Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Νέα και κυκλοφορίες από τη Humanoids


Recommended Posts

Οι εκδόσεις των ανθρωποειδών (Les Humanoïdes Associés & Humanoids Inc.)

 

 

Χα.χα.χα. δεν είναι εξαιρετικό το τσιτάτο του τίτλου; ?️?

 

Untitled.png

 

Τεράστια ιστορία αυτή η εκδοτική. Τον Δεκέμβρη του 1974 μαζεύτηκαν κάτι ογκόλιθοι του γαλλικού κόμικς που απαντούν στα ονόματα Moebius, Jean-Pierre Dionnet, Farkas και Philippe Druillet και ίδρυσαν την Les Humanoïdes Associés, μια εκδοτική που αρχικά στέγασε το περιοδικό-θρύλο Metal Hurlant και κινήθηκε σε πιο ενήλικα πρότυπα και θεματολογίες με κύρια το sci-fi, μακριά από τον παιδικό/εφηβικό χαρακτήρα των περισσότερων τίτλων από Dargaud και Casterman που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του Γάλλου αναγνώστη για δεκαετίες.

 

Εν συνεχεία η Huma προχώρησε ανά τα χρόνια σε έκδοση τεράστιων ονομάτων του χώρου, όταν ακόμα δεν ήταν τόσο τεράστια. Μερικοί από αυτούς, πέρα από τους ίδιους τους ιδρυτές της, είναι οι Enki Bilal, Alex Jodorowsky, Gimenez και Milo Manara. Ενδεικτικά, μέσα στους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει ανά τα χρόνια συγκαταλέγονται το Incal, Arzach, Diosamante, Exterminator 17, Metabarons, Salammbo κ.α.. 25 χρόνια αργότερα ιδρύεται το αμερικανικό παράρτημα ονόματι Humanoids Inc. με σκοπό να μεταφράσει κλασικούς πλέον τίτλους στα αγγλικά και να φέρει σε επαφή ένα τεράστιο μη γαλλόφωνο υποψήφιο αναγνωστικό κοινό με πληθώρα κόμικ από την δεξιά πλευρά του ατλαντικού.

 

Προσωπική άποψη πως το αμερικανικό τμήμα της εταιρίας τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει αρκετά την ποιότητα των τίτλων του, προτιμώντας ποσότητα παρά ποιότητα, στρεφόμενο σε περισσότερο family friendly (coming-of-age, teen fantasy κλπ) τίτλους από σχετικά άγνωστους δημιουργούς λόγω μικρότερου κόστους, με αποτέλεσμα πολλοί τίτλοι που έχουν πέσει στα χέρια μου να απογοητεύουν. Γενικότερα δεν νομίζω πως θα αποκτήσει ποτέ την αίγλη του μεγάλου γάλλου αδερφού της. 

 

Εδώ θα μπορούμε να συζητάμε για νέα γύρω από την εκδοτική και τους τίτλους της. 

 

Wiki
Les Humanoïdes Associés

Humanoids Inc.

 

Τι έχουμε δει στο CS από την Humanoids; 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Και ένα preview από τα καλούδια που κυκλοφόρησε η εκδοτική μέσα στον Σεπτέμβρη και επερχόμενες κυκλοφορίες Οκτωβρίου. ?

 

2.png1.png

 

4.png3.png

 

απ'όσα βλέπω, το meyer και το Muse με τραβάνε περισσότερο, το πρώτο για την ιστορία και το δεύτερο γιατί τσίμπησα από το εξώφυλλο και ας φαίνεται για σάπια σοφτκοριά. ?

 

 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • Dredd changed the title to Νέα και κυκλοφορίες από τη Humanoids
 • Θρηνωδός pinned this topic
 • Dredd unpinned this topic
 • 1 month later...

Βγήκε πριν μερικές βδομάδες και μια ακόμα ιστορία στο σύμπαν του Izuna και του Legend of the Scarlet Blades από τον Saverio Tenuta. Ο τίτλος είναι the mask of fudo και θα την διαβάσω αν την βρω στα γνωστά στέκια, μιας και το legend μ'άρεσε αρκετά αλλά το izuna όχι και τόσο. 

 

75398172_2658062567549882_907355121665441792_n.jpg

 

 

 

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
5 minutes ago, Dr Paingiver said:

Όταν λέω έχω πουλήσει τα 3 μου νεφρά, δεν εννοώ τα δικά μου, αλλά από αυτά που έχω. Υπάρχουν κι άλλα στην κατάψυξη μου καβάτζα για τις δύσκολες μέρες. :D

 

:drunks:

 

Υποψιάζομαι ότι κάποια από τα νεφρά της κατάψυξής σου τα γνωρίζαμε προσωπικά. Όχι τα ίδια, ίσως, αλλά τους κατόχους τους .... :help:

 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Ίσως κάποιοι από εδώ μέσα να έχουν σκεφτεί ήδη πώς στήνεται κύκλωμα εμπορίας οργάνων. Ίσως στο meeting να έρθω με τσιπ. Ίσως να πρέπει να έρθετε εσείς από την άλλη. Ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτή τη συζήτηση.

Υποθέσεις παντού.

Ωραία η έκδοση όμως ε;

 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...

Ο Mark Waid θα αναλάβει τον ρόλο του εκδότη στην Humanoids, στην θέση του Fabrice Giger ο οποίος θα μεταπηδήσει στη θέση του CEO. Παράλληλα, ο ίδιος ο Waid θα γράψει το Free Comic Book Day τεύχος της Humanoids, το οποίο θα έχει τίτλο We are Humanoids featuring The Incal (ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι :thinking:) σε σχέδιο Stephane Roux. Ακόμα, για το 2020, αναμένονται μεταφράσεις της Barbarella από την Kelly Sue DeConnick, ανατυπώσεις από το Metal Hurlant, ακόμα μια ανατύπωση του Incal και αρκετοί original τίτλοι.

 

1.jpg   2.jpg

 

ΠΗΓΗ

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Όντως, φαίνεται τρομακτικό. :lol: 

 

Πάντως, αρχίζουν και ξύνουν με μανία τον πάτο του βαρελιού εκεί στην humanoids. Κρέμονται πολύ από τις παλιές τους επιτυχίες παίζοντας ξανά και ξανά το χαρτί του Μοέμπιους και του Χοδορόφσκι, χωρίς να ασχολούνται με νέους δημιουργούς της προκοπής, μιας και οι περισσότεροι νέοι τίτλοι είναι κάτι μετριότητες με φθηνά δικαιώματα. Κάπου έμειναν πίσω στην κούρσα των ελίτ εκδοτικών οίκων κόμικς. 

 

Βγάζουν και αυτό οσονούπω:

 

image0.jpg

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Τον έχουμε δει όταν ήταν στην Boom! Hard Pass!

 

Ασχολούνται με τον Jodo γιατί είναι ο μόνος που κατάφερε να ξυπνήσει το ενδιαφέρον των Αμερικάνων, δυστυχώς και πόνταραν τα πάντα εκεί, αντί να προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν τους άλλους εκδότες στην Ευρωπαϊκή αγορά, με νέα πρόσωπα.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 3 months later...

Ο συγγραφέας Ibrahim Moustafa (High Crimes,James Bond:Origin) υπέγραψε συμβόλαιο για 3 βιβλία με την Humanoids. To πρώτο θα είναι μια sci-fi διασκευή του κλασσικού έργου του Αλέξανδρου Δουμά Κόμης Μόντε-Κρίστο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του publisher Mark Waid, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, αλλά και ένα podcast με τίτλο The Humnoise Podcast, με καλεσμένους όπως ο Brian Michael Bendis και ο Matt Fraction.

 

24.jpg

 

21.jpg   22.jpg   23.jpg

 

ΠΗΓΗ

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...