Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Δανεικά κι αγύριστα


Recommended Posts

 

 

Έχετε μόλις κατεβάσει από το πάνω-πάνω ράφι, ένα κόμικ που σας αρέσει πολύ (ή και λιγότερο) και με περίσσια χαρά (ή και μηδαμινή) το αφήνετε στα χέρια του/της φίλου/φίλης σας, αφότου φυσικά έχετε απαριθμήσει με στόμφο τους βασικούς κανόνες (όχι δίπλωμα του εξωφύλλου, όχι τσάκισμα των σελίδων, όχι φαγητό με το διάβασμα κλπ). Fast forward. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, οχτώ μήνες και δέκα επτά ημέρες, είστε σίγουρος/-η ότι ο δανειολήπτης έχει διαβάσει το κόμικ σας, αλλά παράλληλα είστε το ίδιο σίγουρος/-η ότι δεν πρόκειται να ξαναδείτε το συγκεκριμένο αντίτυπο και το  κενό στο πάνω-πάνω ράφι, μοιάζει σαν θλιμμένο μάτι... :( 

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε δανείσει κάποιο κόμικ, το οποίο δεν μας επεστράφη ποτέ. Ή, ακόμη χειρότερα, έχουμε δανειστεί κάποιο κόμικ, το οποίο ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να γυρίσουμε στον νόμιμο κάτοχο.

Γράψτε ελεύθερα τον πόνο σας... ή ομολογήστε το έγκλημά σας! :D 

 • Like 12
 • Sad 3
Link to comment
Share on other sites

Πολλα και διάφορα αστεριξ και λουκυ λουκ που δανειστηκαν σε φίλους και χάθηκαν στη λήθη, αλλά αντικαταστάθηκαν (μικρο το κακο) - τα παλιά τα χρόνια είχα δανειστεί κι εγώ κάποια που δεν τα γύρισα :P

 

Ειχα δανεισει σε μια φιλη που ήταν στο νοσοκομείο το επίτομο Πειραματόζωα του Αρκά και το Βίος και Πολιτεία (σε μέτρια κατάσταση), αλλά μετά μεσολάβησαν πολλά και διάφορα, χαθήκαμε και δεν της τα ζήτησα πίσω. Τον Βίο τον ξαναπήρα :)

Παλιός συγκάτοικος δάνεισε σε κοπέλα που γούσταρε το Y the last man μου (ελληνικό) και παρόλαυτα η τυπισσα τον έφτυσε και κράτησε και το κομικ μου (ευτυχώς είχα την αμερικάνικη σειρά ολόκληρη) :lol: 

Έχω δανειστεί, χωρίς να επιστρέψω κάποιες βαβέλ & παρα πεντε από άτομα που δεν τους πολυενδιέφεραν.  ¨οταν τους πήρα τηλέφωνο να τους τα δώσω πίσω, μου παν να τα κρατήσω.

Εχω δανειστεί από φίλη το Κοράκι, αλλά μετα χαθήκαμε όταν έφυγε εξωτερικό και τα χω κρατήσει :)

 

 

 • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Είχα δανείσει στον θείο μου το Αστερίξ #23 Το Μεγάλο Ταξίδι, δεν το πήρα ποτέ πίσω και είναι κι εξαντλημένο :( (αλλά εντάξει με λίγο παραπάνω ψάξιμο θα βρεθεί, δεν είναι και καμιά σπάνια σειρά τα Αστερίξ)

 

 

 

 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Μικρός είχα δανείσει πολλά και μου τα επέστρεφαν κατεστραμμένα, αλλά δε θυμάμαι να μη μου επέστρεψαν ποτέ κάποιο. Και από τη δική μου πλευρά ήμουν πάντα εντάξει και τα επέστρεφα αυτά που δανειζόμουν. 

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με τον αποπάνω μου. Τα τελευταία χρόνια έχω συμφωνήσει σε πάμπολλους επιτυχείς δανεισμούς βιβλίων και κυρίως κόμικς. Πάντα με άτομα, όμως, που κουβαλάνε την ίδια τρέλα με μένα. Ίσως και περισσότερη :) 

Παρόλα αυτά, το κόμικ που έχω περισσότερα χρόνια στην κατοχή μου, Ο Γύρος της Γαλατίας, μου το είχε δώσει άτομο το οποίο δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για δανεισμό. Είπε απλά «πάρτο». Είχα κάθε διάθεση να το επιστρέψω, αλλά κάναμε χρόνια να ιδωθούμε, οπότε ξεχάστηκε. :P 

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Μια φορά έκανα την μ@κ@κι@, όταν ήμουν φαντάρος, στο κέντρο, που  δάνεισα  σε έναν καρντάση μια κασέτα του Παπακωνσταντίνου. Υποτίθεται ότι θα γυρνούσε από την άδεια ορκωμοσίας και θα την επέστρεφε, την πήρε, την άκουσε, γύρισε, την ξέχασε, βγήκαν στην πορεία οι μεταθέσεις και όπως καταλάβατε, έμεινα με το....πτηνό στο χέρι!!!  :(

 

Ακόμα την κλαίω...:bigtears:

 

Έκτοτε, δεν έχω δανείσει τίποτα! :no:

 

:beer:

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, geo_trou said:

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε δανείσει κάποιο κόμικ, το οποίο δεν μας επεστράφη ποτέ. Ή, ακόμη χειρότερα, έχουμε δανειστεί κάποιο κόμικ, το οποίο ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να γυρίσουμε στον νόμιμο κάτοχο.

 

Όχι βέβαια! :P

 

Πριν πολλά χρόνια πάντως, είχα δώσει σε έναν φίλο κάποιο βιβλίο το οποίο μου επέστρεψε μεν, αλλά χωρίς να δείξει τον απαραίτητο... σεβασμό στην κατάστασή του. Δεν ξαναδάνεισα βιβλίο, για κόμικς δεν θα το συζητούσα καν!

 • Like 8
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αποφεύγω να δανείζω βιβλία και κόμικ. Φυσικά αντίστοιχα δε δανείζομαι και αν κάτι μου αρέσει όσο και να επιμένει ο άλλος προτιμώ να το πάρω μόνος μου. Άλλωστε, άλλη η χαρά του να το βλέπεις στη βιβλιοθήκη σου !!!

 

Ωστόσο και χωρίς να με επηρέασε ιδιαίτερα 2-3 φορές στο παρελθόν που δάνεισα βιβλία μου τα γύρισαν σε άθλια κατάσταση (σαν σκουπίδια) και αφού είχαν περάσει από πάμπολλα χέρια...Οπότε δανεισμός not...Εδώ οι γονείς μου και μετά από δεκαετίες δε συμβιβάζονται με το ότι δεν αφήνουμε το βιβλίο ανοιχτό ούτε και τσακίζουμε τις σελίδες τους...:onfire:

 

Το μόνο που βρίσκω να έχω εγώ δανεισμένο και αγύριστο είναι το Μαλντορόρ του Λωτρεαμόν, αλλά νομίζω βάσει σκληρού περιεχομένου και καλό έκανα στο παιδί που δεν το γύρισα....Και νομίζω πως και ο ίδιος δε το ζήτησε ποτέ, ενώ ακόμα είναι φίλος, γνωρίζοντας ότι έτσι είναι καλύτερα και για τους 2!!

 

Μια μαχαιριά στην καρδιά : Πριν μια 10ετία, μπορεί και κάτι λιγότερο πήρα από τη Λέσχη τα τελευταία αντίτυπα Μπλακσαντ του 9. (Νομίζω κάποια ήταν τελευταία και κάποια σχεδόν εξαντλημένα, αλλά σίγουρα από κει και πέρα έγιναν αρκετά δυσεύρετα.) Είχα ένα ξάδερφο που διάβαζε φανατικά ΜΜ (Αυτός μόνο το μικυ, ενώ εγώ τα πάντα-πρέπει να χω 30-40 κούτες τερζόπουλου.) Του λέω μ@λ@κ@ δε μπορείς να φανταστείς τι κομιξάρα βρήκα και του κατεβάζω από το ράφι το Κάπου ανάμεσα στις Σκιές. Και παίρνει ο αθεόφοβος στο bd με τις μεγάλες διαστάσεις και χαρτόνι εξώφυλλο και το διπλώνει για να το διαβάσει. Ο αδερφός μου που κάθεται απέναντι με κοιτάει διερωτόμενος αν θα φύγει σφαλιαρίδι στον ξάδερφο και έτοιμος να επέμβει :P

Ευτυχώς, του φάνηκε ψιλοαδιάφορο και γλυτώσαμε κηδείες Μπλάκσαντ 1 και ξαδέρφου και δική μου μαζί....:lol:

 • Like 6
 • Thanks 1
 • Haha 3
 • Confused 1
 • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν δανείζω και είμαι ξέγνοιαστος. Κόμικ δεν θυμάμαι να έχω δώσει ποτέ, ίσως να έχει διαβάσει κάποιος κάτι στο σπίτι μου ξέρω γω. Βιβλία έχω δανείσει 4-5 φορές, το ένα το πήρα πίσω ένα μαύρο χάλι και ένας θεός ξέρει πως κρατήθηκα να μην του το φέρω στο κεφάλι, ένα άλλο το έδωσα στον OP και αυτός μου το έφερε με φαγωμένες άκρες (όχι πολύ αλλά οκ) :P Ο ίδιος OP έχει ακόμα ένα βιβλίο μου και αναρωτιέμαι σε τι κατάσταση βρίσκεται. Έχω δανειστεί διάφορα βιβλία και κόμικ, όλα τα επέστρεψα πίσω άριστα εκτός από ένα βιβλίο (το αστέρι του βορρά) που χαθήκαμε με τον ιδιοκτήτη του και μου έμεινε στο ράφι. 

