Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Mist Wanderers (Micah Stoogenk, Deborah Blumenthal, Arinela Kociko)


Recommended Posts

Mist wanderers 01.jpg 1675710937547.jpg

 

Αυτή είναι η έντυπη μορφή ενός webcomic, την οποία βρήκα και αγόρασα στο Athens Con του 2022. Η αφήγηση ξεκινά με μια φοιτήτρια σε ένα κολέγιο των ΗΠΑ, τη Τζούλια, η οποία αισθάνεται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου με τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές της. Κάποια στιγμή, και ενώ βρίσκεται μαζί με έναν ελκυστικό και κατά τα φαινόμενα ενδιαφέροντα συμφοιτητή, το φυλακτό, που της είχε δώσει η μητέρα της, αρχίζει να λάμπει και η Τζούλια μεταφέρεται σε ένα άλλο μέρος. 

 

Όπως μεταφερόμαστε κι εμείς σε έναν τόπο, που ονομάζεται "Πρώτος Κόσμος" και παρακολουθούμε μια ομάδα από μάντεις /μάγους να συζητούν για μια προφητεία και για ένα μήνυμα, που ίσως τους αναστατώνει. Αναφέρονται σε κάποια Ταμπίνα, που αναστατώνει τους ανθρώπους με τις προφητείες της και κάπου εκεί το τεύχος τελειώνει....

 

Λίγο πολύ αυτά συμβαίνουν μέσα στις 44 σελίδες (μαζί με εξώφυλλα και οπισθόφυλλα) αυτού του φανζίν, που για να είμαι ειλικρινείς, δεν με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Το πρώτο μέρος δίνεται με μεγάλη βιασύνη, λες και οι δημιουργοί να βιάζονται να ξεπετάξουν την εισαγωγή, το δεύτερο μέρος φαίνεται πολύ πιο υποσχόμενο, αλλά τελειώνει γρήγορα και η σύνδεση μεταξύ των δύο επαφίεται στη φαντασία των αναγνωστών/τριών. Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερα μαθαίνεις για την υπόθεση διαβάζοντας το οπισθόφυλλο, παρά το ίδιο το κόμικ, κάτι που μάλλον δεν είναι καλό σημάδι. 

 

Ακόμη και το σχέδιο της Arinela Kociko, που μου είχε αρέσει σε άλλα της φανζίν, εδώ δεν με ικανοποίησε καθόλου: το βρήκα βιαστικό, πρόχειρο και υπερβολικά στηριγμένο στον Η/Υ, για να προκαλέσει κάποια συναισθήματα σε όσους/ες διαβάζουν το κόμικ, ενώ και ο χρωματισμός δεν βοηθά καθόλου

 

Mist wanderers (inside page).jpg

 

Δεν μου αρέσει, για προσωπικούς μου λόγους, να είμαι απολύτως απορριπτικός με αυτοεκδόσεις, επειδή σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια και το μεράκι των δημιουργών και έτσι και εδώ, θεωρώ, ότι η ιστορία έχει δυνητικά κάποιο ενδιαφέρον, αλλά οι δημιουργοί δεν έχουν καταφέρει να βρουν τα πατήματά τους ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς το κόμικ στο διαδίκτυο, στο σύνδεσμο που παραθέτω στην αρχή και να σχηματίσετε άποψη. Μέχρι στιγμής, τα επεισόδια 1-6 καλύπτουν το υλικό της έκδοσης, ενώ το 7 επεισόδιο προχωρά την ιστορία πιο πέρα.

 

Σαν έκδοση είναι ωραία, με ιλοσυτρασιόν χαρτί και καλή επιμέλεια και είναι γραμμένο στα αγγλικά. Υποψιάζομαι, ότι οι δύο άλλες δημιουργοί είναι αλλοδαπές, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος - και δεν έχει και μεγάλη σημασία, εξάλλου. :) 

 

Θα ήθελα να δω και την έντυπη συνέχεια, γιατί στο διαδίκτυο δεν παίζει να το διαβάσω - όχι αυτό, κανένα κόμικ, μιας και δεν έχω καταφέρει να κάνω αυτή τη μετάβαση ακόμη - και ούτε πρόκειται. 

 

Σκαναρίσματα και φωτό δικά μου. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...