Γουλβι Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Death note manga Ρεπό σήμερα και επειδή βαριέμαι θα κάνω μια παρουσίαση για το manga( ιαπωνικό κόμικ) death note δηλαδή τετράδιο θανάτου μπρρρρ. Ιστορία To DN είναι ένα κόμικ σε σενάριο Tsugumi ohba και τέχνης takeshi obata και είναι η ιστορία ενός μαθητή λυκείου του Γιαγκαμι Λάιτ που μια μέρα βρίσκει ένα τετράδιο στο οποίο οποίου το όνομα γραφεί θα πεθάνει οοοοο. Μέσα από τις σελίδες βλέπουμε ενα αγώνα για την "σωτηρία" του κόσμου από την μια ο Λάιτ που αποφασίζει να γράψει το όνομα κάθε εγκληματία στο τετράδιό κ να αποδώσει "δικαιοσύνη" κ από την άλλη ένας σούπερ ντεντέκτιβ με το κωδικό όνομα Ελ (L) αγγλικό, που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με τους θανάτους. Μέσα σε όλο αυτό κάνουν και την εμφάνηση τους και ανώτερες δυνάμεις που ονομάζονται Σινιγκαμι, θεοί του θανάτου. Τέχνη Τα manga έχουν την δική τους τεχνοτροπία, όλες οι σελίδες είναι σε ασπρόμαυρες εκτός από τις αρχικές τρεις σελίδες που είναι χρωματιστές σε κάποια, ο ή η Takeshi Obata είναι πολύ καλός καλλιτέχνης και τα σχέδια του είναι πολύ λεπτομερή. Σενάριο Ο Tsugumi Ohba είναι και αυτός πολύ καλός, το σενάριο του Death Note είναι ένα από τα καλά που έχω διαβάσει σε manga με πολλές ανατροπές και με ερωτήματα όπως "είναι σωστή η θανατική ποινή"? " Εσύ τι θα έκανες αν είχες τη δύναμη του Death Note?" Να αναφέρω εδώ πως μαζί με το manga κυκλοφορεί και το αντίστοιχο anime σειρά κινουμένων σχεδίων που για εμένα είναι πολύ καλύτερο,το τέλος του ήταν πιο καλό. 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Παίζει να είναι και το πιο γνωστό manga για άσχετους σαν και εμένα Το είχε μεταφράσει και η Anubis, έτσι δεν είναι; 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γουλβι Posted July 9, 2020 Author Share Posted July 9, 2020 15 minutes ago, Dredd said: Παίζει να είναι και το πιο γνωστό manga για άσχετους σαν και εμένα Το είχε μεταφράσει και η Anubis, έτσι δεν είναι; Ναι, η Anubis το έχει κάνει μετάφρασή και το πουλάνε στις εκδωσεις τους, αν και το είχα διαβάσει διαδικτυακά πήρα κάποιους τόμους τους να τα έχω και σε φυσική μορφή, είναι μια καλή αρχή, μόλις 12 τόμοι. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akirasyber9 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 (edited) Οταν ειχα δει το anime μικρος ειχα ενθουσιαστει. Τωρα που το ξαναειδα οφειλω να πω οτι δεν ειναι τοσο καλο. Οι γυναικειοι χαρακτηρες ειναι κακογραμμενοι κaι ειδικα μετα τον θανατο ενος βασικου ηρωα η ιστορια πεφτει σε ποιοτητα. Οσον αφορα το τελος εγω αντιθετος στο manga το βρηκα πολυ καλυτερο. Καλο manga/anime ιδανικο για ατομα που ξεκινανε στη φαση, αλλα δε θα του εδινα την αξια που του δινει ο κοσμος αυτες τις μερες. Το συγκεκριμενο διδυμο μετα εκανε και το Bakuman ενα εξαιρετικο manga το οποιο εχει μεταφερθει και σε