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Έχω χάσει τρία πράγματα συνολικά που είχα δώσει δανεικά, αλλά ποτέ κόμικς. Αντιθέτως είχα δανειστεί κάμποσα τεύχη των κλασσικών εικονογραφημένων της έκδοσης του 1975 μόλις είχε ξεκινήσει η επανέκδοση στα τέλη της δεκαετίας του '80 από τον γιο μιας πρώην συνεργάτισσας της μάνας μου. Όταν προσφερθήκαμε να τα επιστρέψουμε, η μάνα του είπε πως "δεν πειράζει, παίρνει τα καινούργια τώρα". Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν σύμφωνος ο γιος της με αυτό. :) 

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Ρε με τα εγγλέζικά σας, μιλήστε ελληνικά ρε :lol:

Ήμουν τόσο σίγουρος ότι δεν αναφερόσουν σε εμένα, γιατί ποιο βιβλίου σου είχα επιστρέψει με φαγωμένες άκρες; :surprise:

Το βιβλίο που σου χρωστάω είναι σε εξαιρετική κατάσταση :D 

 • Like 3
 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

On 2/7/2020 at 11:04 ΠΜ, Θρηνωδός said:

Δεν δανείζω και είμαι ξέγνοιαστος. [...]

Ένα φεγγάρι μου είχες δανείσει κατιτίς και κάθε φορά κάτι συμβαίνει και ξεμένει πίσω :lol:. Δεν θυμάμαι πόσος καιρός έχει περάσει, όμως το προσέχω, είναι σε άριστη κατάσταση.  

Edited by Phantom Duck
 • Like 3
 • Haha 7
Link to comment
Share on other sites

Για μένα τα πράγματα έχουν ως εξής: έχω δανείσει άπειρα πράγματα και φυσικά και κόμικς και πολλά από αυτά δεν τα έχω πάρει ποτέ πίσω ή τα έχω πάρει με φθορές. :(  

 

Πλέον, αποφεύγω να δανείζω το οτιδήποτε.

 

Για να είμαι, πάντως, δίκαιος και εγώ έχω δανειστεί κόμικς, τα οποία, θέλω να πιστεύω, έχω επιστρέψει άθικτα. :) 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Πριν από 5 χρόνια που δεν είχα μπει στο τρυπάκι να συλλέγω, μου είχε δανείσει ένας φίλος μου το Civil War και κάποια ακόμα κόμικ, κυρίως του Spider-Man. Είχε βασικά 4-5 graphic novels και απλά μου τα δάνεισε. Του τα επέστρεψα όλα εκτός από ένα αγγλικό Punisher-Venom crossover νομίζω, το οποίο τοποθέτησα σε κάποιο ντουλάπι και έκτοτε το ξέχασα εκεί. Όσο κάναμε παρέα αυτός το ξέχασε, γιατί δεν τον ένοιαζαν ιδιαίτερα τα graphic novels του και εγώ δεν το διάβασα ποτέ. Βασικά είναι καλή αφορμή αυτό το ποστ για να κάτσω να το ψάξω :lol: Το κακό είναι ότι με αυτόν το φίλο έχουμε χαθεί τελείως και προσωπικά δε θέλω να ξαναβγώ μαζί του, οπότε πως να το επιστρέψω; :lol:

 

Τώρα όσον αφορά το να δανείσω κόμικ, είμαι πολύ κολλημένος με το να κρατάω τα βιβλία και τα κόμικ μου σε άριστη κατάσταση, αλλά καταλαβαίνω όποιον θέλει να διαβάσει κάτι, ειδικά εξαντλημένο, αλλά πρέπει να είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Είχα δανείσει κάποια paperbacks σε έμπιστους συναδέλφους και ήρθαν όλα πίσω έγκαιρα και σε άριστη κατάσταση.

