Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Fantastic Four: Life Story (Mark Russell, Sean Izaakse, Francesco Manna, Carlos Magno, Angel Unzueta, Zé Carlos)


leonidio
 Share

Recommended Posts

clean.jpg

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Spider-Man Life Story", η Marvel αποφάσισε να κάνει το ίδιο πείραμα με την πρώτη σειρά, που εξέδωσε, τους εμβληματικούς Fantastic Four (4 Φανταστικούς), τους οποίους και παρακολουθούμε να βιώνουν τις περιπέτειές τους από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως τα τέλη εκείνης του 2010 σε πραγματικό χρόνο, καθώς οι ήρωες γερνάνε, όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω τους. 

 

Fantastic+Four+Life+Story+Art+2.jpg

 

Ωραία ιδέα, δοκιμασμένη με επιτυχία στον Αραχνάκια και πλέον μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους ήρωες και μάλιστα σε μια ομάδα, όπου οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ηρώων προσθέτουν ένα επιπλέον ειδικό βάρος στο σενάριο. Και όντως, δεν βλέπουμε μόνο όλα τα μεγάλα γεγονότα στην καριέρα των 4 Φανταστικών, αλλά και κυρίως τον τρόπο, που η πάροδος του χρόνου επιδρά, αρνητικά συνήθως, στις σχέσεις και στη δυναμική των τεσσάρων πρωταγωνιστών. Ο Ράσελ έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά με τους χαρακτήρες, τους οποίους βλέπαμε να μην είναι πάντα συμπαθείς και να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν στη φθορά της σχέσης τους, αλλά και των ετών, καθώς το μοιραίο θα συντελεστεί αργά ή γρήγορα για όλους/ες, αν και ορισμένους/ες σαφώς γρηγορότερα. 

 

fflifestory2021001_interiorb-1-674x1024.jpeg 33654950._SY540_.jpg

 

Καλογραμμένο και με αρκετές ανατροπές δε, αλλά ίσως κάπως πιο συναισθηματικό από όσο ίσως όφειλε, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα εμφανές, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος, που μου φάνηκε λίγο βιαστικό και εκτός κλίματος. Σίγουρα όμως, είναι μια αξιόλογη προσπάθεια, αλλά είμαι σίγουρος, ότι ο Ράσελ μπορούσε να γράψει κάτι πιο πρωτότυπο.

 

tumblr_90cf6863bb0e6b2dc6fb35f4c95e6542_94c9b8e7_1280.png In-Space-2.jpg

 

Πέντε σχεδιαστές από διάφορες χώρες του κόσμου μοιράζονται το καθήκον να μεταφέρουν το σενάριο σε εικόνα. Και οι πέντε είναι καλοί, χωρίς κάποιος από αυτούς να κάνει τη διαφορά. Είναι σίγουρα αξιοσημείωτο, ότι παρά τις διαφορές στο στιλ τους, το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά ομοιογενές. Σε γενικές γραμμές, είναι μια καλή, αν και όχι πρωτοποριακή σχεδιαστική δουλειά. :) 

 

In-Space-2 (1).jpg RCO015_1663873861.jpg tumblr_8189c4554ec24fdf98336002924e32ae_715e75ff_1280.png In-Space-1.jpg

 

Εντάξει, πιστεύω, ότι σίγουρα αξίζει μια ανάγνωση. Αν σας άρεσε το αντίστοιχο του Σπάινετρ-Μαν, δεν βλέπω το λόγο, γιατί να μη δώσετε και σε αυτό μια ευκαιρία. Φυσικά, όσοι/ες γνωρίζετε το κόμικ θα την καταβρείτε, αφού θα παρελάσουν μπροστά σας, όλες οι μεγάλες στιγμές του με τις απαραίτητες αλλαγές για χάρη της υπόθεσης και του γενικότερου εκσυγχρονισμού, κάτι που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κακό. 

 

Sub-Mariner-and-C.A.-22Make-the-World-Worth-Saving22.jpg

 

Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 6 τεύχη, που συγκεντρώθηκαν σε ένα trade, το ποίο διάβασα και που δεν περιάζει τίποτα άλλο εκτός από τα εξώφυλλα των τευχών και σύντομα βιογραφικά των καλλιτεχνών. 

 

clean (1).jpg

 

Όλες οι εικόνες είναι από το Ίντερνετ.

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...