Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Υπερ-Τεύχος Σπάιντερ-Μαν (1987)

Recommended Posts

661019599_Yper-Tefxos00.thumb.jpg.641ec464c667f951bab354c73b23ef43.jpg

Τον Δεκέμβριο του 1987 οι εκδόσεις Καμπανά μας έκαναν ένα ασυνήθιστο δώρο:

Το Marvel Graphic Novel του 1986 με τίτλο "Hooky"

2142444087_Yper-Tefxos01.thumb.jpg.4ee1af1e38f3e4a479312d6d2a1bd4c3.jpg 37130279_Yper-Tefxos02.thumb.jpg.ab8c12667ee90672730b5aee9e6604fc.jpg

Ένα graphic novel που δεν φημίζεται για την πλοκή του (βρίσκεται εκεί απλά για να εξυπηρετήσει το σχέδιο), αλλά φημίζεται για το σχέδιό του από τον μετρ του τρόμου, Berni Wrightson!

2121339493_Yper-Tefxos03.thumb.jpg.41d233e5fe3d97c4217ca695dbd93714.jpg

756663094_Yper-Tefxos04.thumb.jpg.89a0a7e35b375d6a37cfe5bb5f34e579.jpg489372173_Yper-Tefxos05.thumb.jpg.342caaddd84b13aa6fbe8fc29c9adc98.jpg

21191993_Yper-Tefxos06.thumb.jpg.48bcb1f97f51326017da2bf14e92cc2b.jpg1942849427_Yper-Tefxos07.thumb.jpg.87936e8cd27b008ad506452e74a8e6b0.jpg

921776201_Yper-Tefxos09.thumb.jpg.31a18c317f51a7d28ed6ecb1459aec57.jpg523498117_Yper-Tefxos08.thumb.jpg.4b78fb0e2bce538bda2ca5beade45937.jpg

Την εποχή που βγήκε στην Ελληνική αγορά ήταν κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό, ενώ θεωρούνταν και "πολυτελής έκδοση" για τα τότε δεδομένα.

Δυστυχώς όμως η υψηλή τιμή του (300 δρχ, όταν το αντίστοιχο Σούπερ Σπάιντερμαν έκανε 150 δρχ) το εμπόδισε να έχει την κυκλοφορία που του άξιζε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συνέχεια από τις εκδόσεις Καμπανά...

:surprise:

Ευχαριστώ τον eponymus της Αρχειοθήκης Κόμικς για την ευγενική παραχώρηση του οπτικού υλικού.

• Like 12
  • Thanks 4

Θυμάμαι που το περίμενα πώς και πώς...Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια ποιότητα από Καμπανά και φυσικά τέτοιο ζωγραφιστό σχέδιο...Όλα αυτά στο 11χρονο μυαλό μου,μου φαίνονταν αριστουργηματικά...Δεν είχα πάει σινεμά να δω τότε το He-Man που είχε βγει για να πάρω το υπερτεύχος αυτό...

• Like 9

• 2 years later...

Ωχ, δε περίμενα ότι θα είχαμε παρουσίαση και γι' αυτό στο comicstreet!!!!!!!!!!! :wow: Απλά αυτό θα πω. Το τρομερό σχέδιο είναι αυτό;!;!;!;!;! Ξέρετε και το Διαφθορείο των Μουσών, μια σειρά δύο τευχών από τη ΜΑΜΟΥΘ( κάποια στιγμή θα το παρουσιάσω), από πλοκή δε σκίζουν- αλλά είναι τέτοιο το οθφαλμόλουτρο που δε με νοιάζει. Γνωρίζει κάποιος πού μπορεί να βρεθεί; Κι επίσης, βλέπω ότι Ο θάνατος του Κάπτεν Μάρβελ, που μόλις κυκλοφόρησε στην Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel( ουφ!) ανήκει στα πρώτα αυτά Graphic Novels της δεκαετίας του '80. Άρα, πιστεύετε, ότι υπάρχουν ελπίδες να το δούμε στη συλλογή;:thinking:

• Like 7

2 hours ago, Θοδωρής Καραπάνος said:

Το τρομερό σχέδιο είναι αυτό;!;!;!;!;

Bernie Wrightson είναι αυτός (βέβαια, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέραμε ποιος είναι αυτός, αλλά το ότι βλέπαμε κάτι σε τόσο μεγάλες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου έγχρωμο, ήταν τεράστια υπόθεση τότε!)

Ξέρετε και το Διαφθορείο των Μουσών, μια σειρά δύο τευχών από τη ΜΑΜΟΥΘ( κάποια στιγμή θα το παρουσιάσω)

Υπάρχει ήδη παρουσίαση για αυτό. :beer:

Γνωρίζει κάποιος πού μπορεί να βρεθεί;

Σε παλαιοβιβλιοπωλεία ή σάιτ που πουλάνε κόμικς. Δυστυχώς, όμως, η τιμή του είναι αρκετά υψηλή. :( 

Άρα, πιστεύετε, ότι υπάρχουν ελπίδες να το δούμε στη συλλογή;

Δεν νομίζω, ότι είναι στη συλλογή της Hachette ούτως ή άλλως, οπότε.... 

