, πάνω από όλα πρέπει να περνάμε καλά και να μην πέρνουμε τον εαυτό μας πάρα πολύ σοβαρά. Εννοώντας με αυτό, ότι δεν θέλουμε να γίνουμε Χατζηνικολάου. Μιλάμε για κόμικς, και όσο και να τα αγαπάμε και να γουστάρουμε να μιλάμε για αυτά, παραμένουν κόμικς. Δεν είναι ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ούτε ο πληθωρισμός. Το ζήτημα είναι να περνάμε καλά, να περνάνε και αυτοί που μας βλέπουν καλά. Προφανώς θα έχουμε και νέα, προφανώς θα έχουμε και παρουσιάσεις και πολλά άλλα, αλλά το σημαντικότερο είναι να βγαίνει προς τα έξω ότι το κάνουμε γιατι γουστάρουμε.

συμφωνώ 100%! αυτή νομίζω ότι είναι η καλύτερη προσέγγιση για ένα podcast για τα κόμικς! εκεί που δεν ήμουν πολύ σε φάση για podcast, τελικά με παραψήνετε :lol:

:byyes:

• Like 11

Επίσης δε θέλουμε απλά guests από το φόρουμ, θέλουμε γενικά συμπαρουσιαστές!
Να μπείτε να γίνει χαβαλές, τζέρτζελο, και πολύ ωραία κουβεντούλα!

• Like 8
  • Thanks 1

Ξεκινάμε πολύ-πολύ σύντομα, αν όλα πάνε καλά αυτήν την Τρίτη 30/6 στις 21.30 live!
Σας περιμένουμε και στη live συζήτηση!

Θέλουμε όμως τη βοήθεια σας!

Πώς λέτε να βαφτίσουμε το Podcast?

ComicStreet Podcast? ComicStreet Live?

Ή κάπως αλλιώς;

Έχετε εσείς καμιά ιδέα;

• Like 7
  • Thanks 4

2 hours ago, Beefheart said:

ComicStreet: Ένα...τρελό, τρελό podcast!

Τι 30, τι 40, τι... Comicstreet!

1 hour ago, angeltze said:

Πού θα είναι η "βάση"? Στο youtube?

Ναι

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 7

Εγω θα έλεγα:

ComicStreet: The Podcast ή The ComicStreet Podcast 

Το σημαντικό στα podcast είναι να φαίνεται απο τον τίτλο και μόνο η θεματολογία με την οποία καταπιάνεται η εκάστοτε εκπομπή, ώστε να πέσει αμέσως το μάτι και ο ενδιαφερόμενος να πατήσει πάνω του. Νομίζω κάτι λιτό και απέριττο που δεν προσπαθεί να κάνει χιουμορακι ή λογοπαίγνια και ειναι κατευθείαν on point ειναι η καλύτερη επιλογή. 

• Like 9
  • Thanks 2