anime και αξιζει σιγουρα την προσοχη σας. Edited July 9, 2020 by akirasyber9 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 27 minutes ago, akirasyber9 said: Οταν ειχα δει το anime μικρος ειχα ενθουσιαστει. Τωρα που το ξαναειδα οφειλω να πω οτι δεν ειναι τοσο καλο. Οι γυναικειοι χαρακτηρες ειναι κακογραμμενοι κει ειδικα μετα τον θανατο ενος βασικου ηρωα η ιστορια πεφτει σε ποιοτητα. Οσον αφορα το τελος εγω αντιθετος στο manga το βρηκα πολυ καλυτερο. Καλο manga/anime ιδανικο για ατομα που ξεκινανε στη φαση, αλλα δε θα του εδινα την αξια που του δινει ο κοσμος αυτες τις μερες. Το συγκεκριμενο διδυμο μετα εκανε και το Bakuman ενα εξαιρετικο manga το οποιο εχει μεταφερθει και σε anime και αξιζει σιγουρα την προσοχη σας. Κι εγώ νομίζω ότι όσο πιο έφηβος το βλέπεις (λέω για το anime, γιατί δεν έχω διαβάσει το manga), τόσο καλύτερο σου φαίνεται. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugarglitter Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Έχοντας διαβάσει και το manga και δει και το anime νομίζω το μεγαλύτερο αδύναμο σημείο του είναι ότι εν τέλει απέτυχε να μεταδώσει τον πυρήνα του μηνύματός του στο fanbase. Δηλαδή το ότι μεγαλη μερίδα του κόσμου actively υποστηρίζει τον πρωταγωνιστή δεν είναι μέσα στα ζητούμενα της σειράς. Έχεις όχι απλά έναν αντιήρωα έναν Villain ως κεντρικό χαρακτηρα που χρησιμοποιείς ως αντιπαράδειγμα και χωρίς να είναι redemption story. Όταν καταλήγουν πολλοί να ταυτίζονται μαζί του η κάτι πάει λάθος με αυτούς ή με την ιστορία ή και τα δύο. Σίγουρα έχει αφήσει εποχή και είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά manga ακόμη και τώρα. Αλλά νομίζω λειτουργεί καλύτερα ως ένα πρώτο σκαλάκι παρά ως προορισμός αυτός καθεαυτός. 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 για την παρουσίαση @Γουλβι Το θεωρώ πολύ καλή αρχή για να εξοικειωθεί κανεις με τα manga, καθώς είναι ιδιαίτερα εθιστικό. 11 hours ago, Beefheart said: Κι εγώ νομίζω ότι όσο πιο έφηβος το βλέπεις (λέω για το anime, γιατί δεν έχω διαβάσει το manga), τόσο καλύτερο σου φαίνεται. αλήθεια, αλλά γι αυτό φταιει κυριως η κοιλια στα 9 τελευταια επεισόδια νομιζω 12 hours ago, akirasyber9 said: . Οι γυναικειοι χαρακτηρες ειναι κακογραμμενοι Αυτό συμβαινει στη πλειοψηφια των μανγκα πο έχω διαβασει. Ξεκινάω μ αυτό σαν δεδομένο. Αν δε ισχύει τελικά ειναι μια ευχάριστη έκπληξη. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
