Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Hasib and the Queen of Serpents (David B.)

Recommended Posts

1.jpg

Με το Hasib and the Queen of Serpents ο David B., πολύ γνωστός δημιουργός στην εναλλακτική γαλλοβελγική σκηνή (Epileptic) και κατά κόσμον David Beauchard, μας δίνει την δική του εκδοχή πάνω στο αραβικό έπος "Χίλιες και μία νύχτες" και την αφήγηση της Σεχραζάντ. Πάνω κάτω γνωστή η ιστορία με την Σεχραζάντ που λέει κάθε νύχτα μια ιστορία στον βασιλιά για να μην την σκοτώσει, πολλοί οι δημιουργοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (ωραία εκδοχή έχει επίσης ο Τόπι). 

2.jpg 3.jpg 4.jpg

Ο David B. πιάνει την ιστορία του Χασίμπ που χάνει τον δρόμο του και βρίσκεται στο βασίλειο της κόλασης όπου έρχεται σε επαφή με την βασίλισσα των ερπετών. Όπως τα ερπετά της τυλίγονται και ξετυλίγονται  στις σελίδες, έτσι η ιστορία τυλίγεται γύρω από μικρότερες ιστορίες με ένα τίμιο frame story το οποίο δεν μπερδεύει. Αναμενόμενα το πενάκι του περνάει όμορφα τον λυρισμό των αραβικών παραμυθιών, βάζοντας ισορροπημένα βία και γυμνό μέσα, με αυτή την χαρακτηριστική passive aggresive φινέτσα των Γάλλων που ενσωματώνει τέτοια στοιχεία πιο ομαλά σε βαθμό που νομίζω άνετα το κόμικ διαβάζεται από παιδιά. 

5.jpg 6.jpg 8.jpg

Το σχέδιο είναι χαρακτηριστικό σε όσους έχουν παρακολουθήσει άλλες δουλειές του, ίσως ένα τσακ πιο θελκτικό στο μάτι από το Α/Μ epileptic το οποίο δεν έχω διαβάσει ακόμα αλλά στο ξεφύλλισμα με σκάλωσε λίγο το ασπρόμαυρο. Η αλήθεια είναι ότι η παλέτα χρωμάτων στο Hasib είναι υπέροχη και σε τραβάει μέσα στην ιστορία σελίδα με την σελίδα. Κάποιες splash pages είναι εξαίρετες. Δεν έχω ασχοληθεί με τις 1001 και μία νύχτες στο αρχικό κείμενο ποτέ αλλά κατά καιρούς έχουν πέσει στα χέρια μου διάφορες εκδοχές και η συγκεκριμένη είναι σίγουρα στο πάνω μισό. 

Dh1-MsaXUAcnh24.jpg Dh19XHkWkAAuU6p.jpg

Το κόμικ στα αγγλικά έχει εκδοθεί από την NBM το 2018 σκληρόδετο στις 112 σελίδες και βρίσκεται ακόμα π.χ. amazon στα ~30€.

• Like 5
  • Thanks 3