Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Balkans Arena (Philippe Thirault, Jorge Miguel)


Dredd
 Share

Recommended Posts

40.jpg  50.jpg

 

 

O Fran είναι από την Κροατία και ήταν στρατιώτης στον εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στον διαμελισμό της Κροατίας. Αηδιασμένος από τις θηριωδίες που συνάντησε, έφυγε από τη χώρα του και πήγε να ζήσει στον Καναδά, όπου παντρεύτηκε και έκανε ένα γιο, τον Ben. Αποκομμένος πλήρως από το παρελθόν του και την πατρογονική οικογένεια του η οποία βρίσκεται ακόμα πίσω στην Κροατία, χάνει την γυναίκα του και μεγαλώνει τον Ben με την βοήθεια των πεθερικών του. Όταν μαθαίνει όμως ότι πέθανε η μητέρα του, πίσω στην πατρίδα του, μαζί με τον Ben κάνουν το ταξίδι, της επιστροφής για εκείνον και της πρώτης φοράς για τον γιο του. Εν μέσω οικογενειακών συγκρούσεων και αντιζηλιών, ο Ben απαγάγεται. Αλλά κανείς δεν ζητάει λύτρα, κανείς επίσημος δεν τον ψάχνει και η αστυνομία κωφεύει. Κανείς, εκτός από την, μέχρι πρότινος, διαιρεμένη οικογένεια του.

 

49.jpg  48.jpg  47.jpg  

 

Τρίτο βιβλίο που διαβάζω από τον Philippe Thirault, μετά το The Hounds of Hell και το Miss : Better Living Through Crime, και μάλλον το κατατάσσω ανάμεσα στα 2. Το Balkans Arena είναι. στη βάση του, ένα οικογενειακό δράμα, μια ανθρώπινη ιστορία σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις ενός πολέμου και την αντιμετώπιση των πάντων μέσω του πρίσματος του κέρδους. Και ενώ η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και συγκινητική, και το χτίσιμο είναι αρκετά καλά μελετημένο, κάνοντας μας γνώστες της ψυχοσύνθεσης και του δράματος όλων των χαρακτήρων, το τέλος είναι λίγο τραβηγμένο, τόσο από πλευράς αληθοφάνειας, όσο και από καθαρά αριθμό σελίδων, καθώς η ιστορία έχει τελειώσει τουλάχιστον 10 σελίδες πριν, και εμείς μένουμε να παρακολουθούμε τους αποχαιρετισμούς. Προφανώς δεν είμαι και ο πιο βαθύς γνώστης των BD, καθώς και την γλώσσα δεν ξέρω και έχω κόψει τις ψηφιακές αναγνώσεις, αλλά, ειδικά με τους συγγραφείς της Humanoids, τείνω να βγάλω το συμπέρασμα ότι έχουν επηρρεαστεί από τις αμερικάνικες ταινίες δράσης του 80 και του 90. Πολύ αναμενόμενα τελειώματα, τα οποία σε μια ταινία μπορεί να είναι και ΟΚ, αλλά στο χαρτί σε αφήνουν λίγο "Παυλόπουλο" :lol:

 

46.jpg  45.jpg  43.jpg  41.jpg

 

Το σχέδιο του Jorge Miguel κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Όμορφο και προσεγμένο, με λεπτομέρεια, με σκιές και ιδιαίτερη έμφαση στα πρόσωπα των ενηλίκων, συνολικά μια πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι βέβαια κάτι αξιομνημόνευτο, αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ γιατί είναι σε καλό επίπεδο ποιότητας.

 

Συνολικά, το Balkans Arena είναι ένα ενδιαφέρον κόμικ, το οποίο κυκλοφόρησε σε 2 άλμπουμ στη Γαλλία και σε ένα σκληρόδετο μεταφρασμένο στο αγγλικά από τη Humanoids. Επειδή θίγει κάποια ενδιαφέροντα ζητήματα, και επειδή παρουσιάζει τρισδιάστατους και όχι προσχηματικούς χαρακτήρες, ξεφεύγει λίγο από το μέσο όρο, και θα το πρότεινα για ανάγνωση. Λίγο όμως.

  • Like 10
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • geo_trou changed the title to Balkans Arena (Philippe Thirault, Jorge Miguel)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...