 

Η μόνη φορά που πήγα να πάθω εγκεφαλικό είναι η εξής: Το μόνο άτομο που δανείζω σταθερά είναι η κοπέλα μου με την οποία είμαστε πολλά χρόνια μαζί και υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Μια φορά της είχα δανείσει το Avengers Assemble του Οξύ και κατέβηκε τριήμερο στο Ναύπλιο στους γονείς της. Ένα Σάββατο μεσημέρι ανοίγω το Instagram και βλέπω story με το κόμικ μου πάνω σε μια ξαπλώστρα. Αφού πάλεψαν οι φίλοι μου να με συνεφέρουν, φεύγει μήνυμα (σε επί σειρά ετών σχέση :lol:) ότι με το που μου το φέρει θα το ελέγξω σελίδα σελίδα και αν βρω έναν κόκκο άμμου, δε θα ξαναδανειστεί τίποτα :lol: Το φέρνει, το ψάχνω όλο προσεκτικά με κάθε τρόπο και δε βρήκα τίποτα. Ήταν λες και πήγε και το ξαναπήρε καινούριο, το διάβασε τέρμα προσεκτικά, δεν ξέρω τι έκανε, αλλά της το έδωσα 10άρι, μου το έφερε 10άρι. Νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς ποιος άκουσε γκρίνια στο τέλος της ημέρας :lol:

 • Like 4
 • Haha 10
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, nickv12 said:

Αφού πάλεψαν οι φίλοι μου να με συνεφέρουν, φεύγει μήνυμα (σε επί σειρά ετών σχέση :lol:) ότι με το που μου το φέρει θα το ελέγξω σελίδα σελίδα και αν βρω έναν κόκκο άμμου, δε θα ξαναδανειστεί τίποτα :lol: Το φέρνει, το ψάχνω όλο προσεκτικά με κάθε τρόπο και δε βρήκα τίποτα. Ήταν λες και πήγε και το ξαναπήρε καινούριο, το διάβασε τέρμα προσεκτικά, δεν ξέρω τι έκανε, αλλά της το έδωσα 10άρι, μου το έφερε 10άρι. Νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς ποιος άκουσε γκρίνια στο τέλος της ημέρας :lol:

Για το Avengers assemble, θα δινα τόπο στην οργή, προσωπικά μου φάνηκε μέτριο :P

 

Παίζει να σου πήρε καινούριο. Εγώ στη θέση της, προκειμένου να αντιμετωπίσω τις συνέπειες αυτό θα κανα :lol:

 • Like 3
 • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, kabuki said:

Για το Avengers assemble, θα δινα τόπο στην οργή, προσωπικά μου φάνηκε μέτριο :P

 

Παίζει να σου πήρε καινούριο. Εγώ στη θέση της, προκειμένου να αντιμετωπίσω τις συνέπειες αυτό θα κανα :lol:

 

Και εμένα μέτριο μου φάνηκε, αλλά ακόμα και αυτά που δε μου πολυαρέσουν θέλω να τα έχω σε τέλεια κατάσταση. Τόσο ψυχαναγκαστικός :lol:

 • Like 4
 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, nickv12 said:

Η μόνη φορά που πήγα να πάθω εγκεφαλικό είναι η εξής: Το μόνο άτομο που δανείζω σταθερά είναι η κοπέλα μου με την οποία είμαστε πολλά χρόνια μαζί και υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Μια φορά της είχα δανείσει το Avengers Assemble του Οξύ και κατέβηκε τριήμερο στο Ναύπλιο στους γονείς της. Ένα Σάββατο μεσημέρι ανοίγω το Instagram και βλέπω story με το κόμικ μου πάνω σε μια ξαπλώστρα. Αφού πάλεψαν οι φίλοι μου να με συνεφέρουν, φεύγει μήνυμα (σε επί σειρά ετών σχέση :lol:) ότι με το που μου το φέρει θα το ελέγξω σελίδα σελίδα και αν βρω έναν κόκκο άμμου, δε θα ξαναδανειστεί τίποτα :lol: Το φέρνει, το ψάχνω όλο προσεκτικά με κάθε τρόπο και δε βρήκα τίποτα. Ήταν λες και πήγε και το ξαναπήρε καινούριο, το διάβασε τέρμα προσεκτικά, δεν ξέρω τι έκανε, αλλά της το έδωσα 10άρι, μου το έφερε 10άρι. Νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς ποιος άκουσε γκρίνια στο τέλος της ημέρας :lol:

 

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά το πρόβλημα είναι το θαλασσινό αλάτι στα χέρια που διαβάζουν το βιβλίο και το οποίο έχει τώρα κολλήσει στις σελίδες :omg: και δεν μπορείς να το δεις... :D

 • Like 2
 • Thanks 2
 • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Δανεικα;; Δανειζω;;; Δεν τις γνωριζω αυτες τις λεξεις.:D

Δεν δανειζω ποτε,τιποτε και σε κανεναν! (Ειμαι κακιαααααααααααααα λαλαλαλαλαλα....!!  )

 • Like 2
 • Haha 10
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...