GreekComicFan Posted February 11 Share Posted February 11 Η διακοπή της αγγλικής εκδοχής του The Official Marvel Graphic Novel Collection ήταν κάτι που διέγειρε ερωτηματικά, μόνο και μόνο γιατί δεν είχαμε πάρει χαμπάρι πως από το Φεβρουάριο του 2022 είχε ξεκινήσει νέα σειρά που λειτουργούσε ως ο τέλειος αντικαταστάτης της, με πιο σύγχρονη γραφιστική "γλώσσα" για να προσεγγίσει προφανώς μια νέα γενιά αγοραστών. Και το όνομα της νέας σειράς; Marvel: The Legendary Collection με λευκό εξώφυλλο (όπως και η σειρά της DC που έχει κυκλοφορήσει στην Αγγλία η οποία ανταγωνίζεται την πιο γνωστή σειρά της Eaglemoss) και εικόνες πλαισιωμένες από ατελής κύκλους. Η σειρά ξεκίνησε πάλι με Spider-Man, βάζοντας το New Ways to Die από την περίοδο του Brand New Day και στον δεύτερο τόμο είχε το Disassembled, το οποίο είχαν βάλει και στην μαύρη σειρά. Γενικά, κάμποσα από τα 29 τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ή ανακοινωθεί μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν ήδη κυκλοφορήσει και στην υπάρχουσα σειρά, αλλά φυσικά, περιλαμβάνει και κάμποσο υλικό που μου έκανε εντύπωση πως και δεν είχε περιληφθεί και στην αρχική συλλογή, αλλά βλέπω με ευχαρίστιση πως τουλάχιστον υπάρχει εδώ. Από τους τίτλους που κάνουν πρεμιέρα στην Hachette, ξεχωρίζω τα: Armor Wars, The Muir Island Saga, τους δύο τόμους με το Inhumans του Paul Jenkins, το Enemy of the State που έχει βγάλει η Anubis, την συνέχεια του God Butcher (που επίσης περιλαμβάνει η συλλογή), God Bomb, το πρώτο volume από το Black Panther run του Christopher Priest και το Under Siege (που υπάρχει μόνο τμηματικά στο Marvel Mightiest Collection) Μέχρι στιγμής η συλλογή περιλαμβάνει υλικό από την δεκαετία του '80 και έπειτα μόνο, ενώ έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην Ιταλία. Η σειρά έχει φυσικά ράχη με σχέδιο, στα πρότυπα των άλλων συλλογών, ενώ από το βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να έχουν προγραμματίσει τουλάχιστον 92 τόμους. 11 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted February 11 Share Posted February 11 Πάρα πολύ ωραία φαίνεται από αισθητικής άποψης και έχει και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές. Μακάρι να τη δούμε και στα μέρη μας κάποια στιγμή! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starman84 Posted February 11 Share Posted February 11 Εκτός απο το Black Panther που δεν έχω διαβάσει όλες οι άλλες οι επιλογές είναι Ελπίζω κ εγώ κάποια στιγμή να ρθει κ στην Ελλαδα 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted February 11 Author Share Posted February 11 Να προσθέσω και το Silver Surfer - Rebirth of Thanos στα ενδιαφέροντα νέα άλμπουμς, που αποτελεί προοίμιο του Infinity Gauntlet. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted February 11 Share Posted February 11 Αρκετές οι σκέψεις, οι οποίες μου τριβελίζουν στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Άραγε, σταμάτησε η Officical Marvel Graphic Novel Collection, για να αντικατασταθεί από την παρούσα( αν και ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν από το τέλος της); Θα έχει άραγε αποκλειστικά ιστορίες από τη δεκαετία του '80 κι έπειτα; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε εύχομαι να φθάσει σύντομαι και στην Ελλάδα, μιας που η δεκαετία του '60 καλύφθηκε σχεδόν από την Radnet, ενώ τα σημαντικότερα σύγχρονα( αλλά και κάμποσα παλιά) events, κυκλοφόρησαν από την Hachette. Τη δεκαετία του '80( όπως και του '70) δεν την έχει αγγίξει κανείς πρόσφατα. Έχουν προγραμματιστεί μόνο 92 τόμοι; Μα, γιατί 92; Τι σόι περίεργο νούμερο είναι αυτό; Γενικά πολλά τα ερωτήματα, τα οποία ελπίζω να απαντηθούν εν καιρώ. @GreekComicFan, θα μπορούσα να ρωτήσω, στον εκδοτικό τομέα τι δουλειά έχει γίνει; Είναι σκληρόδετο; Η ράχη πώς είναι; Τα χρώματα; Ευχαριστώ προκαταβολικά! 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted February 11 Author Share Posted February 11 Δεν έχω δει το εσωτερικό σαλόνι κάποιου τόμου για να απαντήσω στα περισσότερα ερωτήματα σου. Εξωτερικά όμως, ναι, είναι σκληρόδετο και στην ίδια ποιότητα με την μαύρη έκδοση. Το ότι δείχνει 92 τόμους στην διαφήμιση μου έκανε εντύπωση και εμένα. Τόσο του ότι δεν μας έχουν συνηθίσει να προδιαθέτουν για τόσους πολλούς σε μια δόση, όσο και για το συγκεκριμένο νούμερο. Αν και το σχέδιο της ράχης δείχνει να χρειάζεται 92 τόμους για να ολοκληρωθεί, οπότε μάλλον είναι καθαρά θέμα πρακτικότητας. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted February 28 Author Share Posted February 28 Κάτι που παρατήρησα σε κάποιους τόμους που έχουν δημοσιευτεί και στην Official GN Collection, είναι πως προσθέτουν υλικό για να τους κάνουν θελκτικούς για επαναγορά, πρακτική που είναι συνηθισμένη στην κανονική αγορά, αλλά δεν θα περίμενε κανείς σε partworks συλλογές. Να που φτάσαμε και σε αυτό το σημείο λοιπόν. Ένα σαφές παράδειγμα, είναι το Wolverine των Claremont/Miller που είδαμε μεταφρασμένο και στην χώρα μας, το οποίο περιέχει και τα τεύχη του Uncanny X-Men 172-173, τα οποία πιάνουν την ιστορία από εκεί που την άφησε η μίνι σειρά του Wolverine, τα οποία όπως είχα επισημάνει και στην παρουσίαση, είχαν βάλει στη σειρά που αποτέλεσε το πρότυπο της συλλογής της Hachette, το Marvel Premiere και μου είχε κάνει εντύπωση που τα είχαν αφήσει απέξω στην δική τους έκδοση. Το God Butcher που αναμένουμε να βγει και στην τρέχουσα συλλογή της χώρας μας, περιέχει επίσης και το έκτο τεύχος της σειράς God of Thunder στην έκδοση του από την Legendary Collection. 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts