Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Ο Λανφέστ του Τρόυ (Christopher Arleston, Didier Tarquin)


Recommended Posts

Lanfeust de Troy.jpgLanfeust de Troy Back.jpg

 

Πρώτη Ελληνική Κυκλοφορία: 23-05-2020

Πρωτότυπος Τίτλος: Lanfeust de Troy Τ1 (10-1994)

 

Το Lanfeust de Troy είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τίτλους στην Γαλλία, τα τελευταία 25+ χρόνια, έχοντας βγάλει αρκετές συνέχειες και spin-offs, καθώς και ένα ανθολογικό περιοδικό που κράτησε για σχεδόν 21 χρόνια και 277 τεύχη. Η κεντρική σειρά έβγαλε 8 άλμπουμ και ένα μεταγενέστερο εμβόλιμο μεταξύ του τέλους της αρχικής σειράς και της πρώτης συνέχειας.

 

Lanfeust-de-Troy-greek2.jpg

 

Οι περισσότερες εικόνες προέρχονται από τα δείγματα που παραθέτει ο εκδότης.

 

Ο κόσμος του Τρόυ είναι ένας κόσμος μαγείας, στην οποία κάθε μέλος της κατέχει από μια ξεχωριστή μαγική δύναμη την οποία χρησιμοποιεί για της ανάγκες της κοινότητας της, αρκεί να υπάρχει ένας σοφός στο χωριό για να την μεταδώσει στους κατοίκους της. Η περιπέτεια που μας βάζει στον κόσμο του Τρόυ, μας συστήνει τον Λανφέστ, έναν νεαρό σιδερά που μπορεί να λιώσει ένα σίδερο με μια ματιά και είναι ερωτευμένος με την μια από τις κόρες του σοφού του χωριού. Η ζωή του θα αλλάξει όταν έρθει σε επαφή με ένα σπαθί του οποίου η λαβή είναι φτιαγμένη από το Φίλντισι του Μαγόχαμοθ, το οποίο ξεκλειδώνει την δυνατότητα του να επικαλεστεί την απόλυτη δύναμη. Ο Λανφέστ λοιπόν θα πρέπει να ταξιδέψει μαζί με τον σοφό Νικολίδη και τις κόρες στους στην πόλη που βρίσκονται οι πρεσβύτεροι σοφοί για να εξετάσουν τι σημαίνει αυτή η ξαφνική ανακάλυψη...

 

Lanfeust-de-Troy-greek4.jpgLanfeust-de-Troy-greek5.jpg

 

...κάτι που θα δώσει την δυνατότητα στον Άρλεστον να μας παρουσιάσει καλύτερα τον κόσμο και τις ιδιαιτερότητες του Τρόυ, αναπτύσσοντας παράλληλα και τους βασικούς χαρακτήρες του, με έναν μεστό και ψυχαγωγικό τρόπο, που δείχνει πως ξέρει τι κάνει και δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Το ύφος που διαλέγει, δείχνει πως απευθύνεται πρωτίστως σε εφηβικό και Young Adult κοινό, αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Αν μη τι άλλο, το χιούμορ αγγίζει κάποιες φορές ενήλικα θέματα και η έντονη σεξουαλική συμπεριφορά της μιας από τις κόρες του σοφού Νικολίδη, δίνει ένα πιο αντισυμβατικό αέρα στον κατά τα άλλα πιστό στα μοτίβα του sword and sorcery και του a hero's journey σενάριο. Βλέπω να προσβάλλονται από αυτό μερικοί στον νεοσυντηρητικό περιβάλλον που ζούμε, αλλά c'est la vie! Γαλλικό κόμικ διαβάζουμε, και αυτοί τείνουν να μην έχουν τα ίδια προβλήματα με την επίδειξη της σεξουαλικότητας τους, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. :)

 

Όπως ίσως καταλάβατε, αυτό που διάβασα μου άρεσε και θα ήθελα να δω την συνέχεια σύντομα, μιας και αυτό το πρώτο άλμπουμ λειτούργησε κυρίως ως ορεκτικό, μην μπαίνοντας καν στον κόπο να μας δώσει το κλασικό μεγάλο κακό που θα πρέπει οι πρωταγωνιστές μας να υπερνικήσουν, παρόλο που μας παρουσιάζεται το προφίλ του στην πρώτη σελίδα του άλμπουμ. Οπότε μας περιμένουν περισσότερα στην πορεία.

 

Η Ελληνική έκδοση τώρα έχει μια ιδιαίτερη ιστορία από πίσω, μιας και ξεκίνησε πρώτα ως scanlation από την νεοσύστατη τότε κοινότητα του greekcomics.gr. 14 χρόνια αργότερα, ο υπεύθυνος της κοινότητας το κυκλοφόρησε μέσω της Λέσχης Φίλων Κόμικς ως σκληρόδετη έκδοση, διατηρώντας την ίδια μετάφραση, αλλά με νέα επαγγελματική επιμέλεια, που σαφώς κάνει το κείμενο πιο στρωτό.

 

Η έκδοση είναι παραπλήσια με τις γαλλοβελγικές εκδόσεις που σημαίνει πως μιλάμε για μια πολύ καλή ποιότητα και σε μέγεθος 23x32 εκ. Και λέω παραπλήσια, καθώς 1 προς 1 αναλογία δεν μπορεί να υπάρχει, χωρίς τουλάχιστον να ανέβει πολύ το κόστος, λόγω των διαφορετικών στάνταρ στην Ελληνική αγορά, που κάνει κάποιες επιλογές πιο ακριβές σε σύγκριση με έξω. Εκεί π.χ. που οι Γάλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν χοντρό ιλουστρασιόν χαρτί, εμείς έχουμε ματ, το οποίο είναι πολύ καλό μεν, αλλά σαφώς χάνει κάποια από την διαύγεια των ψηφιακών χρωμάτων. Το σκληρόδετο επίσης πρέπει να είναι λίγο πιο λεπτό και η βιβλιοδεσία πιο απλή. Αλλά αυτά είναι σχετικά μικρά θεματάκια που οι περισσότεροι δεν θα παρατηρήσουν.

 

Εκεί που εμένα μου έκανε εντύπωση, είναι στην έλλειψη γραφιστικής επιμέλειας. Με τον τίτλο να έχει αυξημένες γραφιστικές ανάγκες και με τους εκδότες που ασχολούνται με τα κόμικς στην Ελλάδα να έχουν ανεβάσει τον πήχη τα τελευταία χρόνια, μου έκανε εντύπωση που δεν φροντίστηκε αυτός ο τομέας, ιδίως όταν γίνεται σύγκριση με το αρχικό σκανλέισον, όπου βλέπουμε πως το είχαν προσέξει αυτό.

 

Lanfest 01 page 28.jpgAN_Lanf01-27.jpg

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

Ελπίζω, πως τώρα που έφυγε το αρχική άγχος της πρώτης κυκλοφορίας, να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα επόμενα για να δώσουν στην σειρά την φροντίδα που της αξίζει. :) 

 

Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει από το σκανλέισον, είναι πως η Ελληνική έκδοση περιέχει τον μεταγενέστερο ψηφιακό χρωματισμό, τον οποίο επιμελήθηκε ο Matteo Livi.

 

Lanfeust-de-Troy-greek3.jpgAN_Lanf01-02.jpg

Ο σύγχρονος χρωματισμός είναι αξιόλογος και σε αρκετά σημεία καλύτερος, και δεν υποσκιάζει ευτυχώς το σχέδιο του Tarquin, αλλά δίνει έμφαση στην γενική ατμόσφαιρα, σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό του Yves Lencot, που φροντίζει ο χρωματισμός του αναδεικνύει τα διαφορετικά κομμάτια του κάθε σκηνικού και τις φιγούρες των χαρακτήρων, με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε η ματιά του αναγνώστη να μπορεί να τα αντιληφθεί με ένα βλέμμα, αντί να τα προσπεράσει ως ασήμαντα ή γενική θολούρα.

 

Αυτά προς το παρόν. Πιθανόν να έχω να γράψω περισσότερα όταν βγουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και οι συνέχειες.

 • Like 28
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ανέφερες το πιο αξιοσημείωτο ίσως πράγμα της ελληνικής  έκδοσης: την τιμή του,η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλή,σε σχέση με την ποιότητα. :)

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, mko said:

Δεν ανέφερες το πιο αξιοσημείωτο ίσως πράγμα της ελληνικής  έκδοσης: την τιμή του,η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλή,σε σχέση με την ποιότητα. :)

 

Ισχύει. Σκληρόδετο και €12, απλά δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά.

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Χίλια συγγνώμη αν ρωτάω κάτι που είναι χαζό ή έχει ξεκαθαριστεί, απλά διάβασα διαγώνια το πρώτο ποστ για να μπορέσω να το δω όσο γίνεται πιο ανεπηρέαστη το κόμικ. 

Από που το προμηθευόμαστε? ΛΕΦΙΚ μόνο ή και από κομιξάδικα;

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το αγόρασα από την Οξύ/Brainfood!

Ήρθε την επόμενη μέρα σε απλή συσκευασία, ευτυχώς σε μένα χωρίς πρόβλημα καθώς λόγω μεγέθους σε κάποιους υπήρξαν προβληματάκια!

Η  Οξύ/Brainfood έχει αναλάβει μέρος της διανομής κατόπιν συμφωνίας με την ΛΕΦΙΚ , η περίπτωση της χονδρικής πώλησης έχει αποκλειστεί εξαρχής!

Το πρώτο αυτό τεύχος έχει τυπωθεί σε 1000 αντίτυπα και για να τυπωθεί το δεύτερο καλώς εχόντων των πραγμάτων κατά τα Χριστούγεννα θα πρέπει να πάει καλά σε πωλήσεις το πρώτο τεύχος...

Σκοπός είναι να τυπωθεί ο πρώτος κύκλος των 4 άλμπουμ και στην συνέχεια και ο δεύτερος των άλλων τεσσάρων άλμπουμ.

Η έκδοση είναι αρκετά τίμια και η προσπάθεια σίγουρα αξιέπαινη καθώς προσωπικά θα ήθελα να βλέπω τα εκδίδονται BD στα ελληνικά ,έχω βαρεθεί να βλέπω μόνο Marvel  και DC.:)

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Μου είχε κάνει δώρο κάποτε μια πρώην μου Γαλλίδα τον πρώτο τόμο του Trolls de Troy (spin-off) στα γαλλικά. Μπορώ να πω ότι η βία που είχε με creepαρε λίγο. Αυτή τα διάβαζε και γέλαγε βέβαια. :lol:

 • Like 8
 • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Dredd said:

 

Ισχύει. Σκληρόδετο και €12, απλά δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά.

 

Το πιο κοντινό είναι τα Έλρικ της Αίολος. Είναι στα 15.40€ προ έκπτωσης, αλλά είναι και παραπάνω σελίδες στο ίδιο μέγεθος. Και από όσο θυμάμαι, με ιλουστρασιόν χαρτί.

 

5 hours ago, guskoin said:

Εγώ το αγόρασα από την Οξύ/Brainfood!

Ήρθε την επόμενη μέρα σε απλή συσκευασία, ευτυχώς σε μένα χωρίς πρόβλημα καθώς λόγω μεγέθους σε κάποιους υπήρξαν προβληματάκια!

 

 

Δεν πιστεύω πως τα προβλήματα ήταν λόγω συσκευασίας στην προκειμένη. Βλέποντας τα χτυπήματα που είχε - και που τα είχε - το δικό μου αντίτυπο, μάλλον για πλημμελή αποθήκευση του στοκ το κόβω.

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα επιτελούς λίγο χρόνο και το διάβασα.  :)

 

Να σημειώσω, ότι είναι το πρώτο κόμικ που διάβασα εδώ και αρκετό καιρό, μιας και μου έχουν τύχει

το τελευταίο διάστημα ουκ ολίγα, όχι και τόσο ευχάριστα. :(

 

Πραγματικά, πολύ όμορφη εκδοσή και φαίνεται ότι έχει γίνει αρκετά προσεγμένη δουλειά.

Η ιστορία είναι αρκετά συναρπαστική και φεύγει νεράκι στο διάβασμα. 

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους όλους κοπίασαν για να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

Εύχομαι από καρδιάς, να δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και το επόμενο τεύχος. :D

 

 

:beer:

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, παιδιά σόρρυ για το κακό χιούμορ, αλλά όταν βλέπω «Ο Λάνφεστ του Τρόυ» μου θυμίζει τον Μέτζη του νεούκτη για κάποιο λόγο. :lol: Και τώρα που το σκέφτομαι, θα ήταν γαμάτο όνομα για fantasy τρολλιά, ο Μέτζι να είναι κάτι σαν τον Γκρου και ο Νεούκτι ο τόπος καταγωγής του. Και κάπου εδώ σταματάω. :misty:  

 • Haha 10
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πιάσει την έκδοση οπότε δεν θα εκφέρω άποψη για το υλικό κομμάτι του κόμικ. Ας είναι καλοτάξιδο ώστε να βγουν συνέχειες σύντομα, πολλά μπράβο στους υπεύθυνους για το εγχείρημα :clap: 

 

Το χα διαβάσει 5-6 χρόνια πριν, από ένα σάιτ που είχε μπόλικα μπε-ντε ερασιτεχνικά μεταφρασμένα στα αγγλικά (τα σκανλέϊσονς ντε). Πολύ συμπαθητικό καθαρόγραμμο σχέδιο, μισογυνιστικό τσιτάτο σενάριο με κλόπι πέιστ sword and sorcery ιστορία συν το χαρακτηριστικό σύνδρομο των γαλλοβελγικών με τα άνευρα φινάλε (τουλάχιστον στο πρώτο στόρι-αρκ που σταμάτησα). 

 • Like 11
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει τον πρώτο τόμο από scanlation, αλλά δεν ήταν του γούστου μου. Μια δημοφιλής τάση στα bd είναι οι εφηβικές περιπέτειες και σ΄αυτήν την κατηγορία ανήκει και το Λανφεστ, ίσως με περισσότερα σεξουαλικά υπονοούμενα απ' ό,τι έχουν συνήθως (από όσα έχω διαβάσει τουλάχιστον).  Προσωπικά προτιμώ άλλα είδη BD.

Οι χαρακτήρες είναι αρκετά καρικατουρίστικοι, μάλλον χάριν του ανάλογου χιούμορ, που προσωπικά δε με αγγίζει. Ειδικά οι γυναικείοι χαρακτήρες δε μου άρεσαν καθόλου.  Σεναριακά , αν και δεν έχω διαβάσει πολλά φάντασυ κόμικς, δε μου φάνηκε να ξεφεύγει από την πεπατημένη. Το σχέδιο από την άλλη είναι όμορφο και ανεβάζει αισθητά το συνολικό αποτέλεσμα. 

 

Θεωρώ πολύ καλή κίνηση του νέου χρωματισμού, που απ΄ό,τι βλέπω χρησιμοποίησαν στην ελληνική έκδοση, καθώς ο προηγούμενος χρωματισμός ήταν ...εκτυφλωτικός. Αυτός που επιλέχτηκε αντιθέτως μου φαίνεται πολύ ταιριαστός και πιο σύγχρονος.  :beer:

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που έπιασα στα χέρια μου την συγκεκριμένη έκδοση της ΛΕΦΙΚ και νιώθω κάπως περίεργα. Θυμάμαι την πρώτη φορά, πριν μερικούς μήνες, που ο καλός φίλος Γιώργος (ο πρόεδρος) μού είχε εκμυστηρευτεί το “μυστικό”, ένα κρύο βράδυ (για την ακρίβεια πρωί μιας και η ώρα είχε πάει 03:00 :P ) με μπύρες στην Λέσχη κι όλοι όσοι ήμασταν εκεί, ευχηθήκαμε να ευοδωθεί και να είναι καλοτάξιδη. Και τώρα που το εγχείρημα πήρε το δρόμο από το τυπογραφείο για τις βιβλιοθήκες μας, δεν μπορώ παρά να δηλώσω την μεγάλη μου χαρά και να κάνω την ίδια ευχή που έκανα εκείνο το βράδυ. :)

 

Το πρώτο πράγμα που εντοπίζει ο επίδοξος αναγνώστης, όταν πιάνει στα χέρια του τον πρώτο τόμο του Λανφέστ είναι το απίστευτα όμορφο εξώφυλλο, το οποίο μας καλεί, τουλάχιστον να τον ξεφυλλίσουμε. Κι όταν γίνεται αυτό, η ιστορία ξεκινάει με την παρουσίαση των βασικών χαρακτήρων που συμμετέχουν, των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και της εποχής που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Ας πω, λοιπόν, δύο λόγια για την νέα μου γνωριμία με τον Λανφέστ του Τρόυ. :)

 

Το σενάριο θα το κατατάσσαμε άνετα στα “Sword & Sorcery”, καθώς διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως ιππότες, φανταστικές περιοχές, μάγους, δράκους, τρολ κ.ά.. Η πλοκή ξεκινάει ομαλά, δεν βιάζεται, αλλά ταυτόχρονα δεν μας κουράζει με φλυαρίες. Θα γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές, θα δούμε την “μεταμόρφωση” στις δυνάμεις του Λανφέστ και θα ξεκινήσει ένα μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι, προς αναζήτηση ενός κομματιού από φίλντισι. Στο μεγαλύτερο μέρος της πλοκής θα ταξιδέψουμε μαζί με τους (νέους) φίλους μας και θα γίνουμε μάρτυρες όλων των επικίνδυνων καταστάσεων που εκείνοι θα περάσουν, οι οποίες εντείνουν την αγωνία και την έξαψή μας και μου έφεραν στο μυαλό πίστες από αντίστοιχα βιντεοπαιχνίδια. :P Ο βασικός πρωταγωνιστής φαίνεται να διαθέτει δυναμισμό και νομίζω ότι μπορεί να κρατήσει την ιστορία. Όχι, βέβαια, ότι υστερούν οι υπόλοιποι. Στην ιστορία υπάρχει και το πικάντικο στοιχείο, το οποίο αποτυπώνεται στο πρόσωπο της όμορφης ξεμυαλίστρας και τσαχπίνας Σίξι. :love: Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή, δεδομένου ότι η εναλλαγή των καρέ και η αλλαγή των σκηνών πραγματοποιείται ομαλά και χωρίς να αφήνει απορίες στον αναγνώστη. Υπάρχουν, επίσης κι αρκετές “αιματηρές” σκηνές, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η ιστορία δεν είναι αμιγώς παιδική, αλλά απευθύνεται σε κάπως πιο ώριμο, ηλικιακά, κοινό. Φυσικά δεν παραλείπεται κι ο τομέας του χιούμορ, τον οποίο έχουν αναλάβει ο ιππότης με το πατρογονικό σπαθί του κι ο Χέμπους, το τρολ. :P Μην περιμένετε, όμως, να είναι εφάμιλλο του Αστερίξ ή του Λούκυ Λουκ. ;) Το φινάλε σίγουρα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την συνέχεια (άλλωστε πρόκειται για σειρά) μιας και οι φίλοι μας φτάνουν στον προορισμό που θα ξεκινήσει την περιπέτειά τους, αλλά το επεισόδιο μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί κι αυτόνομα.

 

Κι αν το σενάριο μού άρεσε μία φορά, τι μπορώ να πω για το σχέδιο? Ο καλλιτέχνης έχει καταθέσει μεγάλα ποσά φαντασίας κι έχει δημιουργήσει ολοζώντανα κι άκρως ρεαλιστικά καρέ, σε μερικά από τα οποία έμεινα περισσότερο, κοιτάζοντάς τα με δέος (ιδίως σε αυτά που ο Λανφέστ αποκτά την τεράστια δύναμή του, καθώς επίσης και της σκηνής με τα αδηφάγα που κατασπαράζουν τον κλάνταυρο). :omg: Στο συνολικό αποτέλεσμα, φυσικά, θα πρέπει να δώσουμε εύσημα και στον χρωματισμό. Η παλέτα των χρωμάτων είναι γλυκιά και δεν κουράζει το μάτι, χωρίς να καλύπτει λεπτομέρειες. Το αρνητικό, ίσως, να είναι η χρωματική μονοτονία σχεδόν σε όλες τις σελίδες. Μικρό το κακό. :D

 

Και ήρθε η ώρα να περάσουμε στην έκδοση. Ο εκδότης, σκεπτόμενος πρώτα σαν αναγνώστης, έφτιαξε ένα άλμπουμ στα πρότυπα των αντίστοιχων του εξωτερικού και μάλιστα με καλύτερη τιμή από αυτά. Πώς, λοιπόν, να μην νιώθει υπερήφανος? :clap: Το πρώτο πράγμα που με ευχαρίστησε είναι η σκληρόδετη μορφή, που δημιουργεί μία ασφάλεια τόσο στην πολλαπλή ανάγνωση, όσο και στην αποθήκευση, εξασφαλίζοντας ότι τα άλμπουμ μας θα αντέξουν στον χρόνο. Το δέσιμο είναι στιβαρό και χωρίς προβλήματα, ενώ το χαρτί στο εσωτερικό είναι αρκετά παχύ και δείχνει να μην τσακίζει εύκολα. Επίσης, βλέπουμε μία γραμματοσειρά καθαρή κι ευχάριστη στο διάβασμα. Άντε, να πω και μερικά αρνητικά για να μην φανεί ότι με έχει βάλει ο Γιώργος να κάνω διαφήμιση!  :lol: Μιας και το χαρτί δεν είναι γυαλιστερό, τα χρώματα αποδίδονται κάπως ξεθωριασμένα και χωρίς ένταση. Το δεύτερο έχει να κάνει με την τρέλα που έχω στα εξτραδάκια. Εδώ δεν υπάρχει κανένα (παρά το οπισθόφυλλο), αλλά θα προτιμούσα τουλάχιστον ένα μικρό editorial. Δεν ξέρω, βέβαια, αν είναι έτσι και η Γαλλική έκδοση (που μάλλον έτσι θα είναι). Για το τέλος άφησα κάτι το οποίο δεν είναι 100% αρνητικό. Μιλάω για το μέγεθος, το οποίο παραδέχομαι ότι είναι το κατάλληλο για ένα τέτοιου είδους BD (με το σενάριο και το σχέδιο να αναπνέουν καλύτερα), αλλά (από πρακτικής άποψης) ένα τέτοιο άλμπουμ δύσκολα βρίσκει μία βολική θέση στην βιβλιοθήκη μας. Τουλάχιστον στην παραφορτωμένη δική μου! :)

 

Κάνοντας την σούμα, το πρόσημο βγαίνει κατά πολύ στα θετικά και ειλικρινά ευχαριστώ την ΛΕΦΙΚ, που με έφερε σε επαφή με ένα νέο σύμπαν, το οποίο δεν νομίζω να το γνώριζα αλλιώς. Εύχομαι ολόψυχα να καταφέρουν να κυκλοφορήσουν όλα τα άλμπουμ και μετά να πάρει σειρά άλλη! :P

 


:beer:

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω μεγάλη πείρα στο ευρωπαϊκό και το γαλλοβελγικό κόμικ, οπότε η αγορά του Λανφέστ πέραν της στήριξης μιας τόσο εξαιρετικής εκδοτικής προσπάθειας εκ μέρους της Λέσχης σημαδεύτηκε και από τη γενικότερη ανάγκη που έχω να εντρυφήσω σε αυτή τη σχολή.

 

Μου άρεσε πολύ η βασική πλοκή του Λανφέστ. Θα έλεγα ότι μου θύμισε αρκετά ένα σύμπαν όπου συναντώνται το Westeros από το A Song of Ice and Fire του George R.R Martin και η Contintent από το The Witcher του Sapkowski και το χαρακτηριστικό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν οι ξεχωριστές δυνάμεις που είχε κάθε χαρακτήρας. Επίσης αυτό που με κέρδισε πολύ ήταν το εξαιρετικό σενάριο, το οποίο βρίθει χιουμοριστικών στιγμών, αλλά ποτέ δεν επισκιάζει τη βασική υπόθεση και το ταξίδι των ηρώων μας. Η δράση προσφέρεται σε εξαιρετική δόση και υπάρχει 100% ισορροπία μεταξύ διαλόγων και δράσης και αν μπορώ να πω κάτι σίγουρα είναι ότι ανυπομονείς να διαβάσεις συνεχώς τη συνέχεια. 

 

Εννοείται ότι μου άρεσε ιδιαίτερα και το σχέδιο, κλασικό σχέδιο γαλλοβελγικού κόμικ, το οποίο όμως δημιουργεί και κάποιες πιο προκλητικές εικόνες, ιδιαίτερα με τη Σίξι, με πολλά πανελάκια και καρέ σε κάθε σελίδα. Βοήθησε πολύ το μέγεθος στης έκδοσης στην πιο καθαρή απόδοσή τους και στη διάκριση μικρών λεπτομερειών στο σχέδιο. Όσον αφορά την έκδοση, στο εξωτερικό κομμάτι τα έχω πει αρκετές φορές, όσον αφορά το εσωτερικό, μου άρεσε πολύ η ποιότητα του χαρτιού, αλλά όπως επεσήμαναν κάποιοι όντως τα χρώματα δεν αποτυπώνονται τόσο ζωηρά όσο στο εξώφυλλο. Νομίζω ότι στα φωτεινά χρώματα δεν υπήρχε τόσο αυτό το πρόβλημα, περισσότερο μου φάνηκε σε σκηνές ζωγραφισμένες από χρώματα πιο σκοτεινά.

 

Συνολικά, βρήκα αυτό το πρώτο επεισόδιο φανταστικό, ενθουσιάστηκα πολύ διαβάζοντας το και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στη Λέσχη για την επιλογή και την επιμέλεια της έκδοσης. Από τα λίγα που γνωρίζω υπάρχουν πολύ ωραία πλάνα για το δεύτερο και θα γίνουν και διορθώσεις σε υλικοτεχνικά θέματα, αλλά και καλύτερη δουλειά στο κομμάτι της επιμέλειας. Το μόνο που εύχομαι είναι να πάει καλά σε πωλήσεις και σύντομα να κρατάμε το δεύτερο επεισόδιο στα χέρια μας, όπως και να 'χει η έκδοση είναι κόσμημα για βιβλιοθήκη :)

 • Like 9
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Επιβεβαιώθηκε από τη ΛΕΦΙΚ ότι το δεύτερο άλμπουμ της σειράς είναι καθ' οδόν και μάλλον το αναμένουμε στις αρχές του 2021, γενικά ο ιός έχει πάει πίσω αρκετά πραγματάκια. Απ' όσο είχα στο Amazon θα είναι αυτό:

 

6104PZHvJdL._AC_SY400_.thumb.jpg.5809b9352f68820f9532a1bfafed1b88.jpg

 

Καλώς εχόντων των πραγμάτων κι αν του χρόνου έχουμε φεστιβάλ, cons κτλ, ίσως δούμε και το τρίτο τεύχος της σειράς μέσα στο 2021. Εύχομαι προσωπικά να κλείσει το πρώτο arc 4 άλμπουμ, γιατί όχι και όλη η οκτάδα. Όταν τελειώσω με κάποια κόμικ που έχω στη στοίβα με τα αδιάβαστα και θέλω να διαβάσω άμεσα, έχω προετοιμαστεί για μπόλικο γαλλοβελγικό :lol:

 • Like 9
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Κυκλοφόρησε και το δεύτερο τεύχος του Λανφέστ από τις εκδόσεις ΛΕΦΙΚ. 

 

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που στους καιρούς τους περίεργους και με πενιχρά μέσα συνεχίζουν τον τίτλο και με βελτιώσεις μάλιστα. Μπράβο και στο γαλλικό ινστιτούτο που στηρίζει την προσπάθεια. 

 

Καλές πωλήσεις και μακάρι να συνεχίσει δυναμικά. :) 

 

 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Καταχωρήθηκε το isbn για το τέταρτο άλμπουμ.

 

(ISBN:978-618-84849-3-1). 4. Λανφέστ του Τρόϋ 4 / Cristophe Arleston

Τίτλος :Λανφέστ του Τρόϋ 4 : Ο Ιππότης της Εκμούλ

Παράλ. Τίτλος/Τίτλος Πρωτοτ. :Lanfeust de Troy

Παράλ. Υπότιτλ./Υπότιτλ. Πρωτοτ. :Volume 4

Τύπος Μέσου:έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ

Συντελεστές:Cristophe Arleston, Συγγραφέας ; Tidier Tarquin, Εικονογράφος

Έκδοση:1η

Εκδότης:Αθήνα [GR] : Greekcomics Fun Club / Λέσχη Φίλων Κόμικς

Έτος Έκδοσης:2022

Σελιδοποίηση:48

Μέγεθος:24 χ 30

ISBN:978-618-84849-3-1

Τιμή:12

Γλώσσες :Ελληνική (gre) Γλώσσα πρωτοτύπου : Γαλλική (fre)

Ημ/νία Παραχώρησης :28/02/2022

WWW:http://www.greekcomics.gr

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...