she-hulk Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Το ανιμε έχω δει εδω και αρκετά χρόνια και μου άρεσε. Είχε πολλή αγωνία! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γουλβι Posted July 9, 2020 Author Share Posted July 9, 2020 1 hour ago, akirasyber9 said: Οταν ειχα δει το anime μικρος ειχα ενθουσιαστει. Τωρα που το ξαναειδα οφειλω να πω οτι δεν ειναι τοσο καλο. Οι γυναικειοι χαρακτηρες ειναι κακογραμμενοι κει ειδικα μετα τον θανατο ενος βασικου ηρωα η ιστορια πεφτει σε ποιοτητα. Οσον αφορα το τελος εγω αντιθετος στο manga το βρηκα πολυ καλυτερο. Καλο manga/anime ιδανικο για ατομα που ξεκινανε στη φαση, αλλα δε θα του εδινα την αξια που του δινει ο κοσμος αυτες τις μερες. Το συγκεκριμενο διδυμο μετα εκανε και το Bakuman ενα εξαιρετικο manga το οποιο εχει μεταφερθει και σε anime και αξιζει σιγουρα την προσοχη σας. Νομίζω το death note είναι προϊόν του καιρού του, 2007 και εμο φάση και tokyo hotel με throu the monsoon και η Misa Αmane θα είναι παντα η καλύτερη kira για εμένα. 26 minutes ago, kabuki said: για την παρουσίαση @Γουλβι Το θεωρώ πολύ καλή αρχή για να εξοικειωθεί κανεις με τα manga, καθώς είναι ιδιαίτερα εθιστικό. αλήθεα, αλλά γι αυτό φταιει κυριως η κοιλια στα 9 τελευταια επεισόδια νομιζω Αυτό συμβαινει στη πλειοψηφια των μανγκα πο έχω διβασει. Ξεκινάω μ αυτό σαν δεδομένο. Αν δε ισχύει τελικά ειναι μια ευχάριστη έκπληξη. Εγώ που μας δίνεται την ευκαιρία να γράψουμε παρουσιάσεις και να μάθουν και άλλοι για την κουλτούρα των κόμιξ. 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 3 hours ago, Sugarglitter said: Έχοντας διαβάσει και το manga και δει και το anime νομίζω το μεγαλύτερο αδύναμο σημείο του είναι ότι εν τέλει απέτυχε να μεταδώσει τον πυρήνα του μηνύματός του στο fanbase. Δηλαδή το ότι μεγαλη μερίδα του κόσμου actively υποστηρίζει τον πρωταγωνιστή δεν είναι μέσα στα ζητούμενα της σειράς. Έχεις όχι απλά έναν αντιήρωα έναν Villain ως κεντρικό χαρακτηρα που χρησιμοποιείς ως αντιπαράδειγμα και χωρίς να είναι redemption story. Όταν καταλήγουν πολλοί να ταυτίζονται μαζί του η κάτι πάει λάθος με αυτούς ή με την ιστορία ή και τα δύο. Σίγουρα έχει αφήσει εποχή και είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά manga ακόμη και τώρα. Αλλά νομίζω λειτουργεί καλύτερα ως ένα πρώτο σκαλάκι παρά ως προορισμός αυτός καθεαυτός. Ένας ακόμα λόγος που το κάνει εφηβικό (τουλάχιστον το anime), ένας έφηβος παίρνει στα χέρια του τη δύναμη να σκοτώνει όποιον γουστάρει και όλοι ξέρουμε ότι η εφηβεία είναι δύσκολη, οπότε, τσουπ, να και η ταύτιση. 3 1 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Θενκς για την παρουσίαση. Παρόλα αυτά το death note είναι ένα manga "ανεπαρκές", και γι'αυτό έχει τρομερή απήχηση στον δυτικό κόσμο και ειδικά σε άτομα για τα οποία αποτελεί πρώτη γνωριμία με το ιαπωνικό κόμικ. Από κει και πέρα, όσο κάποιος εντρυφεί παραπάνω στο είδος, καταλαβαίνει σιγά σιγά πόσο "λίγο" είναι για τις τιμές που του προσάπτονται, συγκριτικά με άλλους τίτλους μεγαθήρια που έχουν να δώσουν όχι μόνο μια καλή (ίσως και εξαιρετική) σεναριακή ιδέα, αλλά και ένα εξίσου καλό ξεδίπλωμα της. Το διάβασα στα 13-14, νομίζω πριν βγει στα ελληνικά. Είχα εκστασιαστεί, νόμιζα ότι ανακάλυψα τον τροχό. Το διάβασα ξανά στα 28, ενώ στο ενδιάμεσο ασχολήθηκα με κάποιες δεκάδες άλλους τίτλους, ίσως και κατοστάδα. Κατάλαβα από το πρώτο tankobon ότι επρόκειτο για ένα manga που δεν θα ξεπέρναγε ποτέ τις παιδικές του ασθένειες, όντας, ίσως και αυτό καθεαυτό,μία. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Πριν μερικά χρόνια είχα αγοράσει το πρώτο τομάκι σ' ένα από τα μπαζάρ της Anubis, σίγουρος ότι θα μου αρέσει φουλ και υποκινούμενος εν μέρει από το μικρό μέγεθος (σε σχέση με άλλα manga). Εκνευρίστηκα αρκετά με πολλές λεπτομέρειες του σεναρίου, τόσο που τελικά το χάρισα 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 μια χρονιά που η anubis έβαζε καλές πρόσφορες αγόρασα όλα τα τομακια σχεδόν τσάμπα εννοείτε οτι δεν το έχω διαβάσει ακόμα εντάξει, τα 2 πρώτα τομάκια μόνο.. παλιά.. και είχα δει μια ταινία που είχαν βγάλει.. παλιά κι αυτή πρέπει να το τελειώσω.. κάποια στιγμή 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Είναι η μοναδική επαφή μου με manga κι έχω αποκομίσει τις θετικότερες εντυπώσεις από το εν λόγω κόμικ. Γενικά δεν διαβάζω Ιαπωνικά κόμικς, αλλά με αυτό τσίμπησα για πολλούς λόγους, όπως το γεγονός ότι είχε ολοκληρωθεί στην χώρα μας (νομίζω όταν το άρχισα υπολείπονταν να εκδοθεί ο 12ος τόμος), ότι ήταν λίγοι οι τόμοι κι ότι είχε "πιασάρικη" θεματολογία. Μία ιστορία πρωτότυπη, με γεμάτο σενάριο και μία πλοκή με ανατροπές κι αγωνία. Τουλάχιστον μέχρι τους μισούς τόμους η ιστορία έφευγε νεράκι. Όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε, βέβαια, διέκρινα μία μικρή κοιλιά. Το σχέδιο το βρήκα πανέμορφο και το ασπρόμαυρο μοτίβο, νομίζω ότι του πήγαινε εξαιρετικά. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πορφυρός Γύπας Posted May 2, 2022 Share Posted May 2, 2022 Spoiler Διαφωνώ ότι το ανιμε είχε καλυτερο τέλος από το μάνγκα που το τέλος του σε κραταγε σε αγωνία για γύρω στις 200 σελίδες, ενώ μόνο στις τελευταίες 10 φάνηκε σίγουρο ποιος θα νικήσει (οταν ο Ριουκ είπε ναι σον Λάιτ οταν αυτος τον παρακαλεσε να σκοτώσει όλους τους άλλους, πραγματικά συγκλονιστηκα και πίστεψα ότι ο Λάιτ, ο Κιρα, θα νίκαγε. Επίσης, η καλύτερη φράση του μανγκα ήταν όταν ο Νιαρ είπε στον Λαιτ οτι, ακόμα κι αν ήταν ο Θεός μπροστά μου, πρώτα θα σκεφτόμουν αν αυτα που λέει είναι σωστά και μετά θα τα έκανα πράξη. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Λάιτ έκανε τελικά τον κόσμο καλύτερο αλλά ο τρόπος με τον οποίο το έκανε δεν ήταν ηθικος και σωστός αλλά, αν δεν είχε βρει το τετράδιό θανάτου ☠ μάλλον θα γίνοταν ένας άνθρωπος χρήσιμος για την κοινωνία (όπως ο πατέρας του) Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το death note ασχολείται με κάτι περισσότερο από την θανατική πηνη. Ασχολείται με την δικαιοσύνη γενικότερα και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να ψαξει την ευτυχία του ελεύθερα. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts