Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania (2023)

Recommended Posts

324337207_5561258350640103_5661330092210055200_n.thumb.jpg.935e89df81b2a43aa0fb1d8a2a8ea5ef.jpg

Αντε, να ετοιμάζουμε το θέμα για τη πρώτη MCU ταινία του 2023. Προσωπικά δεν έχω ψηθεί ιδιαίτερα από τα trailer, δεν έχω καταλήξει ακόμα αν είναι σινεμά ή για καναπέ. Προς το 2ο πηγαίνω τώρα.

• Like 4
  • Thanks 2

• 5 weeks later...

Την είδα χθες βράδυ. Καλή ήταν, σίγουρα καλύτερη από αυτά που μας έχει παρουσιάσει η Marvel τελευταία (Love & Thunder, She-Hulk, Ms. Marvel κ.λπ.). Όπως οι δύο προηγούμενες ταινίες του Ant-Man, έτσι και αυτή κινείται γύρω στο 7. Ωραίος ο Paul Rudd, ακόμα πιο ωραίος ο Jonathan Majors ως Kang. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι, σε αντίθεση με τα κόμικς, ο Kang εδώ είναι κάπως πιο "ανίσχυρος". Ίσως να τον έκαναν έτσι, για να μπορούν να πουν ότι ο Ant-Man είχε κάποιες ελπίδες να τα βάλει μαζί του.

Επίσης, η Lilly είναι πολύ περιορισμένη αυτή τη φορά ως Wasp και ο MODOK είναι απλά αστείος (και το CGI του, ό,τι χειρότερο). 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να χαθεί η μπάλα, καθώς μπαίνουμε σε φάση Multiverse όπου οι εκδοχές των ηρώων είναι αναρίθμητες (ειδικά αν υπολογίσουμε και τους "καινούργιους" που εισάγονται από εδώ και πέρα, π.χ. Eternals, Thunderbolts, Fantastic Four, Ms. Marvel, Monica Rambeau, Stature, Iron Heart κ.λπ.). Είναι διαφορετικό πράγμα το να έχεις να διαχειριστείς και να αναπτύξεις 5 ήρωες και άλλο 50+. 

Edited by the comic guide
  • Like 6
  • Thanks 2

Πωωωωωωωω

pure popcorn sci-fi awesomeness!!!!!!!!

ρε βλέπουμε κόμικς στην οθόνη, τι κόσμο μας έδειξε πάλι η μαρβελ

αφηστε τον Μοντοκ ήσυχο, γελάγανε και τα μουστάκια μου όταν τον έβλεπα

(btw δεν ήταν χάλια το cgi του, ήταν αστειάκι απλά, αν θυμάμαι καλά σε βιντεάκια που γύριζαν στα ιντερνετς στα 00s, εκτός κι αν θυμάμαι λάθος αλλά σίγουρα το έχω ξαναδεί πολύ παλιά)

τελος πάντων καλά καταλάβατε μου άρεσε χαχα

(εντάξει, δεν ήταν Η πώρωση αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το θάψιμο, βασικά μπορώ να καταλάβω γιατί αλλά δεν με απασχολεί, πρόβλημα τους χαχα)

• Like 6
  • Haha 2

On 21/2/2023 at 10:39 ΜΜ, gr8 said:

Πωωωωωωωω

pure popcorn sci-fi awesomeness!!!!!!!!

ρε βλέπουμε κόμικς στην οθόνη, τι κόσμο μας έδειξε πάλι η μαρβελ

Αυτό! Οι graphic artists κάναν ΠΑΠΑΔΕΣ! Και εκεί σταματάνε δυστυχώς τα καλά...

Άνισες ερμηνείες (βλ.Πφάιφερ), ψιλοκακή ροή (γιατί προσπαθεί να γίνει το νέο Ragnarokk απεγνωσμένα) και η χειρότερη επιστροφή villain ever. :prankster:

Είναι για σινεμά; ΕΙΝΑΙ!

Είναι ο Kang αυτό που περιμέναμε; ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ!!

ΑΓΑΠΑΜΕ CASSIE? Ω ΝΑΙ!!!

quantumania-thank-you-spiderman-ant-man-

υγ.Μη φύγετε, έχει σκηνή και μετά τα credis, δεύτερη.

Edited by The Fists Of Stan Lee
  • Like 7

Ήταν ο ορισμός του χλιαρού; Ήταν. 

Ήταν όμως τόσο κακό ώστε να δεχτεί τις χειρότερες κριτικές για ταινία του MCU; Δεν μπορώ να το αποφασίσω ακόμα.* 

Όλη η αξία του Ant-Man σαν χαρακτήρα και franchise στα πλαίσια του MCU είναι, για μένα, ότι είναι ένας απλός ανθρωπάκος με οικογένεια, που προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και με σωστές ηθικές αρχές που συνεχώς τον αναγκάζουν να θυσιάζει πράγματα. Κάθε φορά που η ταινία το θυμόταν αυτό, πραγματικό την απολάμβανα. Παρ'όλο που βρήκα την νέα Cassie τόσο αδιάφορη που παίζει να διάβαζε τις ατάκες της από καρτέλες αλά Love Actually, κάθε φορά που η ταινία έκανε focus στην σχέση Scott/Cassie και μερικές φορές στην σχέση Hank/Janet/Hope (γιατί κούρασε γρήγορα η Janet που δεν αποκάλυπτε τι συνέβη όσο ήταν παγιδευμένη στο Quantum Realm), το χαιρόμουν.   

Αυτό το Quantum Realm ρε γμτ όμως μου φάνηκε τόσο ανέμπνευστο και άδειο και με πολύ μέτριο CGI. Ειδικά εκείνη σκηνή που η Janet βρίσκει "όχημα" στην έρημο μαχαιρώνοντας τον τύπο, νόμιζα ότι έβλεπα youtube video. 

Ευτυχώς ο Kang έσωσε την κατάσταση και ενώ μου άρεσε σαν χαρακτήρας και ερμηνεία, δεν ξέρω αν ένας τέτοιος τρόπος εισαγωγής του ήτνα ο κατάλληλος για να μας τον παρουσιάσει σαν τον επόμενο μεγάλο villain της Marvel. 

Spoiler

Αν οι αντίπαλοι των Avengers στις επόμενες ταινίες είναι το Council of Kangs, καλώς. Αν όχι, τότε θα έχουμε έναν αντίπαλο που κέρδισε ο Ant-Man με την βοήθεια μυρμηγκιών (α και έχει πεθάνει άλλη μια φορά στο Loki). Ναι οκ, δεν ήταν στο 100% της δύναμης του και θέλω να πιστεύω ότι δεν πέθανε, αλλά έγινε ένα με το power source του σκάφους του (του σκάφους του δεν ήταν; έχει περάσει και μια βδομάδα που το είδα) και θα επιστρέψει αναβαθμισμένος. 

Michelle Pfeiffer έδωσε ρέστα, αλλά το παχνίδι με τις αντωνυμίες που έπαιζε (και μαζί όλο το καστ βασικά) για να μην μας πει το όνομα του Kang μέχρι την μέση κατάντησε εκνευριστικό. 

Τώρα για το τέλος:

Spoiler

Νόμιζα ότι ο Scott, συνεχίζοντας το μοτίβο από σχεδόν κάθε του εμφάνιση, θα θυσιαστεί και θα μείνει πίσω στο Quantum Realm. Εμφανίζεται και η Hope και γίνεται ακόμα καλύτερο και πιο ενδιαφέρον. Τους βλέπεις να κοιτάνε τον ορίζοντα ταλαιπωρημένοι και μετά....... ανοίγει πύλη η Cassie και τσουπ γυρίζουν πίσω. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πιο μετά έχει και μια μικρή κρίση πανικού για το αν ήταν η σωστή απόφαση να εναντιωθούν στον Kang και μετά..... τίποτα. 

Σύμφωνα με leaks του Οκτωβρίου, στο τέλος ο Scott και η Janet θα έμεναν παγιδευμένοι στο Quantum Realm. Τα leaks αυτά ήταν κατά 99% σωστά και το μόνο που δεν πέτυχαν ήταν το τέλος και το άνοιγμα της πύλης από την Cassie. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ήταν αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Ίσως επειδή ο Scott είχε παγιδευτετεί ήδη μια φορά στο Quantum Realm; Μήπως άλλαξαν τα πλάνα για τον Kang στις επόμενες ταινίες; Who knows? 

Τουλάχιστον αν γινόταν έτσι, θα ένιωθα ότι ο Kang θα γινόταν ακόμα πιο απειλητικός, θα υπήρχαν συνέπειες για το καστ. Τώρα τίποτα. Κανένας δεν πέθανε, κανένας δεν είχε την οποιαδήποτε συνέπεια μετά από μάχη με έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο. Δύο φορές έχει εμφανιστεί o ισχυρός αντίπαλος, δύο φορές "πέθανε". 

Συνοπτικά, μέσα σε όλο αυτόν τον ανέμπνευστο CGI χαμό, η ταινία μας έδωσε έναν νέο υποσχόμενο big bad που όμως χρειάζεται πιο προσεκτική μεταχείριση, κάποιες όμορφες στιγμές μεταξύ των πρωταγωνιστών, την σκηνή με το Probability Storm, δυνατές ερμηνείες Rudd/Pfeiffer/Majors, κάνα δύο αστεία που με έκαναν να γελάσω αρκετά και..... αυτά. Γενικά μου δόθηκε η εντύπωση ότι χρειαζόταν ένα πέρασμα ακόμα το σενάριο πριν γυριστεί, τα εφέ πριν θεωρηθούν ολοκληρωμένα κτλ. 

Μετά την απίστευτη ήττα που φάγαμε με το Love and Thunder και το Wakanda Forever (άποψη που μάλλον δεν συμμερίζονται πολλοί), ήλπιζα το Quantumania να ανατρέψει λίγο τα δεδομένα, αλλά τώρα περιμένουμε το GOTG 3 ή κάποια σειρά (παραδόξως οι τηλεοπτικές παραγωγές της Phase 4 μου άρεσαν περισσότερο συνολικά από ότι οι κινηματογραφικές). 

*Νιώθω ότι αυτό που έκανε το Quantumania να πατώσει στις κριτικές δεν ήταν τόσο το ότι ήταν κακή ταινία (έχουμε δει πολύ χειρότερες) αλλά ότι εκφράζει κάποια από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά για τα οποία κατηγορείται η Marvel, δικαίως ή αδίκως. Τα εφέ δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι για μια ταινία που διαδραματίζεται σχεδόν εξ'ολοκλήρου σε ένα φανταστικό κόσμο. Ο Ant-Man και το character arc του δεν οδηγεί πουθενά, χάνεται μέσα στο χάος των χαρακτήρων, του exposition και του συνεχούς στησίματος γεγονότων που θα δούμε στο μέλλον. Ας συγκρίνουμε τα αντίστοιχα Iron Man 3, Civil War, Ragnarok και No Way Home και πόσο/πως προχώρησαν τον εκάστοτε χαρακτήρα. Το Civil War, δε, κατάφερε να επικεντρωθεί στον Cap και να τον βάλει στο επίκεντρο μιας ιστορίας μεγαλύτερης από αυτόν. Το Quantumania όχι. 

Edited by Darth Chris
  • Like 7
  • Thanks 1