• Like 6

2 hours ago, leonidio said:

Bernie Wrightson είναι αυτός

Μα είναι κι ο χρωματισμός και η ποιότητα εκτύπωσης εξαιρετικά με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται το σχέδιο ακόμη καλύτερα. Μου κάνει εντύπωση πάντως που εκδόθηκε από τον Καμπάνα!

Υπάρχει ήδη παρουσίαση για αυτό

Ούπς, παράληψίς μου. :P Τότε, θα γράψω μια κριτική.

Σε παλαιοβιβλιοπωλεία ή σάιτ που πουλάνε κόμικς. Δυστυχώς, όμως, η τιμή του είναι αρκετά υψηλή. :( 

Στο Μοναστηράκι, θα μπορούσε να βρεθεί φερ' ειπείν;

Δεν νομίζω, ότι είναι στη συλλογή της Hachette ούτως ή άλλως, οπότε...

Ναι, όντως στη Hachette δεν είναι. Ευελπιστώ να φτάσει η Radnet  κάποια στιγμή στη δεκαετία του '80 και να το δούμε εκεί...

On 11/7/2020 at 1:46 ΠΜ, constantinople said:

37130279_Yper-Tefxos02.thumb.jpg.ab8c12667ee90672730b5aee9e6604fc.jpg

Αυτή η σελίδα είναι από το αντίτυπο, ή τη βρήκες στο διαδίκτυο;

• Like 6

1 hour ago, Θοδωρής Καραπάνος said:

Μου κάνει εντύπωση πάντως που εκδόθηκε από τον Καμπάνα!

Κι εμένα μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε - και όλων μας,, φαντάζομαι...

Στο Μοναστηράκι, θα μπορούσε να βρεθεί φερ' ειπείν;

Όλα μπορούν να βρεθούν, αλλά όχι με την ίδια ευκολία. Δυστυχώς, όπως έχω γράψει πολλές φορές, είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεις παλιά κόμικς και μάλιστα σε λογικές τιμές. :( 

Αυτή η σελίδα είναι από το αντίτυπο, ή τη βρήκες στο διαδίκτυο;

Αν και την παρουσίαση την έκανε ο @constantinople, μπορώ να απαντήσω κι εγώ. Είναι από το τεύχος.

• Like 6

14 hours ago, leonidio said:

Αν και την παρουσίαση την έκανε ο @constantinople, μπορώ να απαντήσω κι εγώ. Είναι από το τεύχος.

Ξέρεις γιατί ρωτάω; Γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα. Γνωρίζουμε αν κυκλοφόρησαν κι άλλα άλμπουμ στην αμερικάνικη σειρά της Marvel;:beer:

• Like 4

16 minutes ago, Θοδωρής Καραπάνος said:

Ξέρεις γιατί ρωτάω; Γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα. Γνωρίζουμε αν κυκλοφόρησαν κι άλλα άλμπουμ στην αμερικάνικη σειρά της Marvel;

Η πλήρης λίστα είναι εδώ. Από αυτά, έχουμε δει στα ελληνικά το 1 (πολύ πρόσφατα), το 4 (σε συνέχειες στο περιοδικό Αγόρι), το 8 (σε αυτόνομη έκδοση, την οποία πρέπει να παρουσιάσω κάποια στιγμή), το 22 (αυτής της παρουσίασης) και το 35 (επίσης σε συνέχειες στο περιοδικό Αγόρι, αν δεν με απατά η μνήμη μου). Δεν γνωρίζω, εάν κάποιο από τα Κόναν κυκλοφόρησε στα περιοδικά της Κόμπρα Πρες. Αν ναι ή αν έχει βγει και κάποιο άλλο, συμπληρώστε ελεύθερα. :) 

• Like 4
  • Thanks 1

Για άλλη μία φορά :thanx:@leonidio!!! Απ' ότι βλέπω, έχει 75 άλμπουμ η αυθεντική σειρά. Πωπω, μακάρι να τα δούμε κάποια στιγμή και στα ελληνικά. Πάντως, δεν έχω και πολλή όρεξη, να κυνηγάω τεύχη από το Αγόρι, οπότε θα κοιτάξω να αποκτήσω το συγκεκριμένο άλμπουμ και μετά βλέπουμε!:beer:

Edited by Θοδωρής Καραπάνος
Ορθογραφικό λάθος!!!!!!!!!!!!
  • Like 5

Δε θα τα ξαναδούμε ποτέ και πουθενά αυτά τα πρώιμα Marvel Graphic Novels, εκτός αν βγουν ποτέ σε τόμους. Ήταν σαν σπέσιαλ ενισχυμένα τεύχη των 40-60 σελίδων και όχι με την έννοια που έχουν πλέον τα graphic novels, δηλαδή 100-200 σελίδες. Χώρια το ότι η πλειοψηφία είχε ξεπερασμένα ή πειραματικά concepts.

Το εν λόγω είναι ένα υπέροχα άρρωστο ψυχεδελικό πείραμα που θα δώσω ένα fist bump στο φάντασμα του Καμπανά για αυτή την ΠΟΛΥ τολμηρή επιλογή! Well done sir.

• Like 4
  • Thanks 1