Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

The Infinity Gauntlet (Jim Starlin, George Perez, Ron Lim)


Recommended Posts

InfinityGauntlet001.jpgInfinityGauntlet001Back.jpg

 

Πρώτη Ελληνική Κυκλοφορία: 11-05-2018

Υλικό Συλλογής: The Infinity Gauntlet v1 01-06 (July/December 1991)

 

Για πάρα πολύ καιρό ο Θάνος, ο τρελός τιτάνας, προσπαθούσε να κερδίσει την εύνοια του θανάτου, προκαλώντας τον όλεθρο όποτε εμφανιζόταν. Μέχρι που κατάφερε να συλλέξει τα έξι πετράδια της αιωνιότητας και το γάντι που τα χειρίζεται. Και όλο το σύμπαν νοιώθει τις συνέπειες, τόσο που, θνητοί και θεοί συνασπίζονται για να τον σταματήσουν.

 

Το κοσμικό έπος της Marvel και του Jim Starlin βγήκε και στην χώρα μας, σε μια έκδοση τούμπανο από την Οξύ.  Και συνέπεσε με την κυκλοφορία της ταινίας-εισπρακτικό φαινόμενο, Avengers: Infinity War η οποία διασκευάζει χαλαρά την θεματική του.

 

Η ιστορική σημασία του event όσο αφορά την βιομηχανία των κόμικς είναι τεράστια. Έχοντας ξεκινήσει την ανάπτυξη της θεματικής καιρό πριν σε άλλους τίτλους, η κατάληξη σε αυτά τα 6 ενισχυμένα τεύχη οδήγησε σε μια προώθηση άνευ προηγουμένου μέχρι τότε, και με διάφορα tιe-ins με τους κανονικούς τίτλους, όπου ανέπτυξαν διάφορα γεγονότα του τίτλου από την οπτική γωνία των επιμέρους χαρακτήρων (τα τεύχη 4-5 στο Incredible Hulk της Modern Times είναι παραδείγματα της σύνδεσης αυτής π.χ.), όλα τακτικές που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα. Και φυσικά η επιρροή στις ιστορίες κοσμικών διαστάσεων που βγήκαν έκτοτε, είναι ανεκτίμητη. 

 

Ο Starlin γράφει μια ιστορία αρκετή φιλόδοξη και τόσο μεγάλο εύρος όσο και το σύμπαν, και καταφέρνει να το κάνει ισορροπημένα, κάτι που δε είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε ένα σωρό καλοκαιρινά events που βγήκαν έκτοτε ως παράδειγμα για το πόσο εύκολα μπορούν να πάνε τα πράγματα στραβά ή να καταλήξουν μονόπατα. Το να βάλει έναν μηδενιστή ημίτρελο τιτάνα να σβήνει το μισό σύμπαν για να εντυπωσιάσει το μόνο ον στο σύμπαν που δεν μπορεί να εντυπωσιαστεί, μόνο και μόνο για να χάσει στο τέλος επειδή ο ίδιος δεν είναι έτοιμος για την δύναμη που κραδαίνει  είναι ταυτόχρονα πανέξυπνο και πεδίο προς εκμετάλλευση και ένα σωρό παραβολές για την ύβρι.

 

Ο τίτλος είχε την ευτυχία να σχεδιαστεί από δύο καλλιτέχνες που ευδοκιμούν στην απόδοση πληθών και επικών τοπίων, τον George Perez και τον Ron Lim, με τον πρώτο να καλύπτει μέχρι και τις αρχές του τέταρτου τεύχους και να φεύγει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (σχεδίαζε το επίσης μπελαλίδικο War of the Gods της DC) και τον δεύτερο να αναλαμβάνει από εκεί και έπειτα, αναλαμβάνοντας και τις συνέχειες που βγήκαν τις επόμενες χρονιές, τα Infinity War και Infinity Crusade. Χάρη σε αυτούς του δύο, η αίσθηση της μάχης, το περιβάλλον τους, οι μηχανισμοί αλλά και τα τεκταινόμενα της καθώς και οι χαρακτήρες που συμμετέχουν δεν χάνονται μέσα σε εικόνες που απλώς προσπαθούν να δείχνουν όμορφες, μια κοινή μάστιγα αρκετών σύγχρονων κόμικς. Οι δύο καλλιτέχνες είναι storytellers και οι ίδιοι, και το στήσιμο των εικόνων τους είναι αντίστοιχο, αναδεικνύοντας ότι τους ζητάει το σενάριο του Starlin.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική έκδοση πρέπει να προέρχεται από κάποια συλλογή που βγήκε μέχρι και τα μέσα του 2000 (μάλλον το trade του 2006 με cover price 24,99$), μιας και βλέπω το όνομα του Bill Jemas ως εκδότη.

 

Bonus

 

Ο Brian Cronin εξηγεί με ποιο τρόπο - και γιατί - επιλέχθηκαν οι χαρακτήρες που "πέθαναν" στην εκκαθάριση που έκανε ο Θάνος μέσα στο κόμικ.

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

 • GreekComicFan changed the title to The Infinity Gauntlet (Jim Starlin, George Perez, Ron Lim)
 • 2 months later...

:thanos:

 

Σαν τελείως άσχετος με την θεματολογία, είδα το "Infinity War", το οποίο και βρήκα εξαιρετικό και μετά από διάφορα διθυραμβικά σχόλια που άκουσα ,αγόρασα το κόμικ. :)  Κι αφού τελείωσα την ανάγνωσή του, ας πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου. Να ξανατονίσω ότι τα λεγόμενά μου δεν είναι απαύγασμα γνώσης και σοφίας, αλλά η γνώμη κάποιου άσχετου με το συγκεκριμένο σύμπαν και τα γεγονότα.

 

Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάποιο κόμικ και να μου έχει δημιουργήσει τόσο έντονα συναισθήματα, όσο αυτό. Σεναριακά παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την συμμετοχή άπειρων ηρώων του σύμπαντος της Marvel (που μερικούς τους ξέρω, άλλους τους είχα ακουστά κι άλλους δεν τους γνώριζα καν). Από την πρώτη κιόλας σελίδα βλέπουμε έναν Thanos, παντοδύναμο κι έτοιμο για όλα, που σε μία συνεχή επίδειξη δύναμης δεν διστάζει να φέρει την καταστροφή και τον απόλυτο όλεθρο σε όλα τα πλανητικά συστήματα. Ο σεναριογράφος, μαεστρικά βάζει στο παιχνίδι διάφορους υπερήρωες, καλούς και κακούς, γήινους κι εξωγήινους, που ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη, αυτήν με τον μοβ Τιτάνα. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο κατά την διάρκεια των ετοιμασιών του επικείμενου πολέμου ανάμεσα σε δυνάμεις που φαίνεται πρακτικά αδύνατον να χάσουν, ο οποίος όταν έρχεται γίνεται με απίστευτη πλοκή που καμία κινηματογραφική ταινία, ακόμα και λογοτεχνικό βιβλίο, δεν νομίζω να μπορούν να την πετύχουν. Ενδιαφέρον είχε και το γεγονός ότι η καταστροφική μανία του Thanos στην αρχή, χτυπάει και τους υπερήρωες, ενώ η τροπή που παίρνουν τα πράγματα, όσο πλησιάζουμε στο φινάλε, με εξέπληξε ευχάριστα (μιας και περίμενα να υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες με την πρόσφατη ταινία). Σε κανένα απολύτως σημείο του κόμικ δεν παρατήρησα κάποια κοιλιά. Αντιθέτως κάθε σελίδα εξάπτει την περιέργεια του αναγνώστη για την συνέχεια. Αξίζει νομίζω να σταθούμε και στον όμορφο χειρισμό της γλώσσας από τον συγγραφέα. Απίστευτα λογοτεχνικός.  :clap:

 

Το σχέδιο φανερώνει την ηλικία του και την εποχή του. Μία εποχή ρετρό πλέον, αλλά τόσο όμορφη.  :love: Παράλληλα κρύβει πολλές λεπτομέρειες και μία τεράστια ποικιλία από χρώματα, που αντί να κουράζουν, φέρνουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

 

Από την έκδοση θα ήθελα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να υπήρχαν έξτρα καλούδια και το δεύτερο είναι ότι ένα τέτοιο έργο θα το ήθελα σκληρόδετο (στην ίδια τιμή με το μαλακόδετο  :lol:). Κατά τα άλλα η παρούσα έκδοση κυμαίνεται στα επίπεδα της ΟΞΥ, τα οποία είναι πολύ υψηλά. Αρκετά στιβαρή η κόλληση, που αντέχει τον μεγάλο αριθμό σελίδων. Το χαρτί είναι καλή ποιότητας και η μετάφραση θεωρώ ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

 

Ευχαριστώ πολύ την Marvel που δημιούργησε αυτό το κόμικ και την ΟΞΥ που το έφερε στην Ελλάδα. :thanx:

 

 

:beer:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Διαβασα την ιστορια χθες. Δεν εχω διαβασει πολλες ιστοριες DC/Marvel που να γραφτηκαν πριν απο το 2000 οποτε δεν ξερω και πολυ για το υφος που επικρατουσε στις αρχες των 90's . Μπορω ομως να πω οτι εντυπωσιαστικα με τη συγκεκριμενη ιστορια. Υπηρχανε ενα δυο ψεγαδια οσον αφορα το σεναριο αλλα η ιστορια ηταν τοσο χορταστικη και το σχεδιο τοσο ψυχεδελικο και ομορφο που μπορω να πω ανετα οτι ειναι μια απο τις καλυτερες ιστοριες που διαβασα τον τελευταιο καιρο. Δικαιως θεωρειται κλασσικο και μια απο τις πιο σημαντικες ιστοριες των υπερηρωικων κομικς.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Το διαβασα για δευτερη φορα, η πρωτη ηταν λιγο ψυχαναγκαστικη, λιγο πριν ή λιγο μετα απο την θεαση του Avengers Infinity War στο σινεμα. Την πρωτη φορα μου φανηκε απλα οκ, τωρα μπορεσα να δω τους λογους που το κανουν να θεωρειται τοσο σημαντικο!

 

Εχει γινει φοβερη δουλεια, τοσο σεναριακα οσο και σχεδιαστικα και βρηκα μια δυσκολη να επιτευχθει αρμονια! Η πληθωρα των χαρακτηρων δεν λειτουργει κατα της ιστοριας, σιγουρα πολλοι χαρακτηρες δεν εχουν κανενα ρολο στην εκβαση της αλλα καταλαβαινω πως για λογους επικοτητας επρεπε να ειναι εκει. Θα ηθελα μερικες παραπανω πληροφοριες σε καποια σημεια αλλα δεν με ενοχλησε στο να απολαυσω το κομικ! Μια συνθετη, επικη ιστορια, με υπαρξιακες και οχι μονο προεκτασεις. Απο τις ιστοριες που "γερασαν" πολυ καλα και must read για καθε κομικσοφιλο!

 

Η εκδοση της Anubis Οξυ αξιοπρεπης, αν δεν επρεπε σχεδον να καταστρεψεις τον τομο για να διαβασεις τα μπαλονακια στην μερια της ραχης, θα ηταν αψογη, συνεχεια στη στιβα με τα αδιαβαστα το The Infinity War!

 

:beer3:

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, batigoal said:

Η εκδοση της Anubis αξιοπρεπης, αν δεν επρεπε σχεδον να καταστρεψεις τον τομο για να διαβασεις τα μπαλονακια στην μερια της ραχης, θα ηταν αψογη, συνεχεια στη στιβα με τα αδιαβαστα το The Infinity War!

 

:beer3:

 

Αυτή την βλακεία παίζει να την έχει κάνει η Οξύ σε όλα τα τομάκια. Το ίδιο πρόβλημα έχει και το 1985 που πήρα με την έκπτωση και άλλα που τσέκαρα στο Public ιδίοις όμμασι... Δεν υπολογίζουν σωστά τα εσωτερικά περιθώρια της ράχης.

 • Like 7
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Χαχα κι εγώ το διάβασα τα Χριστούγεννα, μου άρεσε, ναι ήταν επικό!!!!
Βέβαια για πρώτο του ´22 διάβασα το infinity war και παρόλο που έβγαζε και αυτό μια επικιλα, νομίζω ότι είχε αρκετή π@παρολογια στα μπαλονάκια χαχαχα μπορεί να έφταιγε και η μετάφραση που καταλάβαινα τα μισά όπως τα γράφανε χαχαχα με λίγα λόγια μου άρεσε λίγο λιγότερο 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

On 4/1/2022 at 6:01 ΜΜ, The Fists Of Stan Lee said:

 

Αυτή την βλακεία παίζει να την έχει κάνει η Οξύ σε όλα τα τομάκια. Το ίδιο πρόβλημα έχει και το 1985 που πήρα με την έκπτωση και άλλα που τσέκαρα στο Public ιδίοις όμμασι... Δεν υπολογίζουν σωστά τα εσωτερικά περιθώρια της ράχης.

 

Στην πρώτη χιλιάδα του Gauntlet δεν είχε πρόβλημα. Σε μεταγενέστερους τόμους άλλαξαν βιβλιοδέτη και τους τα βγάζει πιο σφικτά, σύμφωνα με τα όσα είχαν πει τότε για το θέμα οι υπεύθυνοι της Οξύ.

 • Like 6
 • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...