Θρηνωδός Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Οι εκδόσεις των ανθρωποειδών (Les Humanoïdes Associés & Humanoids Inc.) Χα.χα.χα. δεν είναι εξαιρετικό το τσιτάτο του τίτλου; ?️? Τεράστια ιστορία αυτή η εκδοτική. Τον Δεκέμβρη του 1974 μαζεύτηκαν κάτι ογκόλιθοι του γαλλικού κόμικς που απαντούν στα ονόματα Moebius, Jean-Pierre Dionnet, Farkas και Philippe Druillet και ίδρυσαν την Les Humanoïdes Associés, μια εκδοτική που αρχικά στέγασε το περιοδικό-θρύλο Metal Hurlant και κινήθηκε σε πιο ενήλικα πρότυπα και θεματολογίες με κύρια το sci-fi, μακριά από τον παιδικό/εφηβικό χαρακτήρα των περισσότερων τίτλων από Dargaud και Casterman που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του Γάλλου αναγνώστη για δεκαετίες. Εν συνεχεία η Huma προχώρησε ανά τα χρόνια σε έκδοση τεράστιων ονομάτων του χώρου, όταν ακόμα δεν ήταν τόσο τεράστια. Μερικοί από αυτούς, πέρα από τους ίδιους τους ιδρυτές της, είναι οι Enki Bilal, Alex Jodorowsky, Gimenez και Milo Manara. Ενδεικτικά, μέσα στους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει ανά τα χρόνια συγκαταλέγονται το Incal, Arzach, Diosamante, Exterminator 17, Metabarons, Salammbo κ.α.. 25 χρόνια αργότερα ιδρύεται το αμερικανικό παράρτημα ονόματι Humanoids Inc. με σκοπό να μεταφράσει κλασικούς πλέον τίτλους στα αγγλικά και να φέρει σε επαφή ένα τεράστιο μη γαλλόφωνο υποψήφιο αναγνωστικό κοινό με πληθώρα κόμικ από την δεξιά πλευρά του ατλαντικού. Προσωπική άποψη πως το αμερικανικό τμήμα της εταιρίας τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει αρκετά την ποιότητα των τίτλων του, προτιμώντας ποσότητα παρά ποιότητα, στρεφόμενο σε περισσότερο family friendly (coming-of-age, teen fantasy κλπ) τίτλους από σχετικά άγνωστους δημιουργούς λόγω μικρότερου κόστους, με αποτέλεσμα πολλοί τίτλοι που έχουν πέσει στα χέρια μου να απογοητεύουν. Γενικότερα δεν νομίζω πως θα αποκτήσει ποτέ την αίγλη του μεγάλου γάλλου αδερφού της. Εδώ θα μπορούμε να συζητάμε για νέα γύρω από την εκδοτική και τους τίτλους της. WikiLes Humanoïdes Associés Humanoids Inc. Τι έχουμε δει στο CS από την Humanoids; 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 9, 2019 Author Share Posted October 9, 2019 Και ένα preview από τα καλούδια που κυκλοφόρησε η εκδοτική μέσα στον Σεπτέμβρη και επερχόμενες κυκλοφορίες Οκτωβρίου. ? απ'όσα βλέπω, το meyer και το Muse με τραβάνε περισσότερο, το πρώτο για την ιστορία και το δεύτερο γιατί τσίμπησα από το εξώφυλλο και ας φαίνεται για σάπια σοφτκοριά. ? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Paingiver Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Εγώ πάλι είμαι πιό κλασικός, οπότε θα παραμείνω πιστός στον Gimenez κι από κει και πέρα........ τίποτε άλλο από τα παραπάνω. ☹️ 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Dr εχεις διαβασει το Fourth World? Με ψηνει θεματολογικα αλλα δεν εχω διαβασει καλες κριτικες; 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Paingiver Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Δεν το έχω διαβάσει, οπότε δεν έχω άποψη Γιάννη. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted December 6, 2019 Author Share Posted December 6, 2019 Βγήκε πριν μερικές βδομάδες και μια ακόμα ιστορία στο σύμπαν του Izuna και του Legend of the Scarlet Blades από τον Saverio Tenuta. Ο τίτλος είναι the mask of fudo και θα την διαβάσω αν την βρω στα γνωστά στέκια, μιας και το legend μ'άρεσε αρκετά αλλά το izuna όχι και τόσο. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 Πανέμορφη έκδοση, όπως φαίνεται και στο video. Αρχική τιμή στα €150, στο bookdepo παίζει αυτή τη στιγμή στα €116. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted January 10, 2020 Author Share Posted January 10, 2020 Αν κρίνω από το Incal, αυτή η έκδοση είναι για όποιους θέλουν να κάνουν επένδυση και να το σπρώξουν σε κανένα εξάμηνο σε τριπλή τιμή. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugarglitter Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 10 hours ago, Dredd said: Πανέμορφη έκδοση, όπως φαίνεται και στο video. Αρχική τιμή στα €150, στο bookdepo παίζει αυτή τη στιγμή στα €116. Το θέλω γαμωτο. Σνιφ. Πάλι νεφρό θα ψάχνω 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Paingiver Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 6 hours ago, Sugarglitter said: Σνιφ. Πάλι νεφρό θα ψάχνω Εγώ έχω πουλήσει τα τρία μου νεφρά μέχρι τώρα και πάω και για το τέταρτο. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guskoin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Αν δεν το έχετε καταλάβει οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας και μας παίρνουν τα κόμιξ μας πουλώντας νεφρά 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Έχω παγιδεύσει έναν Κθούλου και του αφαιρώ πολλά νεφρά. Για τα κόμικς ρε μαμώτο! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Paingiver Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Όταν λέω έχω πουλήσει τα 3 μου νεφρά, δεν εννοώ τα δικά μου, αλλά από αυτά που έχω. Υπάρχουν κι άλλα στην κατάψυξη μου καβάτζα για τις δύσκολες μέρες. 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 5 minutes ago, Dr Paingiver said: Όταν λέω έχω πουλήσει τα 3 μου νεφρά, δεν εννοώ τα δικά μου, αλλά από αυτά που έχω. Υπάρχουν κι άλλα στην κατάψυξη μου καβάτζα για τις δύσκολες μέρες. Υποψιάζομαι ότι κάποια από τα νεφρά της κατάψυξής σου τα γνωρίζαμε προσωπικά. Όχι τα ίδια, ίσως, αλλά τους κατόχους τους .... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugarglitter Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Ίσως κάποιοι από εδώ μέσα να έχουν σκεφτεί ήδη πώς στήνεται κύκλωμα εμπορίας οργάνων. Ίσως στο meeting να έρθω με τσιπ. Ίσως να πρέπει να έρθετε εσείς από την άλλη. Ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτή τη συζήτηση. Υποθέσεις παντού. Ωραία η έκδοση όμως ε; 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyros Andrianos Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Τι νεφρά,εγώ έχω δωρίσει το σώμα μου και το σκελετό μου στην υπηρεσία της επιστήμης...(Never ending comic buyings) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted February 10, 2020 Author Share Posted February 10, 2020 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted February 19, 2020 Share Posted February 19, 2020 Ο Mark Waid θα αναλάβει τον ρόλο του εκδότη στην Humanoids, στην θέση του Fabrice Giger ο οποίος θα μεταπηδήσει στη θέση του CEO. Παράλληλα, ο ίδιος ο Waid θα γράψει το Free Comic Book Day τεύχος της Humanoids, το οποίο θα έχει τίτλο We are Humanoids featuring The Incal (ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι ) σε σχέδιο Stephane Roux. Ακόμα, για το 2020, αναμένονται μεταφράσεις της Barbarella από την Kelly Sue DeConnick, ανατυπώσεις από το Metal Hurlant, ακόμα μια ανατύπωση του Incal και αρκετοί original τίτλοι. ΠΗΓΗ 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted February 19, 2020 Author Share Posted February 19, 2020 Όντως, φαίνεται τρομακτικό. Πάντως, αρχίζουν και ξύνουν με μανία τον πάτο του βαρελιού εκεί στην humanoids. Κρέμονται πολύ από τις παλιές τους επιτυχίες παίζοντας ξανά και ξανά το χαρτί του Μοέμπιους και του Χοδορόφσκι, χωρίς να ασχολούνται με νέους δημιουργούς της προκοπής, μιας και οι περισσότεροι νέοι τίτλοι είναι κάτι μετριότητες με φθηνά δικαιώματα. Κάπου έμειναν πίσω στην κούρσα των ελίτ εκδοτικών οίκων κόμικς. Βγάζουν και αυτό οσονούπω: 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted February 19, 2020 Share Posted February 19, 2020 Δε μου κολλάει καθόλου ο Mark Waid με Humaniods. Αλλά ας περιμένουμε λίγο, να δούμε τι κατεύθυνση θα πάρει τώρα η εκδοτική 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted February 20, 2020 Share Posted February 20, 2020 Τον έχουμε δει όταν ήταν στην Boom! Hard Pass! Ασχολούνται με τον Jodo γιατί είναι ο μόνος που κατάφερε να ξυπνήσει το ενδιαφέρον των Αμερικάνων, δυστυχώς και πόνταραν τα πάντα εκεί, αντί να προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν τους άλλους εκδότες στην Ευρωπαϊκή αγορά, με νέα πρόσωπα. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDiRa Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Η Humanoids θα διαθέτει μερικά τευχάκια στο site της για δωρεάν ανάγνωση, λόγω των ημερών. Ξεκινάει με Weapons of the Metabaron, Omni και Bigby Bear. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDiRa Posted March 26, 2020 Share Posted March 26, 2020 (edited) Νέα δωρεάν για αυτή την εβδομάδα στο site της Humanoids. Ευτυχώς δεν βάζουν μόνο από τα καινούρια τους αμερικάνικά τεύχη Edited March 26, 2020 by DaDiRa 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Ο συγγραφέας Ibrahim Moustafa (High Crimes,James Bond:Origin) υπέγραψε συμβόλαιο για 3 βιβλία με την Humanoids. To πρώτο θα είναι μια sci-fi διασκευή του κλασσικού έργου του Αλέξανδρου Δουμά Κόμης Μόντε-Κρίστο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του publisher Mark Waid, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, αλλά και ένα podcast με τίτλο The Humnoise Podcast, με καλεσμένους όπως ο Brian Michael Bendis και ο Matt Fraction. ΠΗΓΗ 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts